Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Recycle Bin Cos de gunoi Windows Reciclare Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Ți-ai șters accidental fișierele din Recycle Bin (coșul de gunoi din Windows) și ai realizat că, de fapt, ai fi avut nevoie de acele fișiere? Crezi că, fișierele odată șterse din Recycle Bin, nu mai pot fi recuperate? Ai vrea să le recuperezi și nu știi cum? Ei bine, se poate.
Fișierele șterse din Recycle Bin pot fi recuperate!. Nu este 100% garantat că vei putea recupera 100% din fișierele șterse, însă șansele sunt foarte mari să poți recupera toate (sau aproape toate) fișierele șterse din coșul de gunoi. Și am să vă spun, cum…

Despre cei de la EaseUS am mai vorbit în trecut pe acest blog. Sunt o echipă de dezvoltatori software care realizează programe pentru calculator – programe ce sunt foarte des utilizate de către cei care asigură mentenanță pentru calculatoare, atât în mediul business (birou, firme) cât și acasă – și au lansat pe piață (”piața” software) o serie de programe extrem de apreciate de către utilizatorii din întreaga lume.

Într-un articol mai vechi, vă spuneam despre EaseUS Todo Backup, o unealtă extrem de utilă cu ajutorul căreia puteți scăpa de chinul reinstalării sistemului de operare Microsoft Windows atunci când apar probleme cu calculatorul, cu doar câteva clickuri puteți avea totul “la loc”: sistem de operare “curat”, “proaspăt”, gata instalat cu programe și cu setări cu tot.

De această dată, am să vă prezint un alt program software pentru sisteme de operare Microsoft Windows, un program creeat tot de către cei de la EaseUS și cu ajutorul căruia puteți recupera toate sau aproape toate fișierele șterse din coșul de gunoi al Windows-ului.
Programul se numește EaseUS Data Recovery Wizard Free și poate fi descărcat de pe pagina oficială (click pe link-ul menționat anterior!).
EaseUS Data Recovery Wizard Free a ajuns în acest moment la versiunea 10.8 și poate fi descărcat atât în varianta FREE (gratuită) cât și în varianta PRO (Professional). Dar, să vă arăt ce știe să facă acest program.

EaseUS Data Recovery Wizard Free Review

Mai întâi, descărcați programul de aici. Îl instalați din câteva click-uri (Next, Next, bla, bla…).
Se va deschide o fereastră, unde veți fi atenționați că, în varianta gratuită (FREE) a programului, puteți restaura până la 500 MB de fișiere. Dacă sunteți într-un mediu office (birou, firmă) și credeți că aveți de recuperat mai mult de 500 MB, atunci puteți face upgrade la versiunea profesională a programului.
În aceeași fereastră, selectați tipul de fișiere pe care vreți să le recuperați (faceți click pe imaginile de mai jos, pentru a vizualiza imaginile la dimensiunea originală!):

EaseUS Data Recovery Wizard Free v10.8 01 Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Pe urmă, selectați hard-diskul de pe care vreți să recuperați fișierele, după care apăsați butonul “Scan” de jos, pentru a scana hard diskul:

EaseUS Data Recovery Wizard Free v10.8 02 Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Există două tipuri de scanări: scanarea rapidă și scanarea în profunzime. Prima dată, va fi executată scanarea rapidă, scanare care nu durează mult. Dacă în rezultatele afișate, nu regăsiți fișierele pe care vreți să le recuperați ori dacă programul vă atenționează că fișierul dorit nu poate fi recuperat, atunci va trebui să efectuați o scanare în profunzime (Deep Scan).

EaseUS Data Recovery Wizard Free v10.8 03 Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Selectați folderele din care vreți să fie recuperate fișierele șterse după care apăsați butonul “Recover” pentru a recupera fișierele șterse:

EaseUS Data Recovery Wizard Free v10.8 04 Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Dacă în dreptul fișierelor pe care vreți să le recuperați, apare litera “d” marcată cu roșu, atunci înseamnă că fișierele astfel marcate nu pot fi recuperate decât după o scanare în profunzime (Deep Scan). Dacă aveți așa ceva, atunci va trebui să efectuați scanarea în profunzime/adâncime (Deep Scan) și abia după aceea să încercați din nou recuperarea fișierelor.

EaseUS Data Recovery Wizard Free v10.8 05 Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

După scanarea în profunzime, veți găsi mult mai multe fișiere care pot fi recuperate. Selectați fișierele pe care doriți să le recuperați, apăsați butonul “Recover” și se va deschide o fereastră în care va trebui să alegeți un folder în care să fie salvate fișierele recuperate. În acest folder, veți regăsi fișierele recuperate pe care le-ați șters accidental (sau nu!) din Recycle Bin.

EaseUS Data Recovery Wizard Free este, de asemenea, extrem de util pentru a recupera fișierele pierdute de pe cardurile de memorie pe care le-ați formatat. De asemenea, puteți recupera fișierele pierdute în urma unor “dezastre” ca de exemplu: hard diskuri defecte, infecții cu viruși, partiții pierdute și multe altele.

EaseUS Data Recovery Wizard Free v10.8 06 Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

EaseUS Data Recovery Wizard Free face parte din categoria programelor “must have”, pe care orice utilizator de calculator ar trebui să-l aibă în colecția personală de programe software.

EaseUS Logo Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Categorie articol [ Advertoriale ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?”

 • Severus
  ... a scris la 2 decembrie 2016, 13:25   [#1]

  Programul meu preferat din ultimii ani pentru recuperare de date.
  De asemenea recomand Recuva free version.

 • Codru
  ... a scris la 22 martie 2023, 9:03   [#2]

  Mulțumesc foarte frumos!
  Au fost de ajutor toate Explicațiile!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?