Spre reamintire, o mare ruşine: prestaţia guvernanţilor noştri la U.E.

Petre Daea membru in Partidul Comunist Roman dcnews ro Spre reamintire, o mare ruşine: prestaţia guvernanţilor noştri la U.E.

Prestația acestora la cele de întâi contacte cu instituțiile de la Bruxelles, după preluarea de către România a președinției Consilului Uniunii Europene, au demonstrat fără dubii că această președinție va rămâne de neuitat! După noianul de vorbe goale (unele chiar penibile) rostite, cu patos și mândrie națională, la microfon, nu a ieșit la iveală nici-o o idee, nici-o frază sau propoziție mai cu noimă. Iar cea mai fierbinte dorință a celor care au asistat totuși, cu răbdare dar și șocați la show nu poate fi alta decât să treacă foarte repede cele șase luni în care ei vor fi nevoiți să aibă de a face cu stmabilii noștri miniștri pesediști! Realmente prestația lor, a miniștrilor români, i-a uimit aproape sub toate aspectele pe aleșii europeni, dar mai abitir cu “originalitatea” răspunsurilor, care, uneori, s-au îndepărtat total de întrebările ce le-au fost adresate.

Lider incontestabil, adevărat șef de promoție, dl ministru al agriculurii, Daea! O veritabilă și revoluționară cuvântare, în text și mimica, aidoma cu cele rostite pe vremea inpuscatului la ședințele de Birou și analiză de la răposatul comitet județean Mehedinți al pcr, dar și-n întâlnirile domniei sale, ca șef de secție agrară, cu lucrătorii ogoarelor din agricultura… socialistă din acea zona a tarii! Reamintindu-mi-le, pur și simplu, rămân… blocat și mă-ntreb: cum e posibil un asemenea cameleonism?! O așa de halucinantă trecere meteorică de la comunismul exacerbat la capitalismu ata de mult blamat. În acele vremuri dar, să recunoaștem, pe alocuri și acum! În fine, asta a (m) fost și asta (încă) suntem!

Continund subiectul inițial abordat, vă mai reaminesc că în prima şedinţă de guvern ţinută după revenirea în ţară, premierul Viorica Dăncilă a ţinut să-i… felicite pe miniştrii din subordine! I-a lăudat pentru modul în care au vorbit zilele trecute, în fața europarlamentarilor, acolo unde au prezentat priorităţile ţării noastre la şefia Consiliului Uniunii Europene. Ba chiar a susţinut că dumnealor, miniştrii s-au prezentat “cu demnitate şi profesionalism în fața aleşilor europeni. Am dovedit încă o dată că avem o echipă profesionistă, care ştie ce are de făcut. Guvernul României s-a prezentat la Bruxelles cu demnitate şi profesionalism.“!!? Ce mai poți să spui?!
Totuși, distinsul domn fost ministru, Mihai Şora, a spus-o! Cu luciditate și sinceritate: “Am plâns văzând ce şerpi le ies pe gură“! Da, stimate dl. Sora, e de plâns. Dar, zic eu (și nu numai) e mai mult de ras. De râsul și amuzamentul lumii! Tocmai de aceea, vi le-am reamintit! Întristați și amuzați, dar mergem înainte, “tovarăși”! ZÂMBIND!…

După ce miniştri români au fost în PE:

Petre Daea: “Interpretez, dacă vreţi, astăzi, această partitură şi prin simţurile agronomice ale unui om care are o vârstă. Am găsit răspuns în prelungirea glifosatului timp de cinci ani, pentru că buruienile au şi seminţe mai multe.

Daea a trebuit să fie întrerupt pentru că pierduse noţiunea timpului vorbind despre viaţa fermierilor.

Şi pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, timpul alocat a fost o mare problemă.
Europarlamentar: “Vă rog să fiţi concis.
Tudorel Toader: “O oră!
Europarlamentar, râzând: “O oră? Nu, nu.
Tudorel Toader: “Aş putea… spuneam că nu e suficient o oră, aş putea să vorbesc mult, nu ştiu dacă neapărat şi bine!

Daea vrea să distrugă cuiburile cormoranilor. “Dacă ar pune ouăle pe stradă, le-am adună

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?