Reţea de hotspot-uri Wi-Fi de la RCS-RDS

retea hot spot wi fi rcs rds Reţea de hotspot uri Wi Fi de la RCS RDS

Reţea de hotspot-uri Wi-Fi RDS

RCS&RDS vine cu noi facilităţi pentru clienţii săi, oferind acces la internet prin punctele Hot-Spot Wi-Fi pe care RDS le-a montat în mai multe oraşe din ţara. Astfel că, cei care sunt abonaţi ai serviciilor RDS, respectiv cei cu abonamente de internet Digi Net Fiberlink 1, Digi Net Fiberlink 2 şi Digi Net Mobil, vor putea accesa internetul prin aceste puncte de acces Wi-Fi, pe baza numelui de utilizator şi a parolei de conectare la RDS (username-ul şi parola de conectare PPPOE).

Conectarea prin aceste puncte de acces Hot-Spot, se va putea face simultan cu conectarea “de acasă”, fără nici o problemă … Deocamdată, au fost instalate astfel de puncte de acces prin Wi-Fi, în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Bihor, Braşov, Sibiu, Mureş şi Argeş. Aştept cu interes apariţia acestor hot-spoturi şi în celelalte oraşe din ţara …

rcs rds hotspot wi Reţea de hotspot uri Wi Fi de la RCS RDS

La ce sunt bune ? Să zicem că am un abonament de internet de la RDS. Ei bine, dacă eu sunt plecat din localitate şi mă aflu în apropierea unui astfel de punct de acces prin Wi-Fi, având laptopul la mine, mă pot conecta la internet pe baza numelui meu de utilizator şi a parolei mele de conectare la RDS. Foarte interesantă ideea, iar dacă aceasta va fi dezvoltată la maxim, vom asista probabil la dispariţia serviciilor de internet mobil oferite de către celelalte firme, Orange, Vodafone, Zapp, Romtelecom şi mai ştiu eu cine oferă servicii de acest gen. RDS în ultima perioadă, văd că “trage” tare pe ideea de a-şi elimina pur şi simplu concurenţa … O fi bine, o fi rău ? … Vom vedea …

Categorie articol [ Internet, Reţelistică ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

13 comentarii la “Reţea de hotspot-uri Wi-Fi de la RCS-RDS”

 • jedy
  ... a scris la 16 iunie 2011, 8:42   [#1]

  O fi bine, o fi rau, asta este intrebarea … fara concurenta devine monopol atunci sa-i vedem comportamentul.

 • ... a scris la 16 iunie 2011, 10:45   [#2]

  RDS mereu au incercat sa-si invinga concurenta prin orice mijloace…rau va fi daca vor si reusi lucrul asta…

 • ... a scris la 17 iunie 2011, 23:26   [#3]

  Asta ar insemna oare ca daca am mai multe PC-uri deschise, ma pot conecta cu acelasi user si parola pe toate ?

 • ... a scris la 18 iunie 2011, 2:25   [#4]

  E vorba de Wi-Fi + internet acasa, se poate face conexiunea simultan, fara nici o problema. Teoretic ar trebui sa merga si ce spui tu, dar n-am incercat, nu stiu …

 • Jak Karter
  ... a scris la 18 iunie 2011, 17:26   [#5]

  @ pclaudiu : -- da, dacă ai 2 Laptop-uri și un Pc-Desktop si esti abonat RCS&RDS, te poți conecta cu fir la cel Desktop si fără fir prin Wireless la cele 2 Laptop-uri, folosind username-ul și parola de pe contractul cu care ești abonat !
  Trebuie însă să facem o mică precizare: nu toți abonații RCS&RDS vor putea să acceseze gratuit aceste hotspot-uri, ci doar abonații RCS&RDS care plătesc un abonament de internet de minimum 39 ron, adică cei care au Fiber Link 2 ! ! !
  Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei RCS&RDS:
  Clienţii RCS&RDS care sunt abonaţi la serviciul de internet fix Fiber Link 2, cu un tarif lunar de 39 de lei -- cel mai scump din oferta operatorului, vor avea acces gratuit la întreaga reţea de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet construită de operator.”
  Clienţii RCS&RDS se vor putea conecta la aceste hotspoturi folosind numele de utilizator şi parola pe care le folosesc pentru a se conecta şi la reţeaua fixă a RCS&RDS. Codurile de acces vor putea fi utilizate simultan: un utilizator nu va trebui să deconecteze computerul de acasă de la reţeaua RCS&RDS pentru a se conecta la un hotspot.” (Sursa: Ziarul Financiar)
  Eu personal abia aștept să se lanseze și la Iași, oricum plătesc cel mai scump abonament din 2007 la ei pentru că nu-mi place să am “dureri de cap”, ori am net care merge “beton”, ori nu am deloc, deci nu ar fi o problemă pentru mine, dar pentru ceilalți abonați s-ar putea să se perceapă o taxă suplimentară.
  O fi bine, o fi rău” …..
  Categoric că o să fie bine, nu are cum o asemenea decizie să fie o decizie rea. Nu are nici-o treabă Monopolull și cu Mârlanul de România.
  Ce vină are Zoltan Teszari, patronul de la RCS&RDS că patroni de la celelalte firme de cablu/internet, nu își cumpără și ei hotspot-uri Wi-Fi ???
  De ce nu-și cumpără și ceilalți operatori de cablu/internet/telefonie hotspot-uri Wi-Fi ?
  Păi vă spun eu de ce, pentru că unul este cetățean grec (Zoltan Teszari), și are o altă mentalitate, iar ceilalți (Romtelecom, Upc , etc..) dispun în marea lor majoritate de acționariat autohton, adică ceilalți operatori sânt conduși mai mult după o mentalitate românească. Iar acești “Patroni de România” în ultimi ani sau transformat în “Mârlani de România“, și pe lângă serviciile de rahat pe care le-au pus la dipoziția clienților (internet execrabil, cablu Tv de tot rahatul), aceștia sau ocupat mai mult cum să conducă România din punct de vedere politic, social, și mai ales cum să “lustruiască” janta de la Jeep-anul lui fecior’su, în caz că băiatul lui tati calcă vre-un om pe trecerea de pietoni, tati să se asigure că din Jeep-an lui fecior’su se aude foarte, foarte, foarte, foarte tare …… Nicolae Guță !
  Dacă ficior’su nu face vre-un accident, trebuie investit “masiv” în vre-o zece vile și douăzeci de palate, chiar dacă nu are cine să locuiască în ele, important este să faci foarte, foarte, foarte multă ……… impresie la televizor !….acolo au investit, sigur, mai sânt și altele.
  Ani au trecut, și când concurența lansează ceva, imediat apar așa numitele “bocitoare” de hotspot-uri Wi-Fi.
  Monopol înseamnă atunci când de exemplu Jak Karter “inventează” apa caldă, iar ceilalți locuitori ai planetei sau ai unei tări, nu au de unde să facă rost de apă caldă, și în consecință toată lumea v-a trebui să “cumpere” apă caldă numai de la Jak, iar acesta o v-a da cum vrea el, cui vrea el, și mai ales la ce preț vrea “mușchiul” lui. Acesta este monopolul.
  Din câte îmi aduc eu aminte hotspot-uri Wi-Fi se puteau achiziționa încă din urmă cu 10-12 ani. Ce mama naibii au făcut acești “mici moguli” de România în tot acest timp ?
  M-am uitat cu “foarte mare atenție” la Andrea Esca la știri în ultimi ani, și nu a prezentat nici-o știre prin care să ne anunțe atât pe noi abonații, dar mai ales pe acești “mici moguli” de România că …… s-a epuizat stocul de hotspot-uri Wi-Fi.
  Probabil o fi din cauza televizorului pe care îl am eu, poate nu “se vede bine” la mine, apropo voi ce televizoare aveți ? al meu este color și dreptunghiular, și are….4 colțuri pe capete ………o fi bine, o fi rău ?

 • ... a scris la 18 iunie 2011, 19:00   [#6]

  O mica precizare: Zoltán Teszári este maghiar, nu grec.

 • Jak Karter
  ... a scris la 19 iunie 2011, 9:13   [#7]

  @ Dan-eee: -- atunci e clar, e de la televizor, trebuie neapărat să-l schimb ……., sau să iau un “flex” și să-l rotunjesc pe la “colțuri”, poate se vede mai ……clar. =))
  Da este cetățean român, de origine maghiară, și se scrie cu accent pe litera “a”, care nu știu exact cum se pronunță, vezi cât de mult contează să se scrie și pe internet cu diacriticele specifice fiecărui dialect în parte.
  Dacă citești Zoltan Teszari fără “pălărie” pe litera “a”, te duci cu gândul la ciprioți, greci etc…., dacă citești Zoltán Teszári cu accent pe litera “a”, îți dai seama mai ușor de originea numelui.
  Era însă suficient să apelez la Wikipedia, și aș fi aflat foarte ușor “originea” :
  Zoltán Teszári (b. ca. 1970) is a Romanian citizen of Hungarian ethnic origin. He is the richest IT entrepreneur in Romania, with a net worth of 400 million euros, according to Forbes Romania. He controls the largest cable television and Internet provider in Romania, RCS&RDS.” (Sursa: Wikipedia).
  Nu știu exact de ce am văzut foarte des în ultimii ani pe la Tv că RCS&RDS este a unui grec, sau este cu acționariat majoritar greces, în fine, nu originea îl face pe Zoltán Teszári mai deosebit, ci mentalitatea pe care o are, atât el dar și echipa de management de la RCS&RDS.

  P.S. 1:
  Haideți odată cu hotspot-urile alea și la IAȘI !:)]
  P.S. 2:
  Nu-ți funcționează underline-ul pe blog, pe forum merge OK !

 • ... a scris la 19 iunie 2011, 11:10   [#8]

  Test UNDERLINE … Si apropo, Zoltán este nume unguresc, acesta este motivul pentru care am afirmat ca este maghiar, fara sa ma uit pe Wikipedia sau in alta parte.

 • ... a scris la 26 iunie 2011, 17:59   [#9]

  Se va putea folosi si cu username/parola personalizata de pe contul digi de la optiunea: WiFi Digi. Cel putin exista optiunea, dar n-am avut ocazia sa o testez. poate confirma cineva?

 • Gigi van kenobi
  ... a scris la 5 septembrie 2011, 9:33   [#10]

  Am prinit si eu un pliant cu hot spoturi Rds. Unde le gasesc si eu in Bucuresti? Vreo Harta ceva?:d

 • ... a scris la 23 septembrie 2011, 14:08   [#11]

  Un lucru extraordinar! Nu de putine ori am simtit nevoia sa caut ceva pe net. Nu spun cat de rapid gasesti o strada pe Google Maps …

 • reich
  ... a scris la 9 septembrie 2012, 10:42   [#12]

  prietene intra pe rcs-rds.ro selecteaza wifi hotspot si vezi ca au harta pe judete orase selectezi ce vrea muschiu tau sau simplu cauti pe harta care o ofera rds-ul

 • samy
  ... a scris la 21 ianuarie 2013, 13:10   [#13]

  salut.eu vrea digiwifi.de loc mures in drojdii?raspunde:-?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?