Recomandare aparat de cafea

recomandare aparat de cafea Recomandare aparat de cafea

Recomandare aparat de cafea

Am un aparat de cafea DeLonghi care şi-a făcut acceptabil treaba până acum … Nu ştiu ce model este, habar nu am, oricum este oarecum asemănător cu cel din imagine. Este un aparat de cafea de dimensiuni destul de mari, care ştie să facă Espresso, cappuccino, etc.

Problema este că de o vreme încoace, parcă nu mai “scoate” cafeaua aşa cum o “scotea” la început. Am aflat că după o vreme, datorită durităţii apei se poate înfunda filtrul – oarecum asemănător cu depunerea calgonului la maşinile de spălat. Am mai aflat că, acest filtru se poate curăţa cu oţet … Acum, am pus filtrul în oţet şi intenţionez să-l las acolo vreo 48 de ore, după care să-l spăl bine şi să fac nişte teste. Asta bineînţeles, de dragul testelor şi de dragul curiozităţii, pentru că prea multe aşteptări de la “baia de oţet” nu prea am …

Mi s-a conturat tot mai clar în minte, faptul că ar trebui să-mi schimb aparatul de cafea. Sunt consumator de cafea şi folosesc zilnic aparatul de cafea … Am aflat că, aparatele care macina cafeaua “pe loc”, fac o cafea mai aromată, mai bună decât cele în care trebuie pusă cafea gata măcinata. Aparatul meu este un model la care folosesc cafea gata măcinata – aşa cumpăr cafeaua, gata măcinata, la pungă.

Nu cunosc aparatele de cafea, drept urmare dacă aveţi experienţă în acest domeniu, m-aş bucura să primesc nsite sfaturi din partea voastră. Cum spuneam, folosesc zilnic aparatul de cafea, drept urmare aş prefera unul care să reziste “la tăvăleală”. Pe urmă, aş vrea un aparat de cafea care să ştie să dozeze şi să macine cafeaua, aş vrea să trec pe cafea boabe dacă se confirmă faptul că din cafea măcinată “pe loc” se obţine o cafea mai aromată. De asemenea, mi-ar place un aparat de cafea care “să ştie” să facă Espresso.

Voi, ce aparat de cafea recomandaţi?

recomandare aparat de cafea Recomandare aparat de cafea

Categorie articol [ Electronice / Electrocasnice ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Recomandare aparat de cafea”

  • JoinT
    ... a scris la 13 mai 2014, 15:01   [#1]

    Toate aparatele se duc din cauza duritatii apei. In Dobrogea duritatea este mai ridicata decat in restul tarii. Aici trebuie schimbate mai des. Maxim un an, indiferent de model si brand.
    Eu in ultimul timp am cumparat Russell Hobbs. Nu stiu daca au model care sa si macine ca n-am cautat. Tot ce pot sa-ti spun e ca sunt bune.

  • ... a scris la 13 mai 2014, 16:47   [#2]

    Ce aparate Russell Hobbs am vazut pe magazinele online de pe la noi sunt doar cafetiere simple … nu-s din acelea cu pompa.

  • severus
    ... a scris la 14 mai 2014, 11:40   [#3]

    Am acest aparat de vreo 4 ani: Delonghi ECO 310 ICONA. Inca nu s-a stricat si isi face treaba cu brio. L-am folosit la greu. Are 15 bar presiune.

    Cele mai bune aparate home-use sunt cele care macina cafeaua, dar sunt prea scumpe si pentru mine nu merita investitia.
    Ce conteaza mult este cafeaua care o folosesti. Recomand Lavazza Rossa pentru pretentiosi.
    Momentan este promotie la Penny, cafea Lavazza Il Mattino la 7.49 ron bucata, e o cafea foarte buna la pretul asta. Merita si recomand datorita pretului si a calitatii.

    Ca si alternativa Dane, poti sa iti iei separat un aparat de macinat cafea.
    Russel Hobbs e o marca buna englezeasca, ultima data am vazut de vanzare in Kaufland.

  • severus
    ... a scris la 14 mai 2014, 21:50   [#4]

    Vizavi de curatare, am gasit o metoda super, cu sare de lamaie, mult mai eficienta decat cu otet. Eu ma mir ca mai merge aparatul, dupa atata timp, si nu l-am decalcifiat niciodata. Poate ca apa de izvor care o folosesc nu-i calcaroasa, si ca urmare aparatul inca merge bine.
    Se recomanda o decalcifiere odata la 3 luni.

    Intr-un recipient puneti 1l de apa la temperatura camerei, adaugati doua linguri rase de sare de lamaie si amestecati bine, bine, pana se topesc toate cristalele si varsati aceasta solutie in rezervorul de apa. Importatorul Gaggia mi-a semnalat faptul ca cineva cu un automat a pus cateva plicuri de sare de lamaie in aparat, apoi s-a stricat si a venit la service, fiind aproape de pierderea garantiei! Pentru ca automatele sunt mai pretentioase, folositi indicatiile din manual sau de pe forumurile de specialitate.

    -- 1. decuplati aparatul de la curent

    -- 2. inainte de a pune rezervorul cu solutie in espressor, desfaceti surubul ce tine “dusul” si scoateti placuta cu gauri de acolo. Alte espressoare nu au doar o placuta ci mai multe elemente, care se scot, se spala si eventual se pun pentru 20/30 de minute intr-o alta solutie de sare de lamaie, cu aceeasi concentratie, dupa care se vor spala din nou. In acea solutie puneti si portafiltrul, cu tasnitoarea scoasa din filet. Se vor curata cat va ocupati de aparat.

    -- 3. montati rezervorul de apa, conectati espressorul la curent, aprindeti-l si dati drumul la pompa, lasand sa curga 150-200 ml de apa. Repetati operatiunea si pentru circuitul de aburi – apasati butonul de aburi, desfiletati rotita de presiune, dati drumul la pompa si lasati sa curga prin teava de aburi 150-200 ml de apa.

    -- 4. daca aveti espressor cu electrovalva (3way valve), Gaggia Classic de exemplu, va trebui sa faceti o operatiune suplimentara – montati in portafiltru o sita blank, fara gauri (se cumpara separat), puneti in sita solutie din rezervor si cu portafiltrul montat lasati pompa sa mearga doar 10 secunde. Astfel mai curatati si electrovalva de calcar. La fel trebuie facut saptamanal, insa cu un detergent special nu cu sare de lamaie. Detalii in acest clip:

    -- 5. opriti aparatul pentru 15 minute.

    -- 6. repetati pasii de mai sus, pana se termina apa din rezervor, cu pauze de 15min. in care aparatul sta oprit, pentru a nu se incalzi prea tare. Incarcat cu acid citric si infierbantat, s-ar putea sa dauneze pieselor interioare.

    -- 7. cand ati consumat toata solutia, clatiti rezervorul si puneti apa proaspata. Veti repeta pasii decalcifierii, cu exceptia opririi espressorului timp de 15 minute, numai ca veti folosi doar apa. Pentru aparatele cu electrovalva de care vorbeam, se va executa si o clatire (doua) interioara cu filtrul blank. Daca si ultimul “shot de apa” este acrut (de la sarea de lamaie), mai puteti incarca rezervorul cu niste apa si executa clatiri suplimentare.

    Aveti grija ca intre aceste operatiuni, din cauza golirii rezervorului, espressorul sa nu ramana deschis si cu boilerul gol. De fapt acesta este un sfat general. Cand rezistenta merge in gol, fara apa, termostatul nu mai poate controla temperatura din boiler, iar aceasta se incinge pana crapa!
    Metoda by Liviu Fratila.

  • Elischer Severus
    ... a scris la 14 mai 2014, 22:11   [#5]

    Primele semne ale depunerii le vedeti in rezervorul de apa: incep sa apar a urme albe-galbui care sunt aspre la mana. Apoi apar zgomote ciudate la functionare, incep sa se blocheze supapele si apar anomalitati in functionare (valabil si la filtrele de cafea si la alte aparate care folosesc apa).
    Masina de spalat se poate decalcifia cu 1 litru de otet din cand in cand in loc sa dati peste 10 lei pe o cutiuta de praf de comert.

    Este de preferat sarea de lamaie pentru ca nu miroase a nimic. La masinile de spalat e periculoasa operatiunea daca nu ai facut-o de la inceput si constant, pentru ca se pot desprinde bucati mari de calcar care vor obtura piese de pe traseu. Chiar sunt multe cazuri pe Google in acest sens.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?