Recomandare antivirus gratuit, 2017

top best free antivirus software Recomandare antivirus gratuit, 2017

Recomandare antivirus gratuit, 2017

Zilele trecute vorbeam despre WannaCry, atacul informatic de tip ransomware care a afectat sute de mii de sisteme din toată lumea. Ei bine, există multe alte pericole pe internet la care te expui, nu doar WannaCry, şi trebuie să ne protejăm împotriva acestora. Cea mai utilizată metodă de protecţie este să folosiţi cel puţin un antivirus şi un firewall, însă recomandat ar fi să folosiţi o suită de protecţie, suită care include diverse metode de protecţie şi nu doar un simplu antivirus.

Programele antivirus sunt într-o continuă schimbare, iar schimbările nu întotdeauna sunt şi cele mai bune, astfel că se poate întâmpla ca un antivirus care înainte cu ceva vreme a fost bun, după un an să nu mai fie la fel de bun, din diverse motive. Drept urmare, este recomandat ca înainte de a opta pentru o anumită soluţie antivirus, cel puţin să vă documentaţi, dacă nu chiar să testaţi.

De această dată, mă voi referi la soluţiile antivirus gratuite şi nu la cele cu plată. Personal, dintre toate soluţiile gratuite, în 2017 am ales Avast 2017 Free Antivirus. Acesta poate fi descărcat gratuit de pe pagina oficială: https://avast.com.
După mai multe teste – asta însemnând că am instalat mai multe programe antivirus până să mă hotărăsc – am ajuns la concluzia că în acest moment, Avast 2017 Free Antivirus este cea mai potrivită soluţie antivirus pentru mine. Deşi se numeşte Avast 2017 Free Antivirus, în fond este o suită de programe care asigură protecţia calculatorului pe mai multe niveluri.

Avast Free Antivirus Recomandare antivirus gratuit, 2017

De ce recomand Avast 2017 Free Antivirus?

– am testat mai multe programe antivirus pe calculatoare vechi, cu configuraţii slabe, iar dintre programele antivirus “de ultimă generaţie”, respectiv 2017, Avast se mişcă cel mai bine, se mişcă decent, în sensul că, chiar şi un calculator cu o configuraţie mai slabă îl poate duce în cârcă;
– are “heuristic analysis(real time protection) care funcţionează foarte bine, detectează “on-the-fly” orice gunoi;
– “ochiometric”, rata de detecţie “false positive” este mult mai mică compartiv cu alte programe antivirus;
– update-ul cu definiţia de viruşi este inteligent conceput (descarcă doar bucăţi de fişiere mici, respectiv descarcă doar noile definiţii şi nu întreaga bază de date!), nu-ţi “rupe” calculatorul în timpul update-ului, nu te deranjează cu absolut nimic (ferestre pop-up, etc);
– are protecţie web, detectează şi site-urile potenţial periculoase;
– are şi protecţie pentru mail, astfel încât, orice email vei trimite şi care are şi un fişier ataşat, Avast scanează automat tot ce trimiţi astfel încât să nu trimiţi accidental ceva viruşi fără ca tu să ştii! De fapt, nu te lasă să trimiţi viruşi prin email. Mai mult decât atât, în mailul trimis va fi adăugată automat o înştiinţare pentru destinatar cum că emailul a fost scanat cu un antivirus şi că este “curat”, că nu prezintă nici un pericol!

Avast 2017 Free Antivirus are o mulţime de alte funcţionalităţi, dar pe care eu nu le-am instalat şi nu le folosesc. Poate să-ţi updateze automat versiunile vechi de programe, poate să-ţi cureţe “gunoiul” din calculator (fişiere temporare, neutilizate, etc), îţi verifică dacă parolele utilizate de tine sunt sau nu suficient de sigure, şi multe altele. Eu folosesc din Avast, doar ce v-am enumerat mai sus.

@Elischer Severus, trebuie să admit faptul că ai avut dreptate când, în urmă cu ceva vreme, ai recomandat Avast! Merci!

Categorie articol [ Software ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Recomandare antivirus gratuit, 2017”

 • Severus
  ... a scris la 5 iunie 2017, 10:16   [#1]

  De acord cu tine Dane. Nu uita Malwarebytes, ca si linie secundara de aparare.
  Recent am instalat pe cateva PC-uri Avast, dupa ce Zone Alarm a cedat, in urma unor conflicte cu windows 10.
  Pe PC-ul meu am ramas cu Windows Defender momentan, care ofera o protectie acceptabila, dar cu o rata de detectie mai mica decat FREE : Avast, Avira, Kaspersky, Bitdefender, AVG, Zone Alarm, Panda. Cu alte cuvinte mai slab ca si cei din plutonul fruntas, pe toate nivelurile.

  In topul preferintelor mele, (FREE) raman Avast, Bitdefender, Zone Alarm.
  + Malwarebytes.

 • ... a scris la 6 iunie 2017, 8:58   [#2]

  si avastul asta imi detecteaza site-ul ca fiind virusat. adica install nou de wp sa fie virusat. cand toate site-urile de specialitate zic ca-i ok, verificat de pe alte 4 pc-uri cu antivirusi diferiti.
  oare cum gaseste crack-urile? tot ca troieni, ca celelalte antivirusuri?

 • Severus
  ... a scris la 6 iunie 2017, 16:12   [#3]

  Exact. Crackurile in general sunt vazute ca si posibile amenintari de catre orice antivirus. Pana la urma noi userii nu stim daca un crack e 100% curat.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?