Redimensionarea automata a pozelor

Redimensionarea/micsorarea automata a mai multor poze, simultan

Shrink O Matic image resize software Redimensionarea automata a pozelor

De multa vreme cautam o astfel de solutie: un program pentru micsorarea automata a pozelor. Am dat astfel peste Shrink O’Matic, o aplicatie foarte utila pentru micsorarea / redimensionarea rapida a pozelor. Veti spune ca sunt multe programe pentru micsorarea pozelor… Ei bine, da… Sunt multe programe/aplicatii cu care poti micsora poze, si eu folosesc Adobe Photoshop, Irfan View, etc…, insa Shrink O’Matic este putin mai special si am sa va explic de ce:

Sunt foarte multi webmasteri/proprietari de siteuri web, care posteaza imagini pe siteurile lor. Sa nu mai vorbim de bloggeri, care majoritatea posteaza imagini in articolele scrise pe blogul lor. Sa nu uitam nici de “forumisti”, pe majoritatea forumurilor sunt postate poze…

Dupa cum bine stiti, orice site web are un anumit design, care difera de la un site la altul, si dimensiunile siteului iarasi difera de la un site la altul. Postarea unei imagini pe un site, este relativ simpla, putandu-se pur si simplu folosi un cod HTML pentru a specifica dimensiunea unei poze/imagini. De exemplu:

<img src="http://siteul-tau/poza-ta.jpg" alt="" border="0" width="400" height="250" />

In acest fel, puteti “forta” ca orice imagine, indiferent ce dimensiuni are imaginea, sa “apara” pe site la dimensiunea dorita de voi. De obicei problema este latimea imaginii, nu inaltimea … Pentru a “automatiza” oarecum acest proces, puteti folosi asa:

<img src="http://siteul-tau/poza-ta.jpg" alt="" border="0" width="400" />

… adica, renuntati sa specificati “height(inaltimea imaginii), aceasta facandu-se automat, proportional, dupa “latimea” imaginii, adica “width“.

Problema insa la o astfel de implementare prin cod HTML a pozelor pe un site web “alterand” latimea si inaltimea originala a pozelor, este calitatea imaginii ! Cu cat diferenta intre dimensiunile originale si cele finale ale pozelor sunt mai amri, cu atat imaginea va fi mai de proasta calitate. Cea mai buna solutie pentru a pastra calitatea imaginilor, este modificarea acestora cu un program specializat, dupa care urmeaza postarea imaginilor pe site exact la dimensiunea pe care o doriti.

Sa luam ca exemplu acest blog: dimensiunea maxima a pozelor, pentru a putea fi incadrate corect in articolele de pe acest blog, este de 455 pixeli. Bineinteles ca va trebui sa modific toate pozele inainte de a le posta pe acest blog, si sa le fac de 455 de pixeli (latime). Nu-mi spuneti ca sunt pluginuri pentru WP si alte prostii, ca nu ma intereseaza … Orice thumbnail-uri “generate” cu un plugin, sunt de proasta calitate, asa ca prefer metoda mea clasica yahoo smiley Redimensionarea automata a pozelor

Shrink O’Matic este o aplicatie care se instaleaza foarte rapid si usor, nu mananca resurse din calculator, si care permite redimensionarea automata a pozelor, la o dimensiunea prestabilita de voi. Adica, te lasa sa setezi de exemplu latimea si inaltimea, si orice poza adaugata in program, va fi redimensionata automat la dimensiunile stabilite de voi, si tot automat va fi salvata intr-o locatie/folder de pe calculatorul vostru …

Descarcati aplicatia de aici:

Download Shrink O’Matic

Puteti de asemenea descarca aplicatia si de pe siteul oficial:
http://toki-woki.net/p/Shrink-O-Matic/

Dezarhivati fisierul, si cu dublu click pe fisierul Shrink-O-Matic-v0.2.6.air, instalati aplicatia pe calculatorul vostru…

Shrink OMatic INSTALL 01 Redimensionarea automata a pozelor

Odata ce ati terminat de instalat aplicatia, va aparea fereastra de lucru a programului:

Shrink O Matic setari Redimensionarea automata a pozelor

Cum de obicei problema este “latimea” pozelor, va recomand sa debifati casuta de la “Max height”, in acest fel inaltimea pozelor va fi ajustata automat in functie de latimea pe care o alegeti. La “Ratio”, setati cursorul pe maxim (in dreapta). Aplicatia este foarte utila si foarte usor de folosit, prin urmare o recomand.

Tutorial Copyright © 2010 www.dan-blog.ro @ Dan

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Redimensionarea automata a pozelor”

  • ... a scris la 12 iulie 2011, 20:00   [#1]

    Multumesc frumos, este foarte util :dancing:

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?