Puşcăria, nu este şi nici nu poate să fie un… pension!

La noi însă, așa pare să fie totuși, de moment ce am ajuns acum unde suntem! O țară a nimănui, rămasă la mâna unor indivizi a căror unică preocupare a fost doar aceea de a face totul pentru salvarea… “șefului cel mare”, ajuns-după “meritele sale”, direct, la răcoare!

Râde lumea de noi! Toate agențiile de presă, radiourile și tv-urile prezintă pe larg și-n amănunt, crimele și ororile ce se petrec, aproape zilnic, în România democrată și… civilizată, sub ochii indulgenți și indiferenți, dar și neputincioși, ai autorităților! Autorități care, cum spuneam, au făcut tot ce-au putut ca să schimbe, modifice sau înlocuiască, mai toate legile țării numai și numai pentru a asigura criminalilor și tâlharilor condiții optime și… civilizate de adevărat pension, acolo, la ei, în pușcărie, și ca să le demonstreze acestor scursuri sociale că, vezi Doamne “noi suntem… umaniști, cu dragoste și respect față de oameni“! Care… . “oameni”, i-ați văzut și ați tot auzit de ce-au făcut! Să omoare, ziua în amiaza mare, mai ceva ca-n junglă, tot ce le pică în cale și-n sminteala lor cea mare și sălbatică!

O parte dintre acestea vă sunt acum binecunoscute și, în exces, cum spuneam într-un precedent articol – dezbătute și comentate. Dar va întreb: în afara faptului că protestăm…

2fc2fb83ce8fde4c49ae492694e07b562ce86c09 Puşcăria, nu este şi nici nu poate să fie un... pension!

… plângem și ne văicărim, că destituim “acarii lui Păun” sau zicem că “luăm măsuri“, s-a întrebat cineva, oare ce am făcut pentru a nu ajunge la o așa situație mai mult decât penibilă și înjositoare?

Cine și de ce au fost numiți în posturi cheie, indivizi total incompetenți și dubioși a căror unic atu era doar slugărnicia și oarba supunere în fața șefului… a tot făcător de “minuni”?! Oare acele “drăgălesenii” demonstrate, exact în urmă cu aproape un an, pe 10 august 2018, de către Jandarmii îndrumați de o doamnă, fost secretară la școală generală dintr-un mic oraș de provincie, care s-a trezit așa, tam-ne-sam, taman… ministru (!) al Afacerilor Interne, nu au fost tot un fel de crimă împotriva propriilor concetățeni pașnici și nevinovați?! Sau numirea acesteia în fruntea Afacerilor Interne, n-a fost oare doar o… afacere, mijlocită de un… cunoscut afacerist?!

Iată, numai câteva din multiplele întrebări ce se cuvenea să fie puse celor care, din nefericire, spun că… ne conduc! Firește, mai sunt și-au fost total ignorate, și eventualele întrebări ce trebuia să și le pună, vis-a-vis de monstruozitățile de la Caracal, chiar și vecinii criminalului (pasivi, lași și profitori ca mulți alți români), serviciul 112, cât mai ales organele locale, administrative sau de poliție, care-l cunosteu pe odiosul criminal drept un om dubios și fioros.

Gheorghe Dinca criminal omor crima Caracal Puşcăria, nu este şi nici nu poate să fie un... pension!

De ce n-au făcut-o? Nu le permitea… legea, cum motivează ei acum?! Dar nu numai ei, cei din Caracal, dar și cei de la județ și de la centru, cei care acum, încearcă (și nu numai ei) să se descotoraseasca de tot ce s-a întâmplat prin “grija permanentă de… respectare a legii“! Ce să mai spun, de râsul curcilor!

Cuvenita replică la această stupizenie e… tot o întrebare: atunci, nu cu prea mult timp în urmă, când tot poliția sau jandarmii au tăbărât în plină noapte în apartamentul unui profesor de istorie, pare-mi-se de prin Ploiești sau București, total nevinovat, au avut încuviințarea legii!? ? Dumirindu-se de confuzia și fărădelegea comise, și-au cerut doar scuze și cam atât! Acum însă, când apelurile disperate și repetate, ale unei fete pentru a fi
salvată au rămas zeci de ore fără nici nu ecou, sfârșitu-i tragic fiindu-i iminent, de ce n-au acționat prompt, necondiționat și imediat?! Au tot așteptat, zic ei, aprobarea de la centru! Centru’ care acum, dându-se de duhul morți, cum se mai spune-n popor, încerca să mai dreagă busuiocul (incompetența) cu propunerea, “colosală” de organizare “a unui referendum menit să asprească legile mult prea blânde“, cum grăiește doamna Dăncilă!
Dar “legile blânde” cine și pt cine le-a făcut? Vă răspund, imediat: le-au făcut chiar dumnealor și-n folosul lor – tot al lor!

În fond, asta precis, se știe: ce semeni, aia culegi! Și-au cules și vor mai culege numeroase și justificate dezaprobări și reproșuri din partea întregii opinii publice din România cât și din aproape lumea-ntreagă! Așa că, de ce să organizăm referendumul, doamna Viorica Dăncilă?! Poate doar ca să castrăm la… cap pe unii politicieni sau, de ce, nu?, pentru a vă destitui din funcțiile ce le dețineți atât dv. cât și mulți dintre subordonații ce-i aveți! Ar fi doar o mică pomană adusă-n memoria acelor suflete nevinovate!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Puşcăria, nu este şi nici nu poate să fie un… pension!”

 • ... a scris la 31 iulie 2019, 23:22   [#1]

  Dacă nu era nepoata lui Alexandru Cumpănașu sunt convins că în 48 de ore nu mai auzea nimeni-nimic de cazul ăsta!

 • marc
  ... a scris la 1 august 2019, 13:30   [#2]

  Asa-i, draga Dan, asa-i! Asta suntem, asta vom fi si asta vom fi, nu cum se spunea prin cantecul, ala ce proslavea “Epoca de Aur”, ci pana ce nu se va schimba macar ceva prin aceasta tara!

  Imi permit totusi o mica divagatie: de ce, atunci cand incerc sa scriu, pe telefonul mobil, un comentariu, dupa ce-l transmit, mereu imi apare, de ceva vreme, anuntul: “GRESIT”! Si gresit, cat si ne primit ramane! Chiar daca totul, absolut totul, este completat fara… greseala! De ce?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 august 2019, 22:53   [#3]

  Pușcăriile din România chiar sunt un pension, prieteni, dar numai pentru unii. Cum să vă explic ca să mă credeți?

  Hai să încerc. „Băieții deștepți” știu că faptele lor sunt în afara oricăror legi, morale sau nu. Au în mână cuțitul cu care taie tortul și noi ne mirăm că felia e mai mică decât ne așteptam…

 • marc
  ... a scris la 3 august 2019, 11:09   [#4]

  Bine le mai spui,ca-n totdeauna!….AI REVENIT IN TROMBA,AS CUM TE STIM SI TE VREM!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 august 2019, 11:25   [#5]

  Sunt în concediu, Marc. Și cum nu prea am bani să mă duc nici măcar la Herculane, darmite pe litoralul bulgăresc, îmi dau cu părerile pe-aici. Că le spun bine sau nu, rămâne la aprecierea cititorilor acestui blog, atâția câți mai sunt.

 • marc
  ... a scris la 3 august 2019, 13:13   [#6]

  Concediul si odihna bine venita-ti vor spori fortele morale.psihice si fizice!Sa fie insa cat mai placute si,cum spuneam,reconfortante!Zile pe masura sufletului tau,draga Francisc!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 august 2019, 13:54   [#7]

  Nu de „forțe morale, psihice și fizice” am nevoie, Marc, ci de speranța că mâine va fi mai bine. Cel puțin deocamdată nădejdea mea e o iluzie…

  La ce viitor să visez când toate instituțiile statului în care trăiesc sunt populate poluate? Trăim într-o societate în care munca pe bune e destinată doar fraierilor. Șmecherii se descurcă, c-așa-i „capitalismul” ăsta de cumetrie: nu ai contracte cu statul, nu exiști!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 august 2019, 15:01   [#8]

  Trage o linie peste populate, Dane. Te rog…

 • vio
  ... a scris la 9 august 2019, 13:46   [#9]

  sa mearga toti detinutii la munca sa-si plateasca cazarea!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?