Regele a murit! Trăiască „democrația”!

Regele Mihai 1 al Romaniei Regele a murit! Trăiască „democrația”!

Câteva gânduri la plecarea ultimului rege…

Mulți neaveniți și-au etalat ipocrizia. Și la fel de mulți vor continua să se dea în spectocal și vor încerca să câștige capital politic de pe urma trecerii în neființă a Majestății Sale, regele Mihai, ultimul rege al României.

E o blasfemie că la „ședința solemnă” a Parlamentului României un individ ca Dragnea să cuvânteze despre un OM ce a fost alungat din țară de două ori: prima oară în 1947, odată cu instaurarea Republicii Populare Române, și a doua oară în 1990, odată cu instaurarea democrației originale a tovarășului Iliescu.

Ascultând discursurile rostite în Parlament, am avut (pentru o clipă) impresia că celor care cuvântau chiar le pare rău de moartea regelui Mihai. Las de-o parte orice prejudecăți, da‘ când l-am auzit pe Dragnea rostind un discurs lăcrimos despre moartea regelui m-am dus în fundul curții să caut un ciomag.

Pot suporta multe, dar niciodată minciuna și ipocrizia. Cum să plângi la catafalcul unui rege pe care tovarășii tăi de „partid” l-au scos din istorie cu forța? Cum dracu’ să ai tupeul de a te pretinde „fată mare” când ești urmașul unor violatori?

Majestatea Sa Mihai a pășit pe ultimul drum. Dumnezeu să-l odihnească și (dacă mai are timp) să ne ajute, că mare nevoie avem de ajutor.

Sau de un pic de iertare…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Istorie, Politica, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Regele a murit! Trăiască „democrația”!”

 • ... a scris la 15 decembrie 2017, 9:34   [#1]

  Ăștia s-au folosit până și de moartea regelui Mihai pentru a-și trece pe șustache niște legi fără ca lumea să bage prea mult de seamă, mizând pe faptul că atenția poporului și a presei este ocupată cu moartea regelui… Astfel că, același Iordache care cică a fost demis pentru ordonanța 13, iată că acum e bine merci într-o altă funcție și tot el este cel care va trece aceeași ordonanță 13, rebotezată, prin parlament.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 decembrie 2017, 18:50   [#2]

  „Ăștia” (ca să te citez, Dane) se pricep să folosească orice prilej pentru a-și perpetua puterea și nu se dă în lături niciodată. Pentru ei noțiuni ca patrie, patriotism sau popor sunt doar niște vorbe de conjunctură. Pentru ei regele Mihai e doar o „relicvă” a istoriei ce trebuie grabnic îngropată.

  Titlurile din media ce spun că „regele s-a întors definitiv în țară” sunt mincinoase. Regele Mihai nu s-a întors și nici nu a plecat vreodată. Face parte din istoria noastră, fie că unora le place și altora nu. Uite de-aia mă enervez când văd ipocrizia „ăstora”. L-au alungat în ‘47, au repetat isprava cu zâmbetul pe buze în 1990 și-acu’ vor să ne convingă, vezi Doamne, de „durerea” lor…

  Câteva discursuri cu ochii înlăcrimați, o coroană de flori depusă la mormânt și gata: a murit (în sfârșit) și ultimul rege. De-acum (hai că glumesc amar) noi suntem noii stăpânii României!

  Și, în timp ce românii de bun simț își respectă trecutul, ei înfig mișelește pumnalul în pieptul justiției…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 decembrie 2017, 23:03   [#3]

  „Spectacolul” s-a terminat, domnilor. Regele Mihai (ex-rege, după unii) și-a găsit locul odihnei. Odihnească-se-n pace!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?