Resetare nivel cerneală, cartușe HP 650, imprimantă HP DeskJet 4645

HP DeskJet Ink Advantage 4645 e All in One Resetare nivel cerneală, cartușe HP 650, imprimantă HP DeskJet 4645

Resetare nivel cerneală HP DeskJet 4645

În urmă cu ceva vreme mi-am cumpărat o imprimantă multifuncțională HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One, iar la vremea respectivă am scris un articol pe care-l puteți citi aici. Prima mea grijă a fost să aleg o imprimantă multifuncțională la care să-i pot reîncărca ușor cartușele, iar cartușele să fie ieftine. Așa am ales HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-A.i.O.

În principiu, la orice imprimantă multifuncțională, cartușele de cerneală pot fi reîncărcate de câteva ori. Însă trebuiesc avute în vedere câteva aspecte pe care am să le menționez în următoarele rânduri:
– din câte știu eu, toate imprimantele cu jet de cereneala vin echipate cu niște cartușe “de start”, care sunt umplute la o capacitate de numai 30%~50%, motiv pentru care cartușele “de start” se vor goli destul de repede;
– cartușele “de start” nu pot fi încărcate mai mult de 3~4 ori, însă mai există și excepții, dar destul de rare. De obicei, trebuiesc cumpărate alte cartușe originale, care după aceea pot fi reîncărcate de mai multe ori, fără probleme;
– nu lăsați niciodată cartușele să se golească complet, cartușele trebuiesc reîncărcate înainte ca acestea să se golească complet. Pentru asta însă, este nevoie să știm cu aproximație, nivelul de cerneală din cartuș! iar aici, este o problemă, și anume …
– cartușele reîncărcate vor putea fi utilizate fără probleme în continuare, însă imprimanta nu va mai afișa nivelul de cerneală, motiv pentru care nu vom mai ști când s-a golit cartușul!
– imprimarea cu un cartuș gol, duce în 99.99% dintre cazuri la arderea cartușului, deoarece duzele de pulverizare sunt încălzite în timpul imprimării, iar cerneala printre altele are și rol de răcire a acestor duze. De aceea, niciodată nu folosiți tipărirea cu un cartuș gol!!!
– la cartușele color, atunci când cerneala pentru o anumită culoare s-a epuizat, trebuie reîncărcate la nivelul maxim posibil, toate cele 3 culori (Cyan, Magenta și Yellow) și nu doar culoarea care s-a terminat!
– ca orice lichid, și cerneala se usucă în timp. Iar cartușele cu jet de cerneală au această problemă în cazul în care utilizați imprimanta foarte rar. De accea, este bine ca o dată pe săptămână să tipăriți minim 2 pagini (o coală A4, față-verso pe duplex, pentru economie de hârtie) care să includă text negru și color, recomandat ar fi chiar 4 pagini (adică, 2 foi față-verso);
Am creeat un astfel de (l-am numit eu) fișier text pentru întreținere cartușe cu jet de cerneală, puteți să-l descărcați de aici: download fișier text întreținere cartușe imprimante.
În acest fel, o să împiedicați uscarea cernelei de pe capul de scriere al cartușului și implicit înfundarea orificiilor prin care este pulverizată cerneala în timpul tipăririi.

Deci, pentru a preveni golirea completă a cartușului, este obligatoriu să știm câtă cerneala mai este în cartuș. Acest lucru îl putem afla numai dacă imprimanta afișează nivelul de cerneală. Ori, cum am mai spus, după reîncărcarea cartușului, acesta va putea fi folosit însă nivelul cernelei pe care imprimanta o să-l afișeze, va fi “0″ (adică, cartuș gol). Asta înseamnă că, nu mai putem ști când s-a epuizat cerneala din cartuș!
Iar asta se întâmplă deoarece, în cartușe nu există nici un fel de “plutitor” ca în cazul rezervoarelor de benzină/motorină de la mașini, care să “citească” (și să indice) nivelul de cerneală! Nu, pur și simplu există doar un circuit electronic care la fiecare pagină tipărită, trimite un “impuls” către imprimantă, iar imprimanta “știe” că, cu un cartuș plin pot fi tipărite aproximativ “x” pagini. Și la fiecare pagină nouă tipărită, imprimanta “scade” câte o unitate din numărul total de tipăriri pe cartuș. Așa este afișat nivelul cernelei, deci nu este o chestie foarte “precisă”, însă este suficient pentru a avea habar de, cam câtă cerneala mai există în cartuș.

Ei bine, pentru ca nivelul de cerneală să fie resetat “de la 0″, respectiv după ce am reumplut cartușul, imprimanta să-l afișeze ca fiind “plin”, va trebui să resetăm numărul de “impulsuri” pe care imprimantă le-a “ținut minte”. În mod normal, asta s-ar putea face dacă am desface imprimanta, să ajungem cumva la placa de bază a imprimantei și să-i scoate bateria de “bios”, pentru ca imprimanta să “uite” tot ce a memorat. Cum însă imprimanta mea este nouă și are 2 ani garanție, nu mi-am permis să desfac imprimanta așa că am fost nevoit să caut alte metode … Și am găsit una.

Înainte însă de a vă explica cum să “resetați” datele de pe imprimantă, țin să precizez câteva aspecte extrem de importante pentru ca resetarea să poată fi făcută!!!

În momentul în care imprimanta pornește pentru prima dată și vă cere automat să faceți setările, să nu setați actualizarea automată a imprimantei!!! Dacă metoda de resetare a nivelului de cerneală este cumva un “bug” și află cei de la HP că se poate face, sunt convins că vor scoate un update prin care resetarea nivelului de cerneală să nu mai poată fi făcută! Deci, niciodată nu faceți update de firmware!!!

HP DeskJet Ink Advantage 4645 e All in One1 Resetare nivel cerneală, cartușe HP 650, imprimantă HP DeskJet 4645

Pe urmă, nu instalați pe calculator nici un software HP pentru imprimantă!!! Chiar dacă resetați nivelul de cerneală, numărul de pagini tipărite va fi “ținut minte” de softul de pe calulator și va fi “transmis” imprimantei!!! Imprimanta multifuncțională HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One poate fi conectată la un router wireless direct din panoul de control care apare pe ecranul imprimantei, iar după ce ați conectat imprimanta prin wireless la routerul vostru, puteți adăuga imprimanta pe calculator/laptop, ca imprimantă de rețea cu TCP/IP și nu altfel!
La instalare, o să aveți nevoie doar să faceți “browse” și să-i indicați de unde să ia driverele, va încărca strict doar driverele imprimantei și va instala imprimanta fără să instaleze nici un software pe calculator!!! Dacă nu știți cum să faceți asta, eventual lăsați un mesaj la rubrica de comentarii de mai jos și am să fac un tutorial despre cum trebuie instalată imprimanta, ca imprimantă de rețea cu TCP/IP.

Deci, presupunând că ați respectat întocmai pașii indicați, respectiv:
– nu ați făcut update de firmware;
– ați setat imprimanta să nu-și facă update automat la software;
– ați instalat imprimanta pe calculator/laptop, cu TCP/IP (ca imprimantă de rețea) fără să instalați nici un sofware HP pe calculator/laptop…

… atunci putem trece la resetarea nivelului de cerneală afișat pe imprimanta multifuncțională HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One.

IMPORTANT!
– eu am reușit resetarea nivelului de cerneală doar la cartușul negru: HP 650 Black. Nivelul de cerneală la cartușul color HP 650, nu se resetează, din păcate!
– am făcut de mai multe ori resetarea și de fiecare dată a funcționat, însă, încă am cartușele “de start” originale, cu care a venit imprimantă. Teoretic însă, ar trebui să funcționează și la cartușele noi, când voi înlocui cartușele “de start” cu unele noi.

Deci, ce trebuie să faceți pentru a reseta nivelul de cerneală la imprimanta HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One?

Mai întâi, va trebui să intrăm în meniul de service al imprimantei (”Service Menu”).
ATENȚIE MARE ÎNSĂ, nu modificați absolut nimic altceva decât ce vă spun, dacă nu știți exact ce face fiecare opțiune, altfel riscați să vă stricați imprimanta!
Pentru a intra în meniul de service al imprimantei, parcugeti următorii pași:
– porniți imprimanta și așteptați până când întreg procesul de pornire a fost finalizat;
– odată imprimanta pornită, apăsați următoarele butoane în ordinea menționată:
Home > Select > Home > Home
Adică, o dată pe “Home“, apoi o dată pe “Select“, apoi de două ori pe “Home“.

Acestea sunt butoanele:

Reset Ink Level HP DeskJet Ink Advantage 4645 e All in One Resetare nivel cerneală, cartușe HP 650, imprimantă HP DeskJet 4645

Iată și un DEMO:


Odată intrați în “Service Menu“, mergeți la:

Service Menu > Resets Menu > OOBE reset

… și apăsați “Ok“. Imprimanta se va restarta și vor fi șterse o bună parte dintre informațiile pe care imprimanta le-a “ținut minte”, iar printre acestea va fi șters și nivelul de cerneală afișat anterior și va fi afișat “nivel maxim” pentru cartușul negru HP 650 Black. Cum am mai spus, din păcate nivelul de cerneală pentru cartușul color nu va fi resetat.

Un mic inconvenient este acela că, odată făcută resetarea “OOBE reset”, imprimanta va uita toate setările de configurare, drept urmare va trebui să refaceți din nou toate setările pentru imprimantă, la fel ca în prima zi, când ați instalat pentru prima oară imprimanta. După un timp însă, o să vă obișnuiți și o să vedeți că nu e chiar atât de greu, durează vreo 3~5 minute să refaceți toate setările “de la zero”. Pe urmă, până la următorul “refill” nu mai aveți treabă. Setările trebuiesc făcute strict doar pe imprimantă, deci nu va mai trebui reinstalată imprimanta și pe calculator/laptop” deoarece datele de pe calculator/laptop nu vor fi șterse …

Sper să vă fie de folos și vă aștept cu mesaje la rubrica de comentarii de mai jos, să-mi spuneți dacă ați reușit să resetați nivelul de cerneală pentru cartușul negru HP 650, pe imprimantele HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One.

Succes!

Imprimanta multifunctionala HP DeskJet Ink Advantage 4645 e All in One Resetare nivel cerneală, cartușe HP 650, imprimantă HP DeskJet 4645

UPDATE: – Astăzi (22 febr.2016) i-am dat din nou “OOBE Reset” imprimantei, iar nivelul de cerneală pentru cartușul negru NU SE MAI RESETEAZĂ! Nu știu de ce !?!
Imprimanta este conectată în permanență la internet, prin W-Fi. Ori și-a făcut update la firmware fără să mă-ntrebe de sănătate, ori faptul că înainte am reușit să-i dau câteva reseturi a fost un “bug” !?!? Nu știu …
Mai rămâne să încerc pe viitor, metoda de reset “cu 3 cartușe”, care funcționa pe imprimantele HP model mai vechi.


Categorie articol [ Periferice ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

64 comentarii la “Resetare nivel cerneală, cartușe HP 650, imprimantă HP DeskJet 4645”

 • Severus
  ... a scris la 13 februarie 2016, 17:33   [#1]

  La imprimanta Canon a mea, nu am respectat niciodata nimic. Cand se golea cartusul, vedeam ca nu mai printeaza bine si il reincarcam. Cartusul original m-a tinut vreo 3 ani cu tot cu reincarcari. De vreo trei luni mi-am cumparat unul nou[black] , pe care l-am reincarcat deja odata dupa ce i-am facut o gaura cu rotopercutorul :) si am observat ca e mai incapator, intra mai multa cerneala in el. Nu am patit sa mi se arda vreun cartus in ultimii ani, cred ca am fost norocos.

  Bune sfaturi Dane!

  Ai incercat sa faci poze pe hartie cu el? Oare se merita? Nu prea cred ca ies ca la studio foto, dar intreb si eu …

 • Alex
  ... a scris la 13 februarie 2016, 18:11   [#2]

  Salut,
  multumesc pentru tutorial si pt. link-ul trimis pe mail.

  Cred ca am facut un update imediat ce am instalat-o, fapt pt. care nu au functionat pasii de mai sus, mai exact am putut sa parcurg toti pasii, insa dupa ce am facut reset la “OOBE RESET” imprimanta sa inchis, deci fara restart. Am deschis.o normal din buton insa nivelul la ceeneala-neagra- a ramas tot ca inainte 3/4.
  Deci, selectand sa fac reset la alt parametru pot reveni la firmaware de dinainte update?

 • ... a scris la 13 februarie 2016, 18:55   [#3]

  @Alex, după ce ai dat OOBE-reset și se oprește imprimanta, ai răbdare și așteaptă (~ 5 min), nu o porni tu manual! Durează destul de mult până când imprimanta va porni din nou! Apoi, verifică din nou nivelul de cerneală la cartușul negru.

 • ... a scris la 13 februarie 2016, 20:32   [#4]

  Ai dezinstalat softul de pe PC?
  Dezinstalează imprimanta de pe PC, apoi dezinstalezi softul HP.
  Softul HP ar fi bine să-l dezinstalezi cu un program de genul Revo Uninstaller și să ștergi toate fișierele “rămase” în urma instalării.
  Evident, scoate cablul USB din imprimantă -- urmează să folosești imprimanta, ca imprimantă de rețea și nu ca imprimată conectată la PC prin USB.
  Apoi restart la PC.

  Scoate imprimanta din priză și las-o cam 30 de minute cu cablul de alimentare scos. Apoi dă-i un OOBE-Reset și vezi …

  PS: Firmware-ul acesta il am eu: MZM1FN1433AR

  Pe site-ul oficial, văd că este versiunea MYM1FN1418ARhttp://goo.gl/8i3iKS

 • Alex
  ... a scris la 13 februarie 2016, 20:00   [#5]

  Am incercat din nou si am asteptat 32 minute dar nu a repornit singura. Cand o deschid(manual) imi spune ca : S-au instalat cartuse originale folosite; (nivel cerneala anterior).La tine apare acelasi mesaj? Sau le vede ca fiind noi?
  E posibil sa fie de vina ca am acceptat update-ul?

 • Marand
  ... a scris la 13 februarie 2016, 21:57   [#6]

  Nu pot face download…la fișier, zice că e viruși :o

 • Alex
  ... a scris la 13 februarie 2016, 22:08   [#7]

  Am incercat cam tot ce mi-ai spus: dezinstal tot ce tine de hp, configurare tcp/ip, imprimanta scoasa din priza 30 minute, rezultatul este acelasi…imprimanta nu se restarteaza si nivelul de cerneala ramane la fel.
  A mea este vesiunea MZM1FN1543AR .
  Daca reusesc sa o dau jos vers de pe site, se poate pune ?

 • ... a scris la 14 februarie 2016, 1:36   [#8]

  @Marand, aici trebuie să dai click pt a descărca:

 • Alex
  ... a scris la 14 februarie 2016, 11:31   [#9]

  Am descarcat firmware-ul, este de fapt un executabil care incearca sa identifice mai intai imprimanta. Prin wifi nu o gaseste, insa prin USB o vede rapid dar nu poate face update, probabil identificand o versiune superioara nu iti da voie sa selectezi si sa apesi butonul update.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 14 februarie 2016, 12:00   [#10]

  Dle Dan, de fiecare data urmaresc cu mult interes (si placere) sfaturile si indicatiile Dv. privind diversele probleme cu continut tehnicist! Si nu numai! Ne sunt f utile si binevenite. La obiect! Cum este si acesta referitor la imprimanta. De cca 9-10 ani am si eu o multifunctionala Canon MP210. Mi-a fost (si-mi este), in anumite situatii, f folositoare. Baiul consta insa in pretul f ridicat al cartuselor. Le-am mai dat la refilat, dar rezultatele sunt mediocre. Va intreb: n-as putea utiliza alte cartuse, dar cu un pret ceva mai decent?…

 • Marand
  ... a scris la 14 februarie 2016, 12:22   [#11]

  @Dan
  Așa am și făcut!Și zice; „Test-page-imprimantă-dan.blog.ro.doc is unsafe to download and was blocked by SmartScreen Filter”. Deci cum pot rezolva pe SmartScreen Filter ca să nu mai „vadă” fișierul ca „nesigur”?

 • ... a scris la 14 februarie 2016, 12:38   [#12]

  @Marand, descarcă versiunea PDF de aici: https://goo.gl/WUvjni
  Anyway, dezactivează-ți gunoiul ăla de SmartFilter, este absolut inutil. Cum naiba să fie “unsafe” un fișier de tip document (.doc) făcut în Microsoft Office și încărcat pe serverele Google? Iți dai seama cât de idiot poate fi SmartFilter-ul ăla?

  @Marc Ciubotaru, există totuși câteva site-uri de unde se poate cumpăra mai ieftin cartușul pt. Canon MP 210, de exemplu pe pcgarage, cartușul negru Canon PG-37 costă 62 RON în acest moment, comparativ cu 80~100 RON pe alte site-uri. În rest, doar cartușe compatibile poți găsi mai ieftine, însă trebuie să fie exact același model, de exemplu: cartuș compatibil PG-37 Black https://goo.gl/rI9ZwJ

 • Marand
  ... a scris la 14 februarie 2016, 13:28   [#13]

  @Dan
  În fine, am reușit….

 • Marand
  ... a scris la 14 februarie 2016, 13:31   [#14]

  Și am dezactivat și gunoiu…. :peace:

 • ... a scris la 14 februarie 2016, 13:36   [#15]

  Când îți vine imprimanta, atenție, să nu-i faci vreun update de firmware! Posibil să nu mai poți reseta nivelul de cerneală dacă faci update. Și de asemenea, nu instala nici un soft HP pe calculator, iar imprimanta NU o conecta prin USB, ci prin Wi-Fi (asta presupune însă, să ai un router Wi-Fi prin casă).

 • Alex
  ... a scris la 14 februarie 2016, 14:07   [#16]

  @ciubotaru marc cu siguranta stii ca mp210 este o imprimanta ft. rezistenta insa, eu am renuntat(dupa aprox 10 ani de utilizare) la ea pt. ca imi era necesar sa pot printa wifi si fata verso.
  La mine un set de cartuse ma tineau cel putin un an(cu 1 refill max 2/luna). Dar folosind procedura de resetare a nivelului de cerneala.

 • Marand
  ... a scris la 14 februarie 2016, 18:03   [#17]

  Așa voi face…am și router Wi-Fi, iar asta mă încântă, că mai scap de un cablu.Când spui să nu instalez nici un soft Hp, asta înseamnă să nu-i fac imprimantei nici un up-date de la Hp? Te întreb pentru că, întâmplător, eu am un laptop Hp, deci am instalate driverele lui(ale laptopului), adică tot niște softuri …de la Hp. :-? :-w :((

 • ... a scris la 14 februarie 2016, 19:05   [#18]

  Mă refer la firmware sau orice alt software pentru imprimanta HP DeskJet 4645. Chiar dacă laptopul este HP, driverele și softurile deja instalate sunt pentru laptopul HP, nu au nici o legătură cu imprimanta HP DeskJet 4645.

 • ... a scris la 14 februarie 2016, 20:34   [#19]

  @Alex, încearcă și metoda aceasta și spune-ne dacă ți-a mers sau nu:

 • Alex
  ... a scris la 15 februarie 2016, 10:56   [#20]

  Vazusem tutorialul asta, eventual va fi util in momentul in care nu va mai recunoaste cartusele; asa cum scrie si in descriere, nivelul la cerneala nu va fi resetat.
  Momentan, fiind la primul set de cartuse si nivelul tusului este la 3/4 voi astepta sa coboare nivelul aproape de 1/4 si atunci voi incerca procedura deoarece e posibil sa imi arate, dupa manevra, nivelul tusului ca fiind necunoscut.
  E posibil ca la mine, cu update fw facut sa mai mearga doar regula celor 3 cartuse, adica imprimanta tine minte serialul ultimilor 2 cartuse,cand vin cu un al treilea, desi este refillat sa il vada ca fiind nou.
  La metoda asta ma refer:

  iar un coment la tutorial suna cam asa:

  use linux, update “cups”, add printer again, reset printer…

  Eu am facut un stick bootabil cu linux mint, am bagat driver pt imprimanta,acum caut cum sa fac “cups update”, insa dupa asta va ramane problema cu reset printer.

 • Severus
  ... a scris la 15 februarie 2016, 12:14   [#21]

  De ce atata chinuiala cu ink level reset?
  Lasa-l sa se goleasca si cand nu mai scoate bine il reincarci. Simplu.
  Pierzi prea mult timp degeaba.

 • ... a scris la 15 februarie 2016, 12:15   [#22]

  Dacă găsești vreo altă metodă de resetare care funcționează, să ne anunți și pe noi, sunt convins că o să-i ajute pe mulți care au acest model de imprimantă.

 • Alex
  ... a scris la 15 februarie 2016, 12:27   [#23]

  @severus aici nu e vb de a reseta nivelul tusului cu scopul de te bucura ca iti arata din nou plin, ci pt a putea folosi un cartus pana se deterioreaza fizic. Daca il incarci fara a reseta nivelul de cerneala, rezista doar cateva incarcari dupa care el nu va mai fi recunoscut de imprimanta, desi fizic el ar putea rezista la cel putin 10-15 reincarcari. In felul asta cu banii economisiti in 2 ani, iti poti lua un alt multifunctional, despre asta e vorba…parerea mea.

 • Marand
  ... a scris la 15 februarie 2016, 22:17   [#24]

  @Dan
  Am primit imprimanta!Însă pentru a nu face aceeași greșeală ca Alex aș vrea să expun pașii instalării driver-elor de pe CD, pentru că nu vreau să mă trezesc cu vreun up-date care se descarcă ascuns și se instalează la fel de ascuns încât atunci când o să fac reset cartușului negru, operația să nu reușească.
  Deci, eu voi expune procedura instalării driverelor(așa cum cred eu că e bine), iar pe dvs. vă rog să mă corectați dacă greșesc:
  1.Dublu clic stânga pe pictograma Setup.exe , urmând apoi pașii ceruți și unde voi alege opțiunea conectării wiereless.
  2.În interiorul folderului „Optional”există mai multe executabile, astfel:4640Ux64.msi și x86, HP Update msi., HP_IPG_Chrome_instaler.exe, HP_IPG_Toolbar_instaler.exe, Iris OCR.msi, lp-dj4640MSI.msi, RLBootstrap.exe și smatrprintsetup.exe.Mai există și niște arhive cu extensia .cab pe care le-am deschis și în care, de asemenea, există niște executabile. Ei bine, acest folder mă derutează și din experiențele anterioare legate de instalări/dezinstalări de imprimante am constatat că instalarea greșită poate avea consecințe destul de grave asupra funcționării PC. De aceea vă rog să-mi spuneți ce instalez și ce nu instalez din acest folder, ca să nu fac vreo prostie…că m-am săturat de câte prostii am făcut până acum.

 • ... a scris la 16 februarie 2016, 1:02   [#25]

  @Marand, lasă executabilele în pace, acelea o să-ți instaleze softul HP pe calculator!
  Ți-am zis deja, cum să instalezi, vezi aici:
  http://dan-blog.ro...tml#comment-34518

 • ... a scris la 16 februarie 2016, 2:53   [#26]

  @Alex, pentru HP Deskjet 4645 ar mai fi o variantă, vezi dacă asta îți merge:

  -- pornește imprimanta;
  -- deschide capacul de la cartușe, să parcheze cartușele pentru a putea fi scoase;
  -- cu imprimanta pornită (și capacul deschis), scoate cablul de alimentare din priză;
  -- scoate cartușele din imprimantă;
  -- (pas intermediar: aici, ar trebui lăsată imprimantă minim 30 de minute cu cablul de alimentare scos și cu cartușele scoase);
  -- cu cablul de alimentare scos din priză, tine apăsat butonul de pornire (Power On/Off), timp de 15 secunde;
  -- apoi, lasa butonul și bagă cablul de alimentare în imprimantă.

  Să-mi zici dacă și-a făcut reset imprimanta …

  LE -- ar mai fi varianta asta: http://goo.gl/wQC3BF
  Din păcate însă, comanda minimă este de 10 bucăți. Costă 7.5 dolari bucata. Asta, evident, dacă ce scrie acolo e și adevărat.

 • Alex
  ... a scris la 16 februarie 2016, 7:22   [#27]

  Am sa incerc metoda de resetare expusa mai sus.
  Referitor la cartuse, le-am gasit si eu pe un alt site, insa nu prea inteleg cum functioneaza… nu spune prea multe chinezul.

 • ... a scris la 16 februarie 2016, 14:28   [#28]

  Dacă ne-am aduna mai mulți al un loc să cumpărăm niște cartușe din astea de reset … hai că 15 dolari nu-i o avere (cât ar costa 2 cartușe de reset, 1 negru + 1 color).

 • Alex
  ... a scris la 16 februarie 2016, 22:06   [#29]

  Am incercat si ultima metoda indicata, rezultat : negativ

  Sunt sigur ca sunt mai multi interesati de cartuse resetabile, eu unul sunt, insa sigur fiecare isi pune intrebari:
  - oare le va recunoaste imprimanta? indiferent daca a facut update sau nu.. chiar merg resetate?
  - calitatea printarii va fi una decenta? etc.

  La mine planul B, este sa “adun” cate trei cartuse negru/color si sa testez, daca imprimanta tine minte doar ultimile 2 cartuse Am deja 3 cartuse color si 2 cu negru. Ideea este ca voi afla raspunsul abia dupa ce va “ceda” un cartus.

  Aplicatiile hp de pe device-uri cu android pot influenta negativ metoda de reset? :-?

 • ... a scris la 16 februarie 2016, 23:25   [#30]

  În principiu, în orice soft se poate pune o parte de cod care să “transmită” informații către sau dinspre imprimantă, indiferent că softul este scris pentru Microsoft Windows, Android sau orice alt fel de OS. Nu știu cum sunt făcute cele de la HP pentru Android, însă cel puțin în aplicațiile pentru Windows, HP a avut asemenea metode de “tracking” a cartușelor.
  Numai că, în timp, cei de la HP au tot schimbat metodele. De aceea și există atâtea modalități de resetare și nu doar una singură valabilă la toate imprimantele HP.

  Cei cu experiență în imprimante și refill cartușe, recomandă să nu folosim softurile HP (ci strict doar driverele!) pentru că pot îngreuna utilizarea cartușelor reîncărcate … probabil că, știu ei ce știu, având în spate atâția ani de experiență în refill …

  În cazul în care din nu știu ce motive (firmware update automat, fără voia mea) nu mi-ar mai funcționa metoda de reset (din meniu), sunt și eu interesat de alternative. Și mie mi-a trecut prin cap metoda celor 3 cartușe, numai că nu știu dacă la modelul 4645 mai este valabilă sau nu!?
  Oricum, în acest moment nu am decât 2 cartușe negre + 2 color: cele “de start” (negru + color) și încă două (negru + color) originale, noi, cumpărate online). Deci, mi-ar mai trebui încă doua cartușe (1 negru + 1 color) pentru a putea aplica metoda de reset cu 3 cartușe.

  Ideea este că, mă îndoiesc ca cei de la HP să fie tâmpiți … probabil citesc și ei pe forumuri și bloguri, iar dacă cineva a găsit vreo metodă de resetare, sunt convins că imediat “rezolvă” problema: ori printr-un update de firmware/software, ori modifică cartușele, ori, ori …

 • ... a scris la 18 februarie 2016, 15:09   [#31]

  M-am mai documentat puțin și am aflat următoarele:

  -- Cartușele originale HP-650 nu au “chip”, contorizarea este efectuată de către imprimantă; Fiecare pagină tipărită este memorată de imprimantă, în acest fel este afișat și nivelul de cerneală (Ink Level);

  -- Imprimanta am înțeles că ține minte serialele ultimelor 3 sau 4 cartușe folosite, iar la fiecare al 4-lea sau al 5-lea cartuș nou introdus (după caz), va “șterge” primul serial din memoria imprimantei. Deci, asta ar fi o metodă bună de resetare a cartușelor;

  -- “Total Page Counts“, adică numărul total de pagini tipărite, este stocat în memoria NVRAM (Non-Volatile Random Access Memory). Adică, este o memorie non-volatilă, pe care informațiile rămân stocate chiar dacă imprimanta nu este alimentată cu energie electrică.
  Mă gândesc însă că, există o baterie de BIOS care ține alimentată această memorie…
  Partea interesantă însă, este aceea că, acest NVRAM poate fi totuși șters!!!
  Și citez dintr-o sursă:

  Performing a Super NVRAM Init and Restoring Printer

  Super NVRAM initialization

  Use the following steps to perform a super NVRAM initialization.

  CAUTION: A super NVRAM initialization will clear all settings including the page counts, serial numbers, formatter number, or service ID. It should only be performed by a trained Service Technician.

  Sursa: http://goo.gl/i23tKJ

  Deci, din câte înțeleg, ștergerea memoriei NVRAM ar presupune și ștergerea automată a “Total Page Counts”. Care, logic, ar trebui să însemne resetarea nivelului de cerneală la cartușe! Este?

  Și partea interesantă de-a binelea: am găsit în meniul de service (de la HP DeskJet I.A. 4645 e-A.i.O, opțiunea clear NVM. Care, mă gândesc că ar trebui să vină de la “Clear Non-Volatile Memory

  Are cineva curajul s-o încerce?

  ATENȚIE!!! Nu încurajez să faceți asta! Iar dacă o faceți, atunci o faceți pe propria voastră răspundere!!!!

 • Alex
  ... a scris la 18 februarie 2016, 23:48   [#32]

  Nu am incercat “clear nvm” insa am gasit ceva marturii ale unora care au incercat acel reset, insa imprimanta solicita “DEFAULT SERIAL NO. OF PRINTER TO PERFORM NVM RESET”. Iar serialul trecut pe cutie este unul incomplet, ii lipsesc 4 cifre. Deci, practic cere un cod ca sa poti face “clear nvm”…. acum daca lipsesc 4 cifre sunt 210 combinatii posibile, dar sunt curios daca nu se supara imprimanta daca bagam prea multe coduri gresite :-?
  Ar trebui sa facem un club “anti-hp” si sa facem schimb de cartuse intre noi :d ….

 • ... a scris la 20 februarie 2016, 13:22   [#33]

  @Severus: yeep, numa’ că treaba aia merge la un cu totul alt model de imprimantă (o imprimantă model vechi).

  Și:

  Ce atata frica cu clear NVM daca este inclusa in meniul service?

  Uite-aici, de ce ne cam tremură chiloții:

  CAUTION: Never perform a full NVRAM initialization because a significant amount of data will be lost on the formatter. Lost information will include the serial number, model number (cannot be restored), firmware code (cannot be restored), page count, and EIO and Jetdirect inside configuration information.

  Sursa: https://goo.gl/g0ctHj

 • Severus
  ... a scris la 20 februarie 2016, 12:23   [#34]

  Alex, sub imprimanta te-ai uitat pentru acel cod?
  Ce atata frica cu clear NVM daca este inclusa in meniul service?

  Posibila rezolvare :

  11-05-2012
  I finally found an easy way to reset the NVM.

  I put an SD card in the printer, held on the Cancel (red X) and the Power Button and pressed the Blue, Grey and Green button (in that order) to have access to the “Underware” menu.
  There, I went into the “photo menu” and pressed OK on the “dump nvm=>file” item.
  I put the SD card in my laptop and edited the NVM_0001.DMP file (in the NVM2 folder) with an hexadecimal editor.
  I replaced every value by 0 so the NVM dump was full of zeroes.
  I renamed the file to NVM_RAW.DMP and put the SD card in the printer.
  I did the same as above to get access to the “photo menu” but instead of dumping the NVM to a file, I did the opposite with “dump file=>nvm”.

  I restarted the printer and voilà!

 • Severus
  ... a scris la 20 februarie 2016, 23:08   [#35]

  Atunci eventual asa:

  In most situations, use a cold reset rather than a NVRAM initialization to reset printer settings, because the values in the SERVICE menu are retained after a cold reset.

 • ... a scris la 21 februarie 2016, 0:35   [#36]

  HP Deskjet 4645 nu are “Cold Reset“. Am testat celelalte tipuri de reset, de la “Soft Reset” și până la “OOBE Reset” și nu șterge “Total Pages Count“.

 • Severus
  ... a scris la 21 februarie 2016, 16:43   [#37]

  Mai bine renunta la pages reset, nu merita stresul si timpul pierdut.

 • Alex
  ... a scris la 17 aprilie 2016, 19:08   [#38]

  Am incercat metoda cu trei cartuse diferite pt. reset nivel cerneala(color), nu merge, poate au ridicat stacheta la 4… Speranta moare ultima.

 • ... a scris la 20 iunie 2016, 15:58   [#39]

  Nu este neaparat necesar resetarea nivelului de cerneala pentru a nu se arde cartusele dupa reumplere. Puteti urmarii cand incepe sa scoata foaia alba sau intrerupta, si atunci trebuie sa le reumpleti imediat; sunt semne ca sunt pe golite sau ca s-au uscat. Mai multe informatii despre prelungirea duratei de viata a cartusului dupa reumplere, gasiti pe: [RECLAMĂ]

 • gaby
  ... a scris la 7 octombrie 2016, 8:43   [#40]

  Buna ziua.

  Am si eu o problema la un hp officejet 6700 premium.

  am schimbat cartusele de cerneala si imi da un mesaj: Problema la imprimanta sau sistemul de cerneala.

  Nu reusesc sa o resetez deloc. Am inchis-o de zeci de ori si am scos alimentarea la fel si tot degeaba.

  Ma poate ajuta cineva ??? :((

  Va multumesc anticipat.

 • John
  ... a scris la 4 ianuarie 2017, 20:23   [#41]

  Salut! Am mai citit câteva articole pe aici despre HP 650 și comentariile aferente, dar tot nu am înțeles dacă a găsit cineva vreo metodă care sa permită resetarea nivelului de cerneală. Dețin un HP 3545 care folosește același tip de cartuș și cum m-am plictisit să-i tot cumpăr cartușe originale as vrea sa știu cel puțin dacă le pot reincarca pe cele existente. Cartușul original (gol acum) are pe el data de expirare 01.07.2017. Ceea ce nu înțeleg este daca trebuie sa aștept pana la acea data pentru a-l putea reincarca? Am înțeles din alte comentarii ca imprimanta va refuza sa printeze.

 • ... a scris la 4 ianuarie 2017, 22:25   [#42]

  Eu am reîncărcat deja cartușele “default” cu care a venit imprimanta (atât cel negru cât și cel color) și funcționează în continuare fără probleme, doar că nu arată nivelul de cerneală nici pe display-ul imprimantei și nici în panoul de control web (arată că sunt goale cartușele). Ideea este că, reîncărcarea trebui făcută corect și obligatoriu înainte de a se goli complet cartușele!

 • ... a scris la 5 ianuarie 2017, 10:53   [#43]

  John, poti sa reumpli cartusele fara probleme inainte de data de expirare (imprimanta le va vedea goale, chiar daca sunt pline dar va functiona). Dupa ce expira, se intampla la unele cartuse, imprimanta sa averizeze ca sunt expirate; mesajul trebuie ignorat si in foarte putine cazuri, odata cu expirarea, se si ard.

 • John
  ... a scris la 6 ianuarie 2017, 15:59   [#44]

  Multumesc pentru raspunsuri. O sa cumpar cerneala InkMate si un kit refill. Mesajele de “low ink” din meniul imprimantei vor aparea de fiecare data? Trebuie selectat “Ok / Continua”?

 • Alex
  ... a scris la 6 ianuarie 2017, 16:44   [#45]

  @Dan,
  ai scris in legatura cu “umplerea corecta” , ai un tutorial realizat?
  Ma refer la cartuse HP650
  Sau poti indica aici: cantitatea (ml) de cerneala pt. refill la cartusul standard si la cele XL.
  Am incarcat de cateva ori pe cele standard, insa la ultima incarcare, au inceput sa picure in imprimanta si le-am inlocuit tot cu unele standard.

 • ... a scris la 6 ianuarie 2017, 17:02   [#46]

  Alex, la cartusele HP 650 nu exista variante XL; iti recomand sa pui mai putina cerneala, ca sa nu curga in imprimanta (4-6 ml in black; 2-3 ml / culoare pt. cel color) si eventual, le reumpli de mai multe ori.

  John, ”X / OK / continue” sau ignorat mesajul complet si ar trebui sa functioneze (depinde de la imprimanta la imprimanta). Nu iti recomand cerneala InkMate deoarece este mai groasa si iti infunda mai repede cartusul. Eventual, vezi daca gasesti OCP (fabricata in Germania) sau JeTTec (fabricata in Marea Britanie) la tine in oras. Sunt mai scumpe dar mai bune. Daca nu gasesti, ma poti contacta si iti pot trimite eu prin curier rapid.

 • ... a scris la 6 ianuarie 2017, 19:18   [#47]

  @Alex: Ai nevoie de un KIT pentru refill. Vezi mai multe în tutorialul de mai jos …

 • Alex
  ... a scris la 6 ianuarie 2017, 19:34   [#48]

  Cand am cumparat cerneala nu aveau pe stoc, probabil la urmatoarea achizitie de cartuse voi cauta din nou un kit.
  Ms

 • John
  ... a scris la 12 ianuarie 2017, 12:37   [#49]

  @Razvan Badu De fapt exista cartuse XL, doar ca sunt third-party. Sincer sa spun ma atrage din ce in ce mai mult, in contrast cu ideea reincarcarii. Vad ca au listata o autonomie de 700 pagini la black si 450 color. Vorbesc despre cartusele AC-HP 650 de la ActiveJet. Singura chestie care ma da putin inapoi este ca nu stiu daca le va accepta imprimanta. Existau stiri anul trecut conform carora HP ar bloca cartusele third-party la unele modele. De asemenea, nu stiu cum va estima nivelul de cerneala fiind vorba despre un cartus custom de capacitate mare.

 • John
  ... a scris la 12 ianuarie 2017, 13:25   [#50]

  @Razvan Badu, multumesc pentru sfaturi. Oricum, am scris aici pentru ca voiam sa aud pareri. Motivul pentru care ma indreptam spre cartusul acesta third-party este legat de preturile pe care le vad practicate pe unele site-uri care vand kit-uri. De exemplu, un site vinde doua bucatele de plastic cu titlu de “kit refill” la pretul de 28 lei, in timp ce alt site are un kit cu o multime de accesorii si 40g cerneala la 23 lei. Nu zic ca 28 lei ar fi o suma de la care sa te dai inapoi, dar cand vezi ca mai cer alti bani si pentru curierat, cu toate ca era o comanda consistenta (mai am si un laserjet care trebuie incarcat), te cam pune pe ganduri.

 • Alex
  ... a scris la 12 ianuarie 2017, 12:44   [#51]

  Nu stiu cat de important va fi sa indice ink level, mai ales ca si cele originale vor arata ca sunt goale dupa refill; cred ca singura dorinta ar fi sa fie acceptate si sa printeze bine.

 • ... a scris la 12 ianuarie 2017, 13:15   [#52]

  John, cartusele HP 650 nu sunt scumpe, sunt unele dintre cele mai ieftine cartuse de la HP; deci, nu se renteaza compatibile din doua motive: -- se ard mult mai repede decat cele originale; -- multe firme de compatibile recicleaza cartuse utilizate de pe piata, le reumple si le vinde ca, cartuse compatibile. Inclusiv ActiveJet face lucrul acesta si nu am vazut sa specifice clar daca sunt 100 % new sau remanufacturate. De aceea, am o parere proasta despre ei. Plus ca, nu imi explic cum pot vinde ei variante XL de cartuse HP 650 cand si cele de la HP sunt pline (deci nu au plastic in interior); de exemplu, un HP 21 mic putea fi facut mare dar la HP 650…nu prea… Asta iti zic din experienta, ma ocup cu reumplere cartuse si am propria mea firma de 15 ani in domeniul refill-ului. Am desfacut multe cartuse si-am vazut ce este in interiorul lor….

 • Georgiana
  ... a scris la 13 aprilie 2017, 13:35   [#53]

  Buna! Am aceeasi imprimanta, cumparata second hand dar functionala … la un moment dat insa, ceva s-a intamplat si de atunci nu mai face nici o operatie. Practic o pornesc, face zgomot, dupa care se aprind toate beculetele si imi arata eroare. Nu pot sa fac nimic, nici macar din pc nu ma mai lasa sa fac vreo operatie.. la nivelul cartuselor imi arata ca ar fi cam la jumate cel color si putin mai mult cel negru..ai idee care ar putea fi problema?

 • ALEXANDRU
  ... a scris la 20 iulie 2017, 11:12   [#54]

  SALUT, AM O IMPRIMANTA HP 7500A. I-AM CUMPARAT SISTEM CISS, DUPA CE L-AM PUS IMI APARE EROAREA: “urmatoarele cartuse de cerneala lipsesc sau sunt deteriorate” SI APARE GALBEN, CE POT FACE?

 • ... a scris la 24 august 2017, 18:08   [#55]

  Uraaaa, gata, am reuşit!!!! Am reuşit să resetez imprimanta HP şi cartuşele HP-650.

  Le-am resetat… de tot!!!
  Cum? Mi-am cumpărat o imprimantă laser, de la Brother. *uie HP! >:)

 • Dalia Simon
  ... a scris la 28 ianuarie 2018, 10:58   [#56]

  Am o problema la o imprimanta HP 6700 Premium ,i-am pus un sistem ciss , a functionat 2-3 luni ,i-am completat cu cerneala ca aveam nivel low , dupa care nu mai vrea nicicum sa functioneze.
  Are mesajul: probleme la imprimanta sau la sistemul de cerneala .
  Am inchis si deschis de multe ori, i-am scos cartusele, i-am pus altele fara sistem ciss, dar am acelasi mesaj.
  Va rog sa ma ajutati!

 • Mister T.
  ... a scris la 9 aprilie 2018, 12:43   [#57]

  Dalia Simon -- Nu se merită să mai ţii o imprimantă cu cartuşe. Cumpără mai bine, una cu CISS şi ai terminat povestea. Eu mă chinui de vreun an şi jumătate să aflu cum se resetează cartuşele la HP 3636 şi tot nu am reuşit. Zilele astea o să îmi cumpăr una nouă.:dancing:

 • Florin
  ... a scris la 3 mai 2018, 17:17   [#58]

  Am schimbat cartusu la imprimanta si acum nu mai imi ia foaia si se apuca sa copieze.Si dupa ce o sting si o aprind tot la fel face. Care ar fii motivu?

 • Alex
  ... a scris la 3 mai 2018, 22:15   [#59]

  Banuiesc ca isi face alinierea: Se apuca de printat mai intai o pagina cu diverse forme? Daca asa face atunci pune pagina respectiva in scaner si urmeaza indicatiile de pe ecran.

 • Mihai
  ... a scris la 14 noiembrie 2018, 12:26   [#60]

  Buna ziua.Am o problema cu o imprimanta HP 2645.Am inlocuit cartusele cu unele noi,dar imprimanta imi spune ,,Problema cu cartusele,,…,,urmatoarele cartuse de cerneala trebuie inlocuite,, si arata si pe cel color si pe cel negru.Mentionez ca, cartusele astea sunt noi, sunt originale.Am incercat cu scoaterea dei priza 30 de minute cu resetarea imprimantei dar tot acelasi lucru imi spune.Ce credeti trebuie aruncata ,este ceva din soft?Multumesc frumos.

 • doruoradea
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 16:41   [#61]

  …. Este de departe cea mai costisitoare imprimanta,….-NU RECOMAND- am cheltuit bani cit pentru 3 imprimante. Cu toate ca exista varianta CISS- nu-l recunoaste, vrea numai cartuse originale care-s foarte scumpe. Am ramas cu scanner-ul si atit.:(( :(( :(( :(( :((

 • Batman
  ... a scris la 17 septembrie 2019, 23:31   [#62]

  Hello. I have a problem. I have HP Deskjet Ink Advantage 4645 Print Fax Scan & Copy. The Problem is; The printer is saying, “Ink Cartridge(s) Problem. The following Cartridge(s) must be replace”. I have clean change the “Black Cartridge” and it seems that I only can print on single mode colour. How can I fix this?

  Thanks in advance

 • Selfian
  ... a scris la 13 iulie 2020, 18:09   [#63]

  salutare.
  Astazi am reumplut prima data niste cartuse cumparate de noi si care s.au terminat . Dupa reumplere imprimanta afiseaza mesajul cum ca niste cartuse cu putina cerneala pot fi suficienta de goale pentru o calitate slaba a imprumarii si nu ma lasa sa dau ok sa trec mai departe ….

 • Selfian
  ... a scris la 14 iulie 2020, 1:46   [#64]

  tin sa mentionez ca am reumplut singur acasa cu un kit de reumplere cartusele originale venite cu imprimanta de cateva ori pana s-au uscat de tot . Am cumpărat 2 cartuse noi si dupa ce s-au golit le-am reumplut, dar de data aceasta la um cemtru din piata Crangasi, Bucuresti si surpriza ca nu le recunoaste si imprimanta pare blocata in meniul cu mesajul ca nu este cerneala in cartuse . Ce pot sa fac inafara sa o sparg ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?