Remix OS – alternativă gratuită la Windows

Remix OS Remix OS  alternativă gratuită la Windows

Remix OS (Android pe PC)

De multă vreme se caută o alternativă gratuită la sistemele de operare Microsoft Windows, însă până acum încă nu s-a găsit o alternativă suficient de bună încât utilizatorii să fie dispuși să renunțe la Microsoft Windows. Și încă se mai caută… Să vedem dacă într-un final, cineva va fi capabil să realizeze un sistem de operare care să fie extrem de familiar pentru utilizatorii de Microsoft Windows care sunt foarte reticenți în a trece la un alt sistem de operare.

Primele încercări peste care am dat și care, cred că s-a apropiat cel mai mult de Windows, a fost ReactOS, un sistem de operare derivat din Linux și care se apropia extrem de mult de bătrânul Windows XP. Din păcate, proiectul a fost abandonat prea devreme, înainte ca ReactOS să devină un sistem de operare complet, finalizat. Îmi aduc aminte că, am testat ReactOS în urmă cu multă vreme, mi-a plăcut, dar … era plin de bug-uri.
ReactOS 0.3 Remix OS  alternativă gratuită la Windows

O altă încercare este ZorinOS, un sistem de operare bazat pe Ubuntu și pe care l-am instalat și testat de mai multe ori. Ultimele versiuni de ZorinOS par să fie din ce în ce mai bune, însă din păcate se pare că nu a atras foarte multă lume.
Zorin OS v10 Remix OS  alternativă gratuită la Windows

Ultima variantă de sistem de operare care se vrea a fi o alternativă la Microsoft Windows, peste care am dat, este Remix OS. Acesta este un sistem de operare bazat pe Android, însă în versiunea “PC” și cu o interfață mai “umană” pentru utilizatorii sistemelor de operare Microsoft Windows.
Remix OS poate fi instalat pe un stick USB și poate fi utilizat ca sistem de operare “portabil”, respectiv se bootează de pe stickul USB și se pornește Remix OS pe orice calculator (desktop sau laptop). Noutatea constă în faptul că acum, pe Remix OS putem utiliza ferestrele (”windows”) asemănător cu felul în care utilizăm aceste ferestre pe sistemele de operare Microsoft Windows: putem maximiza și minimiza ferestrele, putem deschide mai multe ferestre în același timp și le putem schimba dimensiunea trăgând cu mouse-ul de marginea acestora, etc. În același timp însă, putem instala aplicații de Android la fel ca pe telefoane și tablete. Altfel spus, Remix OS este un … “remix” între Android și Windows.

Deocamdată este în versiunea “alpha”, deci mai este mult până vom vedea o veriune finală, stabilă. Însă sistemul de operare Remix OS este deja funcțional și poate fi testat (și utilizat) de către oricine.
Remix OS poate fi descărcat de pe pagina oficială: http://goo.gl/BVTsc9


Categorie articol [ Software, Stiri IT ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Remix OS – alternativă gratuită la Windows”

 • ... a scris la 15 ianuarie 2016, 16:19   [#1]

  are terminal si acces root?

 • ... a scris la 15 ianuarie 2016, 18:40   [#2]

  Pentru terminal, pui aplicație. Acces de root nu știu, însă teoretic ar trebui să aibă (ca orice Unix/Linux) ținând cont de faptul că e PC, nu telefon …

 • Mariann
  ... a scris la 21 iunie 2017, 15:10   [#3]

  Salut, eu am instalat Remix OS (32biti) pe hard, dar la primul restart dupa instalare el nu mai booteaza chiar daca las laptopul 2 ore deschis. Instalarea decurge perfect se misca ok sistemul totul pana deschizi iar laptopul. Are cineva vreo idee ce sa fac sa porneasca sistemul?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?