Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

reparatie telescop scaun de birou Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

Reparaţie telescop scaun de birou

Ai un scaun de birou (scaun directorial) şi ţi s-a stricat telescopul? Nu te mai “ţine” scaunul? Se lasă telescopul atunci când te aşezi pe scaun? Ei bine, în acest articol am să vă spun cum puteţi “repara” DEFINITIV telescopul unui scaun de birou/directorial. Şi-am încălecat pe-o şa (pardon, pe-un scaun de birou), şi-am să vă spun povestea mea …

În urmă cu câteva luni de zile, am dat iama prin magazine în căutarea unui scaun directorial, pentru birou. După ce am colindat mai toate magazinele de profil şi m-am aşezat în zeci de scaune pentru a le testa, am revenit pentru a doua oară la METRO unde era cea mai bogată şi variată ofertă de scaune directoriale şi evident, l-am luat pe cel mai mare (şi care mi se părea a fi cel mai solid) de acolo. Preţul iniţial fusese de 900 RON însă l-am prins la reducere, astfel că l-am cumpărat cu doar 700 RON. Părea, repet … părea, cel mai “sănătos” şi mai “serios” scaun de acolo.
De fapt, era cel mai mare de acolo … vorba unui prieten (ardelean), mi-am luat scaunul “după om“. Adică, să am certitudinea că va “ţine” ditamai “animalul” de 120 Kg. Probabil nu par foarte mare la prima vedere, nici gras, dar … categoric sunt “greu” yahoo laughloud Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?.

Recunosc, sunt “ceva” mai greu decât media, probabil … însă şi scaunele astea-s făcute de toată jena. Drept urmare, după doar câteva luni de utilizare, am început să am probleme cu telescopul, respectiv scaunul se lăsa uşor în jos când mă aşezam pe el. Evident că am pierdut factura ce am primit-o cu scaunul, aşa că pot să-mi iau gândul şi de la garanţie.
Şi am început să caut un telescop nou, pentru a înlocui telescopul “defect”. Mi-am dat seama însă că, deşi voi înlocui telescopul defect cu unul nou, cel mai probabil după câteva luni de zile voi păţi la fel … aşa că am renunţat la ideea de a înlocui telescopul. Astfel că, am început să caut informaţii despre cum aş putea repara telescopul, în sensul că, să-l “blochez” cumva, să nu mai coboare. Şi am început să caut informaţii pe internet …

Câţiva, au făcut tot felul de improvizaţii, unii de exemplu au lipit telescopul cu ceva bandă şi spun ei că au rezolvat problema. Sincer, din start nu am încredere în “chestii reparate cu bandă scotch”, banda scotch înseamnă cel mult o soluţie temporară, de moment, în situaţii de “criză”. Deci, reparatul cu banda scotch ori alte tipuri de “bandă” ieşise din calcul …

Alţii, sugerau găurirea telescopului şi introducerea unui “şurub” care să blocheze telescopul. Evident, soluţia asta mi se părea mult mai “serioasă” decât “banda scotch”. Nici una nici două, pun mâna pe telefon şi-l sun pe Silviu B, prietenul meu (de-o viaţă) şi care de ani de zile îmi repară una-alta când am nevoie. Îi spun la ce m-am gândit, respectiv să găurim telescopul şi să băgăm un şurub prin gaură, pentru a bloca telescopul. La care el: “Nu! De ce să găureşti telescopul? Hai cu el la mine …” (n.a: la atelier)

Zis şi făcut … merg cu scaunul la el. La care, ce face Silviu:
– desface siguranţa telescopului din partea de jos a telescopului:

reparatie telescop scaun de birou directorial 01 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

… şi scoate partea de sus a telescopului. ATENŢIE MARE când desfaceţi tija telescopului, deoarece în capătul de jos sunt nişte “şaibe” pe care va trebui să aveţi grijă să le montaţi la loc!

Şi cum, pe lângă faptul că sunt “greu”, sunt şi înalt, … evident că eu foloseam scaunul de birou cu telescopul “extins” la maxim, adică la maximul de înălţime la care se extindea telescopul scaunului.

Ia meseriaşul o ruletă şi măsoară distanţa de deschidere a tijei telescopului (când telescopul este extins la maxim), aşa cum îl foloseam eu. După care, se duce şi taie o bucată de ţeavă din aluminiu:

reparatie telescop scaun de birou directorial 02 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

Si “trage” teava de aluminiu peste tija telescopului. Ceva de genul:

reparatie telescop scaun de birou directorial 03 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

reparatie telescop scaun de birou directorial 04 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

Eu v-am arătat doar ca exemplu, cum trebuie pusă ţeava peste tija telescopului. Dacă puteţi scoate telescopul din suportul de fier pe care vine prinsă partea de jos a scaunului, atunci veţi putea “trage” ţeava foarte uşor peste tija telescopului. În cazul meu însă, telescopul era atât de tare băgat în suportul de prindere încât n-am reuşit să scoatem tija telescopului din suport, motiv pentru care meseriaşul a desfăcut siguranţa de jos a telescopului şi a desfăcut telescopul, după care a “tras” ţeava de jos în sus peste tijă şi a montat telescopul la loc. În imaginile de mai sus am pus varianta cu “trasul” ţevii peste tijă, de sus în jos. Sper că aţi înţeles ce am vrut să spun …

reparatie telescop scaun de birou directorial 05 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

Imaginile pe care le-am postat, sunt realizate “artificial” într-un program de editare foto şi le-am pus doar pentru a exemplifica cum se poate “repara” un telescop defect, iar asta pentru că n-am fost inspirat să fac nişte poze “la faţa locului”. Cred însă că, sunt suficient de sugestive încât să vă puteţi da seama despre ce este vorba…
În principiu, ţeava de aluminiu va bloca tija telescopului astfel încât acesta nu va mai cobora atunci când vă aşezaţi pe scaun, ba mai mult decât atât, greutatea va fi susţinută în totalitate de ţeava de aluminiu. Bineînţeles că, puteţi folosi orice fel de ţeavă, nu este neapărat obligatoriu să folosiţi ţeavă de aluminiu, însă o ţeavă din aluminiu “arată” bine şi este mai uşoară decât o ţeavă din fier.

De asemenea, i-am auzit pe mulţi zicând de faza cu găuritul telescopului… Cam iese din discuţie deoarece telescopul conţine ulei, care va curge în momentul în care găureşti corpul telescopului, ori în varianta cu ţeavă de aluminiu, telescopul rămâne intact.

Sper ca informaţiile de mai sus să vă fie de folos, eu pot să spun că în sfârşit mi-am rezolvat problema cu scaunul de birou …

LE: – În imaginile de mai jos puteți vedea scaunul “reparat”. Practic, nu se vede absolut nimic deoarece peste telescopul scaunului există un alt tub telescopic din plastic negru (ca un fel de “mască”) care acoperă în totalitate telescopul scaunului. Am ridicat puțin masca telescopică din plastic negru și se poate vedea bara de aluminiu, care nu arată deloc rău.

telescop scaun birou 01 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

telescop scaun birou 02 Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?

Categorie articol [ Casa şi grădina ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

53 comentarii la “Cum poţi repara telescopul unui scaun de birou ?”

 • ... a scris la 13 octombrie 2014, 23:43   [#1]

  Pfff. Nu e reparare Dane. E blocare. De reparat vreau, să fie ca scos din fabrică. Cel mai simplu e să iei un taburet :))

 • ... a scris la 13 octombrie 2014, 23:59   [#2]

  Păăăii, bun … faza e că, eu oricum ţineam telescopul extins la maxim, respectiv scaunul era setat la înălţimea maximă. Numai că, odată ce mă puneam pe scaun, nu mai vroia să “stea” acolo … şi o “lua la vale”. Eu unul, mi-am rezolvat problema. Iarăşi, dacă se doreşte o înălţime mai mică, se poate fără nici o problemă: tai ţeava mai scurtă.

 • ... a scris la 14 octombrie 2014, 0:48   [#3]

  Am văzut cum arată telescopul şi cât de fragil este … Dacă tu dai 3 găuri în telescop, poţi să-ţi iai la revedere de la el.

 • ... a scris la 14 octombrie 2014, 0:21   [#4]

  Atunci e mai ok datul unor găuri și pus șurub. Dai 3 găuri și aia e, ai 3 înălțimi. Însă, nu se știe cât ține șurub și corpul ăluia, cu 6 găuri în el, mai ales la “animale” grase ca noi. :))

 • Marck
  ... a scris la 14 octombrie 2014, 7:20   [#5]

  Esti genial Dan! Si cind te gindesti ca, cu ceva ani in urma am aruncat citeva scaune de acestea la gunoi … acuma insa, idea ta imi va salva viitoarele scaune care vor avea aceste defecte. Merci pentru idee .

 • JoinT
  ... a scris la 14 octombrie 2014, 11:33   [#6]

  Dane!! Nu te mai duce la probat!!! =))
  Tu vrei sa ramai fara bani dupa o zi de probat? Asa client ca tine mai rar. Plateste marfa dar lasa produsul defect in magazin. Vor face magazinele “drive test pe rotile” dupa ce le repara.:))

 • ... a scris la 14 octombrie 2014, 12:58   [#7]

  Eu am altă problemă. Eu țin scaunul cu telescopul închis la maxim, adică jos dar se ridică singur când nu-l folosesc. Țeavă nu cred ca i-aș putea adăuga pentru a sta jos.

 • ... a scris la 14 octombrie 2014, 13:01   [#8]

  @Cosmin: mi-l dai mie o lună de zile să stau pe el, şi sigur nu se mai ridică vreodată =))

 • ... a scris la 14 octombrie 2014, 13:36   [#9]

  @Dan
  :)) Cu mare plăcere doar că nu cred ca va avea efect. Și eu am vreo 100 de KG și degeaba.

 • ... a scris la 14 octombrie 2014, 13:53   [#10]

  Alea 20 fac diferenţa, crede-mă :>

 • ... a scris la 17 octombrie 2014, 20:35   [#11]

  Si eu am aruncat unul… dar nu era chiar confortabil… abia am avut pretext pentru altul.

 • JoinT
  ... a scris la 20 octombrie 2014, 13:36   [#12]

  V-am zis de drive test pe rotile? S-a intamplat saptamana trecuta:))
  Am comandat acum ceva vreme un scaun de birou (directoral-suna penibil). Pentru ca nu-l aveau, mi-au spus ca-l aduc din Italia intr-o luna. Nu era graba, aveam pe ce sta si nici prea rupt nu era. Singura problema era ca imi dadea emotii. Se debloca si aveai impresia ca se rastoarna. Cu alte cuvinte ceda mecanismul de blocare al spatarului, era cam vechi.
  Dupa o luna jumate mi-am cerut scaunul comandat. Nu venise asa ca mi-au dat altul din magazinul de prezentare, pana vine cel comandat. Am scaunul de drive test pana saptamana viitoare. :))
  Parca m-as fi dus in parcul auto. =))

 • ... a scris la 20 octombrie 2014, 16:40   [#13]

  Ahahaaaaa =)) … Nu ştiam că “se dă scaun la schimb, să ai pe ce sta” ca la maşini când le laşi în service, de-ţi dau ăia altă maşină să ai cu ce umbla până când o repară pe-a ta =))

 • JoinT
  ... a scris la 23 octombrie 2014, 11:45   [#14]

  Din analiza in detaliu a scaunul de “test drive”, am constatat ca desi era luat de magazinul de prezentare, este cam “forjat”. Cu alte cuvinte are “portierele” julite, Asa e cand ai scaun de manelist de culoare crem, textura plasa si “portiere” nichelate.=))

 • Ana
  ... a scris la 20 noiembrie 2014, 20:14   [#15]

  Salut, sunt fata dar iti zic cum a procedat prietenul meu. A cautat cateva site-uri de scaune ergonomice. A cautat un fabricant… la gasit la Cluj si-a cumparat un cilindru cu gaz nou… si a rezolvat problema rapid si ieftin. Deoarece producatorii dar nu numai vand aceste componente. 2.
  Cand ai zis magazin de specialitate… am crezut ca ai mers la un showroom de scaune nu la Hypermarketuri unde la 90% gasesti doar scaune din China. Alti le produc, ti le personalizeaza cum vrei si iti il poti dota si cu un cilindru cu gaz Inalt/ Heavy Duty sau chiar cu o baza mai serioasa. Si 2 daca stai mult pe cur la computer ai putea simplu sa iti cumperi unu personalizat pe culoarea dorita din material…

 • Raluca
  ... a scris la 8 ianuarie 2015, 14:38   [#16]

  Salutare! Multumesc pentru solutie si explicatii. Desi nu ma numar printre mesterii de seama ai vremurilor noastre, am rezolvat usor, repede si ieftin problema scaunelor care cad. :dancing: Mi-am acuzat sotul ceva vreme ca strica scaunele din cauza celor 120 kg pe care trebuie sa le sustina constant telescopul, dar iata ca nici pe cele 70 ale mele nu le-a sustinut… Fixat, pastrat, bine asezat, rezolvat in 10 minute! Multumesc inca o data si spor la toate!

 • ... a scris la 8 ianuarie 2015, 16:19   [#17]

  Mă bucur că ţi-au fost de folos informaţiile de pe acest blog … Sănătate maximă.

 • Petre
  ... a scris la 19 ianuarie 2015, 18:59   [#18]

  La mine scaunul ramane jos si nu se mai ridica, Heeeelp !!!

 • alinn23
  ... a scris la 23 ianuarie 2015, 20:46   [#19]

  unii dintre noi se mai tin si de sotii dar d.p.d.v.propriu cred ca cea mai eleganta solutie ar fi schimbare telescopului si nu cred ca ar fi o ”operatie ” chiar asa de dificila cu o cheie sau o surubelnita s-ar rezolva tot,dar daca nu vreau sa ma mrdaresc pe maini sau bugetul este indestulat cred ca mai bine merg la un magazin de specialitate si cu putin tact s-ar putea sa ma creada si putin cunoscator deci sa nu ma prosteasca pe fata.:-?

 • ... a scris la 23 ianuarie 2015, 23:17   [#20]

  Elegan sau ne-elegant, eu mi-am rezolvat definitiv problema telescopului de la scaun, nu mai am nici o bătaie de cap cu el. Iar telescopul, chiar dacă-l schimbi, după o scurtă perioadă îţi garantez că te vei lovi de exact aceeaşi problemă …

 • ... a scris la 1 februarie 2015, 16:25   [#21]

  Nu se mai ridica numai ca schimb telescopul (care cred ca este aproape cat pretul scaunului) sau ca am sa sudez telesopul sa steie cat mai sus…

 • Bogdan
  ... a scris la 29 aprilie 2015, 11:50   [#22]

  Salut Dane, esti cumva din Bucuresti? Salvatorul tau de unde este, cel ce a facut reparatie? Am cateva scaune de genul celui prezentat de tine cu aceeasi problema si poate ma ajuta contracost sa le repar…daca crezi ca vrea, lasa-mi un numar de telefon sa apelez si eu la el. Merci mult!

 • ... a scris la 29 aprilie 2015, 13:46   [#23]

  Nu sunt din Bucureşti, însă ar trebui să cauţi un “atelier”, ceva … să le arăţi articolul de aici de pe blog şi în mod sigur orice “meseriaş” de la atelier va înţelege despre ce este vorba.

  O poţi face chiar tu, dacă ai un garaj, sau chiar în casă, undeva pe un hol. Cumperi ţeavă de aluminiu şi basta … Ai nevoie doar de următoarele scule:
  -- un “fierăstrău” pentru metal (cu pânză de bomfaier);
  -- o ruletă pentru a măsura lungimea la cât se deschide telescopul, iar la această dimensiune tai ţeava de aluminiu (dacă vrei “deschidere maximă” pentru telescop);
  -- o şurubelniţă “dreaptă” (sau ceva cu vârf ascuţit), cu ajutorul căreia să desfaci siguranţa telescopului.

  Spor la lucru. Eventual te aşteptăm cu “poze”, să vedem cum ai făcut …

 • R
  ... a scris la 17 octombrie 2015, 10:42   [#24]

  sau si un ciocan serios daca vrei sa scoti telescopul din mecanismul de sub sezut si din baza cu rotile

 • ... a scris la 17 octombrie 2015, 11:28   [#25]

  @R, ciocanul lasă urme serioase :) … Pe urmă, arată urât.

 • R
  ... a scris la 21 octombrie 2015, 16:59   [#26]

  da, dar nu e un loc vizibil, sau se gaseste separat placa de prindere de sub sezut

 • ionut
  ... a scris la 31 octombrie 2015, 20:57   [#27]

  Puteti folosi un telescop de hayon de Dacia Solenza. Are filete la ambele capete, unu il prindeti jos in una dintre ramurile care duc la roti si una sub scaun dand o gaura cu burghiu sau folosind una dintre gauri. Nu se va roti, dar va culisa. Pentru al face sa se roteasca in partea de jos folositi un disc metalic sau inventati un suport de care sa prindeti capatul telescopului. Spor la treaba.

 • Zisu Lucian
  ... a scris la 25 noiembrie 2015, 23:17   [#28]

  Mulţumesc din suflet! Am folosit o ţeavă din polipropilenă PP-R … şi e OK!

 • albu dumitru
  ... a scris la 5 februarie 2016, 19:22   [#29]

  Eu cred ca fabricantii special le fac asa, ca sa cedeze si “fraierii” sa cumpere altele dupa cateva luni. :d Ca daca le-ar face durabile gen produsle Made in USSR, ar da faliment, din lipsa de vanzare……

 • winnetou la birou :)
  ... a scris la 18 martie 2016, 9:19   [#30]

  Hehee… foarte tare articolul!
  O problema super-curenta, tehnica, pentru care se ofera o solutie practica foarte buna. Gata, il sun pe meserias sa ma ajute. Daca merge bine l-al meu, mai am 4 mushterii -- colegii de birouri care sunt in aceeasi situatie :))

  Eu drept sa spun am gandit ceva mai rudimentar asa… cu o bucata de lemn, cu care sa fixez pe inaltime dar si sa blochez rotirea… Ce sa mai…, circul de pe lume… =))

  Mersi Dane!
  Si spor in toate!

 • ... a scris la 18 martie 2016, 13:36   [#31]

  Să ne zici dacă ai reușit și dacă ești mulțumit de rezultate :) Eventual și niște poze cu “rezultatul” :)

 • winnetou la birou :)
  ... a scris la 28 martie 2016, 11:17   [#32]

  gata. misiune indeplinita.
  am rezolvat-o mai din topor asa :)) am sudat cu telescopul deschis la maxim :D
  ține foarte bine!
  am repetat operatiunea si la ceilalti 4 colegi ai mei.
  mulțumită unui prieten specialist și pasionat pe partea de tehnica și mecanică.

  atașat e o poză cu telescopul sudat.

 • Calin
  ... a scris la 28 martie 2016, 11:44   [#33]

  Cam ciobănesc stilul, dar …merge și-așa :))

 • winnetou la birou :)
  ... a scris la 28 martie 2016, 12:20   [#34]

  exact :))
  am considerat important sa ating scopul, si am luat in calcul ca scaunul nu mai are vreo garantie..asa ca m-am pus pe el, cu aparatul de sudura :))

  acum stau ca boierul..nu mai cedeaza nici 1 milimetru :d

  multumesc Dan de motivare! :P

 • Gabi
  ... a scris la 2 martie 2017, 11:01   [#35]

  Spuneti-mi,telescoapele sunt standard sau difera la dimensiuni ? A-s dori totusi sa comand unul nou .

 • R
  ... a scris la 2 martie 2017, 22:22   [#36]

  @ Gabi: standard de 2 tipuri

 • R
  ... a scris la 5 martie 2017, 8:30   [#37]
 • Ionescu Narcisa
  ... a scris la 9 octombrie 2017, 15:30   [#38]

  Scaunul meu se lasa larg pe spate ce sa fac? va rog.plus rupt doua roti.acelea se gasesc de inlocuit

 • R
  ... a scris la 10 octombrie 2017, 7:40   [#39]

  @Narcisa: s-ar putea sa fie deformat mecanismul https://goo.gl/LEhJ6A

 • ... a scris la 28 mai 2018, 10:45   [#40]

  Eu, mai puriu asa, am luat o bucata de teava de plastic,am taiat-o pe lungime si am fortat deschiderea sa incapa tija, Acum ma rotesc cat vreau,dar la aceiasi inaltime.

 • Cristi
  ... a scris la 14 octombrie 2018, 23:57   [#41]

  E buna reparatia dar nu mai ai comoditatea suspensiei !

 • Gabriel
  ... a scris la 2 noiembrie 2018, 11:04   [#42]

  In interiorul camasii exterioare a telescopului este un ansamblu de bucse de ghidare. Telescopul este de fapt un ansamblu format din telescop, bucse ghidare, camasa exterioara, saibe distantiere si siguranta. Bucsele de ghidare s-au dus la mine si am vrut sa cumpar un telescop nou, crezand ca asta e problema. Constructorul le-a facut din material plastic pentru un coeficient mic de frecare si sunt fragile. Macar daca le facea din poliamida grea!
  Faina treaba este ca stau cu scaunul desfacut din iarna pentru ca l-am demontat si nu mi-am batut capul sa vad ce are de fapt, banuiam ca e cilindrul din interior, dar citind ce ai scris aici am reluat bucatile si am inteles care e buba. De luni caut un atelier care sa-mi faca bucsele. Zi faina!

 • EMIL
  ... a scris la 2 decembrie 2018, 17:11   [#43]

  Scaunul meu pocnea cand ma lasam pe spate sau lateral si am vrut sa vad ce are, banuiam catrebuie uns. Dar cand am scos siguranta si am scos baza(scaunul fiind cu baza in sus) au cazut cateva bile de rulment. Ce credeti ca trebuie inlocuit?

 • Vali
  ... a scris la 3 ianuarie 2019, 22:38   [#44]

  Da EMIL trebuie inlocuit sau cumparat un alt cilindru pentru ca ce ai descris este un model mai vechi al unui scaun de birou fata de ce se produce acum.Am acelasi gen de scaun cu aceasi problema si este foarte enervant cand scarti.Mai este ca am facut si ce a descris Dan la alt scaun cu o teava si nu este foarte comod.Deci parerea mea este,daca vreti sa va luati un scaun de jocuri sau de birou,ergonomic daca se poate pentru ca te ajuta la sirul lung de stat la calculator cu spinarea.Eu recomand emag este foarte bun si au preturi bune asa am luat un *gaming chair* de jocuri :peace: la un pret bun de 250lei in 2017 cand au fost reduceri de vinerea neagra si de craciun.Mai era unul si mai bun redus la 400lei pe atunci da fiecare dupa bugetul lui sau cum gandeste.Acum este dupa voi ce va cumparati :peace: totusi tineti minte cu cat este mai comod cu atat o sa va ajute cand stati jos deci cu atat mai bine :d Apropo la mine a tinut maxim 3 luni dupa ce lam luat cilindrul si il scutur ca sa asi revina si uneori merge alteori nu :-" da te obisnuesti dupa un timp pana la urma este mai bun fata de cele normale si la un pret decent si eftin.

 • Dreams
  ... a scris la 9 martie 2019, 21:03   [#45]

  ‘ra-ţi ai dracu de grasi! Ca multi mai suntem…!
  Dar sa nu stiti voi ca exista coliere pentru prins teava de esapament la Dacia Logan ?
  https://anunturi-a...ae17-1816023.html

  3-5 lei la orice magazin de piese auto… Daca vreti sa reajustati inaltimea in timp mai investiti appx. 5 lei intr-o cheie de 13 pe care trebuie sa o legati cu ata de gat :))
  Si mai lasati in PLM shaorma dodoloatza… Treceti pe verde!

 • Petruci
  ... a scris la 18 decembrie 2019, 20:53   [#46]

  Eu mi-am cumpărat fotoliu și cum am ajuns acasă,imediat mi-am pregătit 3 țeve de lungimi diferite.Dacă doresc să-l cobor mai jos, l-am demontat și i-am schimbat țiava cuvenită.Sper să-mi servească pe o perioadă mai îndelungată./:)

 • Mircea
  ... a scris la 1 mai 2020, 13:10   [#47]

  Ma gândeam ca știe cineva motivul pt care se întâmpla ca telescopul scaunului sa rămână închis sau se deschide singur când nu are greutate!

 • marius
  ... a scris la 13 ianuarie 2021, 1:38   [#48]

  Dar sunt doua variante : una complexa desfacut telescopul ( se practica la dacii pe timpuri :) si reparate flansele/saibele de culisare ( poliamida ar fi excelent) sau 2 mai simplu, in loc de teava de mai sus cautati un arc mai solid…Arcul va avea si elasticitate (incercati sa-l montati extins) si de taiat arcul cu un ferestreu cu piatra-”flex”(ferestrau circular) fiindca am mai recomandat la o cunostiinta si a stricat la panze de metal…Bafta si spor;)

 • mircea
  ... a scris la 14 decembrie 2021, 15:29   [#49]

  am incercat si eu varianta d-lui cu teava de aluminiu,,a fost buna pe moment ,dar stand pe scaun si mai si rotindu-ma cu el teava de aluminiu si-a facut loc prin bucsa de teflon,/plastic,/si a intrat prin ea in jos ,coborand pana la maxim ,??????:)

 • Marius
  ... a scris la 11 ianuarie 2022, 17:45   [#50]

  Am incercat varianta cu teava de aluminiu, doar ca avand la indemana o teava de pexal am pus teava de pexal. Merge brici.=d>

 • Anonim
  ... a scris la 10 februarie 2022, 23:34   [#51]

  Salut am și eu un scaun de frizerie și nu mai ridica bine. Din câte am înțeles trebuie sa îi pun ulei, dar nu știu cum.

 • Anonim
  ... a scris la 17 februarie 2022, 11:07   [#52]

  Pentru anonimul de mai sus, de la alt anonim.
  Există persoane care repară așa ceva.
  Nu pot scrie că sînt de găsit pe site-urile de comerț, că s-ar considera reclamă.

 • Criss
  ... a scris la 1 aprilie 2022, 9:23   [#53]

  Buna ziua!
  O persoana ,,binevoitoare ” a incercat sa isi insuseasca scaunul si, cand a descoperit ca e prea mare sa il poata baga in sac dupa ce il demontase, i-a aruncat piesele demontate. Prin urmare nu mai are deloc piston. Nu stiu ce tip de piston sa cumpar si nu gasesc niciun atelier de reparatii sau un meserias care sa ma indrume. Daca stie cineva vreun astfel de loc in Bucuresti ….ar fi minunat! Multumesc anticipat pentru ajutor!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?