Război în Libia

razboi in libia 2 Război în Libia

Război în Libia

Nici nu apucasem bine sa scriu despre declaratia presedintelui SUA, Barack Obama, care spunea ca o interventie militara in Libia nu este exclusa, ca … a si inceput razboiul in Libia.

La nici 24 de ore dupa ce scrisesem articolul despre declaratia presedintelui SUA, in Libia a inceput razboiul. Pe de o parte, trupele lederului libian, Muammar Gaddafi, au asediat oraşul Benghazi, orasul rebelilor care protestau impotriva regimului Gaddafi, pe de alta parte, imediat ce Muammar Gaddafi a trecut la actiune, cateva avioane de luptă franceze au trecut la atac si au deschis focul, distrugand patru tancuri ale trupelor lui Gaddafi.

Rusia si China nu doresc sa participe la interventia militara, mai mult decat atat, Rusia a declarat ca regretă intervenţia militară a trupelor occidentale. Liderul venezuelean Hugo Chavez consideră ca interventia militara in Libia este una “iresponsabilă” şi este de părere că adevăratul motiv al unei astfel de intervenţii este petrolul.

Uniunea Africană vrea să negocieze cu Muammar Gaddafi, pentru a-l împiedica să lanseze noi atacuri armate asupra populaţiei libiene.

razboi in libia Război în Libia

Avioane de lupta canadiene, se indreapta catre Italia, unde se afla bazele trupelor aliate. Canada a anunţat impunerea unei blocade navale asupra Libiei.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat că Brazilia s-a alăturat grupului de state care vor protejarea civililor libieni.

Cancelarul german Angela Merkel, a anunţat ca Germania nu va participa la acţiunea militară din Libia. Este interesant, dar de apreciat prudenta Germaniei … Cum spunea cineva, traim vremuri ciudate, in care Germania vrea pace iar Israelul vrea razboi … Iata ca, acum si Franta “vrea razboi” …

razboi in libia Război în Libia

Oricum, pare-se ca, Franta “a pus piciorul in prag” de aceasta data, si le-a cam “suflat” americanilor razboiul cu Libia, dupa cum bine stim, americanii isi cam bagau nasul peste tot in lume pana acum … Iata ca de data aceasta, au cam “ramas de caruta”. Sa fie oare un mic semn despre cresterea puterii militare a Europei in comparatie cu SUA ? Vrea oare UE sa dea de inteles “ceva” americanilor, prin asta ?

Categorie articol [ Stiri ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

10 comentarii la “Război în Libia”

 • ... a scris la 19 martie 2011, 23:47   [#1]

  Dumnezeu sa ocroteasca populatia libiana ! Nu e bine ce se intampla acolo. Oricum sper ca libienii sa nu se fi saturat cu binele si mai tarziu sa isi dea seama ca defapt era mai bine cu Gadaffi !

 • JoinT
  ... a scris la 20 martie 2011, 11:36   [#2]

  Razboi inutil. Mai bine ar fi facut front comun si i-ar fi ajutat pe japonezi.

 • ... a scris la 20 martie 2011, 14:07   [#3]

  Nu va faceti griji ca si in Romania va incepe un razboi cu ungurii sau chiar cu cei de la putere:( doamne mie frica ca prind armata:(

 • JoinT
  ... a scris la 20 martie 2011, 19:49   [#4]

  Asa ma gandeam si eu acum in timp ce ma uitam la Antena 3. Ungurii astia si-au luat-o la nas. Incredibi!! Cum dracu sa ceri autonomie, stat in stat, cand esti musafir aici si ai atatea drepturi. Romanii din Ungaria n-au nimic. Aici vor totul, inclusiv tara. Daca nu le place sa traiasca aici dupa legile noastre, in tara noastra, de ce nu pleaca in tara lor??

 • ... a scris la 20 martie 2011, 20:43   [#5]

  Ai o greseala la inceput uite atent :d “raboiul” …

 • ... a scris la 20 martie 2011, 21:59   [#6]

  @ Max: -- Thx, am corectat …

 • jiu
  ... a scris la 23 martie 2011, 14:40   [#7]

  trupele basiste au fost decimate in integimein libia iar fregata ferdinand in mediterana capturata de libieni

 • jihuidu
  ... a scris la 23 martie 2011, 14:45   [#8]

  Gadafi, exponentul libertatii si iubirii de oameni a castigat lupta impotriva coalitiei cucu, cu numele de cod “cucurigu” care vroiau sa aduca democratizarea adica sa ia tot de la lbieni si sa-i lase muritori pe ceilalti care muncesc cinstit. Trupele de tuaregi si numizi precum si castile italiene au zdrobit zisa coalitie, cu escadrile de meserschmidt, cum au facut in romania basismul care a fost zdrobit definitiv, in libia

 • alex
  ... a scris la 24 martie 2011, 19:32   [#9]

  pacat de bietii oameni!

 • nilu
  ... a scris la 26 martie 2011, 22:32   [#10]

  alianta este zdrobita si la fel trupele basiste, si au capitulat obama, usa, anglia, franta si vor plati miliarde de euro despagubiri si vor fi etichetati criminali de razboi mai ales usa si anglia.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?