Cum recuperezi fişierele şterse de pe hard disk, card sau stick USB formatat?

recuperare fisiere sterse hard disk usb stick card memorie micro sd Cum recuperezi fişierele şterse de pe hard disk, card sau stick USB formatat?

Ţi-ai şters din greşeală fişierele de pe hard disk, de pe cardul de memorie SD sau micro SD, ori de pe stickul USB? Nu ştii cum să le recuperezi? Ei, bine, nu te impacienta! Fişierele şterse pot fi recuperate foarte simplu, fără prea multă bătaie de cap. Până şi un utilizator mai puţin experimentat se poate descurca fără probleme şi îşi poate recupera fişierele şterse, datorită unui program GRATUIT realizat de către cei de la EaseUS si care se numeste “EaseUS Data Recovery Wizard Free“, program ajuns in acest moment la versiunea 11.5.

EaseUS Data Recovery Wizard Free 01 Cum recuperezi fişierele şterse de pe hard disk, card sau stick USB formatat?

Programul poate fi descărcat de aici: EaseUS Data Recovery Wizard Free

Odată ce aţi descărcat programul, acesta se instalează foarte uşor cu un dublu-click pe executabilul pe care tocmai l-aţi descărcat. Instalarea durează doar câteva secunde şi spre diferenţă de alte programe gratuite, EaseUS Data Recovery Wizard Free este un program “curat”, respectiv nu va instala şi alte “bălării” pe calculatorul vostru, aşa cum de obicei se întâmplă în cazul altor programe gratuite descărcate de pe internet.
După instalare, deschideţi programul. Va apare o fereastră în care veţi găsi toate unităţile de stocare ataşate la calculatorul vostru:

EaseUS Data Recovery Wizard Free 02 Cum recuperezi fişierele şterse de pe hard disk, card sau stick USB formatat?

Selectaţi unitatea de stocare de pe care doriţi să recuperaţi fişierele. Unitatea de stocare poate fi atât un hard disk al calculatorului, cât şi un dispozitiv extern de stocare cum ar fi de exemplu, card de memorie (SD, micro SD), stick USB, etc. Recuperarea fişierelor poate fi făcută indiferent dacă aţi şters accidental fişierele cu opţiunea “Delete” sau, mai grav, aţi formatat accidental unitatea de stocare (hard disk, stick USB, card de memorie, etc).

În filmuleţul demonstrativ de mai jos, am făcut pentru voi următorul experiment: am copiat câteva fişiere pe un stick USB, respectiv 4 imagini (poze). Pe urmă, am formatat stick-ul USB. După formatare, evident, nu mai există nimic pe stick-ul USB, au dispărut toate fişierele. Apoi, folosind programul gratuit “EaseUS Data Recovery Wizard Free“, am recuperat toate fişierele de pe stick-ul USB formatat!

MENŢIUNI: Unul dintre fişiere nu am reuşit să-l recuperez pentru că am oprit scanarea înainte ca aceasta să fie complet finalizată (100%)! Eu am făcut astfel, pentru a nu aştepta prea mult în timp ce înregistram demonstraţia video, voi însă va trebui să lăsaţi procesul de scanare să se desfăşoare până la final!
De asemenea, versiunea gratuită a programului, vă lăsa să recuperaţi până la 500 MB de fişiere. Dacă fişierele pe care doriţi să le recuperaţi depăşesc 500 MB, atunci aveţi nevoie de versiunea profesională a programului.

Recuperare fişiere şterse de pe hard disk, card de memorie sau stick USB formatat accidental


Categorie articol [ Advertoriale ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

12 comentarii la “Cum recuperezi fişierele şterse de pe hard disk, card sau stick USB formatat?”

  • Gheorghita
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 9:00   [#1]

    Cum reactivezi pozele din camera foto, daca are cardul sters din greseala?

  • Calin
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 9:12   [#2]

    Scoate cardul din camera foto si conecteaza-l la calculator sau laptop. Apoi, cu programul mentionat mai sus, poti incerca recuperarea pozelor de pe cardul pe care l-ai sters din greseala.

  • Severus
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 10:02   [#3]

    Foarte bun programul, l-am folosit si eu. Totusi pentru o mai buna detectie a fisierelor sterse, recomand folosirea a 2-3 programe in total. Valabil doar pentru cei nemultumiti cu fisierele recuperate de Easeus. Mai puteti folosi Recuva care este cel mai bun de pe piata free si Puran File Recovery, amandoua sunt free.

    Daca aveti bani de dat, cel mai bun este Data Rescue PC3 cu un pret de vreo 100 euro.

  • jpm
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 12:32   [#4]

    Buna ziua, bun articolul.
    Ca o chestie colaterala, in 20 apr. 2017 mi-a fost infestat calculatorul cu ransmware SPORA, MI-A CRIPTAT TOATE DATELE, fisierele cu extensia doc, docs, pdf. jpg, jpeg, etc. M-a pris si cu hardul extern deschis si a fost afectat si acesta. Am sters toate partitiile C, D si hardul extern si am creat noi partitii, urmate de formatare, dupa care mi-am instalat sistemul si am apelat la”nor” si la 2 stickuri de 16gb. Mi-am recuperat toate datele, mai putin cateva zeci de fisiere, in special pdf-documentare, sanatate, diverse, etc.
    Baietii “buni” mi-au solicitat 140$ pentru decriptare si le-am dat CICIU.
    SFATURI:
    1 -- Salvati toate datele Dvs., inclusiv sistemul de operare, in “nor”;
    2 -- Cand deschideti browserul, MAI INTAI DECONECTATI HARDDISKUL EXTERN SI STICKURILE.
    Asta a fost patania mea.

  • jpm
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 12:34   [#5]

    PS
    Am muncit cam 6 ore la repunerea sistemului si datelor pe calculator si pe hardul extern-cca 60 gb.

  • ciubotaru marc
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 13:14   [#6]

    Am mai spus-o: deosebit de utile aceste tutoriale, mai ales pentru cei mai putin initiati in ale ITului! Se-ntelege asadar, ca si mie-mi este de folos, chiar daca am mai utilizat, cand a fost cazul, Recuva sau Data Recovery (cam asa ceva!). Mai asteptam si alte asemenea sfaturi si indrumari folositoare!…

  • andrey p
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 14:03   [#7]

    @jpm, poate ne zici si noua ce e ala “nor”? ca mai sunt unii ca mine care habar n-au ce e aia…

  • 1qlee
    ... a scris la 28 aprilie 2017, 20:55   [#8]

    nor = cloud
    exemple cloud:
    Dropbox
    google drive
    orange/vodafone cloud
    apple icloud
    skydrive microsoft
    etc etc…

  • Severus
    ... a scris la 29 aprilie 2017, 9:23   [#9]

    Andrey p , adica sa iti salvezi informatii importante direct pe internet, pe ni ste servere care iti pastreaza informatia pe gratis. E ca si cum ti-ai pune bani la banca sa nu ai grija lor, si sa poti sa-i accesezi de oriunde din lume.

    Si pentru asta folosesti salvarea datelor in Cloud (nor). Poti sa salvezi cel mai usor cu ajutorul unui cont Google punandu-le in Google Drive, sau sunt multe altele, ca si cele enumerate de 1qlee mai sus. Poti sa salvezi de pe telefon, tableta, laptop(notebook), calculator(PC) cu conditia sa fii conectat la internet.

  • mihai
    ... a scris la 10 iunie 2018, 0:12   [#10]

    o porcarie

  • aura
    ... a scris la 30 aprilie 2019, 16:23   [#11]

    din pacate, doar 500 mb poti recupera pe GRATIS. pentru mai mult, trebuie platit.

  • Monica
    ... a scris la 13 noiembrie 2019, 11:28   [#12]

    Buna ziua!Am copiat niste documente de pe un stick pe altul.Ideea este ca pe stickuri erau aceleasi documente,cu aceleasi denumiri,dar cu diverse modificari ce nu erau actualizate pe ambele stickuri. Problema este ca am copiat documentele de pe stickul vechi pe cel pe care-l foloseam acum si mi-a inlocuit documentele actuale cu cele vechi.Mai pot face ceva sa le recuperez pe cele actuale?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?