PSD-istii români neagreaţi nici de străini

Frans Timmermans PES Partidul Socialistilor Europeni PSD istii români neagreaţi nici de străini

Între 22 și 23 februarie, la Madrid, se desfășoară lucrările Congresului Partidului Socialist European, la care PSD-ul românesc, din nou, nu există pe lista invitaților! Lucru, să recunoastem, dramatic ce pune o problemă politică la nivelul identității sale actuale în familia socialistă europeană.

De ce oare, poate că va întrebați? Simplu, ca bună ziua e răspunsul: foarte mulți socialiști europeni s-au săturat realmente de scandalurile neîntrerupte generate mai mereu de așa zișii socialiști români, atât în forul partidului european, cât și în grupul socialist din Parlamentul European. Nici măcar dl L. Dragnea, șeful șefilor din PSDR, nu figurează cai nvitat și nici ca vorbitor la acest Congres. Ceea ce este, cum scria în presa românească corepondentul de la Bruxelles, dl. Cristian Unteanu, nu numai o desconsiderare pur protocolară, ci este, cred eu, și un semnal politic, întrucât este extinsă (este vorba de desconsiderare) și asupra d-nei Dancila, Prim Ministru al unui guvern socialist aflat la putere în coalitia de stânga ce conduce (așa cum o conduce!) România! O conducere exclusiv politică, practic statul nu mai există acum.

Totul sau aproape totul se face și desface numai în biroul d-lui Dragnea! Această situație ne-aduce aminte de vremurile alea groaznice ale dictaturii ceaușiste, când înRomânia nu exista nimic altceva decât partidul și securitatea.

La Revoluție, mulți dintre noi au crezut că atât partidul cât și securitatea au dispărut, dar ne-am înșelat amarnic! PCR a devenit FSN-PDSR-PMR-PSM iar Securitatea a creat Vatra Românească-UNPR și și-a infiltrat oamenii în toate partidele de opoziție cu scopul precis de a le distruge credibilitatea și de a asigura moștenitorilor PCR-ului accesul nu numai la guvernare, dar și la resurse și la mai tot ce-a mai rămas în această țară. Inclusiv la sănătatea și viața noastră, alimentate mereu cu minciuni și vorbe goale cât și cu topuri de legi votate și adoptate numai în folosul propriilor interese!
Mai mult, se și laudă mereu acest PSD-eu cu “relizărili” (cum spunea cândva, cineva!) și cu… “grija față de țară și popor“! Așa spunea, cu mult patos, mai zilele trecute, d-na Dancila, într-o întâlnire avută cu primarii din teritoriu: “Am scos țara din mocirlă, din noroaie” (!?). Completând-o, am putea spune: da, și-ați aruncat-o în dezordine, dezbinare si gunoaie (de tot felul, morale, psihice și îndeosebi, materiale)!

Cine a făcut aceasta, e posibil că unii dintre noi (mai puțin informați, dar mai mult… interesați) ? Păi cine, socialiștii români, PSD-iștii! Cei care au devenit celebrii prin tot ce au făcut și fac.

Ca urmare firească, adevăratii socialiști europeni nici nu-i mai bagă-n seama!

Iată, pe scurt, principala cauza a neincluderii PSDului pe lista participanților la Congresul sus amintit! S-au tot săturat de ei, ca și noi (aproape) TOȚI! …Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

19 comentarii la “PSD-istii români neagreaţi nici de străini”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 februarie 2019, 15:12   [#1]

  Lumea din visele adolescenței mele nu seamănă deloc cu cea în care trăiesc în prezent, Marc. Bulibășeala asta numită social-democrație mă scoate din sărite. Dacă poporul vrea PSD, facă-se voia lui!

  Eu rămân la părerea că acești „social-democrați” sunt niște impostori ce au știut să profite de naivitatea (observă, te rog, că nu am spus prostie) majorității.

  Încă refuz să cred că nația română e o mulțime de fraieri! Poate că apăr o cauză pierdută, probabil că sunt un ciudat, dar nu mă poate convinge nimeni că „reprezentanții” de azi duc România spre mâine…

 • Anonim
  ... a scris la 22 februarie 2019, 15:22   [#2]

  Am băgat de seamă că în ultimele comentarii scrise pe-aici nu am amintit de sfânta bere Timișoreană. Parafrazând o frază celebră, zic și eu: dacă bere nu e, nimic nu e!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 februarie 2019, 16:39   [#3]

  Merit o pereche de palme. Iar am uitat să-mi scriu numele…

 • zic ce-am vazut
  ... a scris la 22 februarie 2019, 19:59   [#4]

  Congresul socialistilor europeni, Madrid, 22.02.2019 ora 19:30 -- discursul lui Dragnea si urmeaza discursul premierului Dancila, trecut in program. Cat despre aceasta “familie europeana”, ma gandesc ca-i vorba despre “afilierea la o organizatie din strainatate” cu respectarea art. 3 din Legea nr. 14/2003, asa cum e si Internationala Socialista! Asta e!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 2:43   [#5]

  Eu n-am văzut, că eram prea ocupat cu spumele berii. Dă-mi un link, te rog, ca să pot spune și eu că am văzut

 • Anonim
  ... a scris la 23 februarie 2019, 2:45   [#6]

  Nu mai e nevoie, mă descurc…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 3:02   [#7]

  Nu mai e nevoie. Am văzut ce era de văzut…

 • zic ce-am inteles
  ... a scris la 23 februarie 2019, 4:24   [#8]

  Am vazut la posturile TV de stiri, nu am urmarit discursul insa din cateva vorbe am retinut ca dintre partidele socialiste europene, al nostru e cel mai de soi, poate si pentru faptul ca la noi e la putere, iar in rest is prin opozitie. https://stirilepro...mermans-live.html

 • marc
  ... a scris la 23 februarie 2019, 10:42   [#9]

  Domnilor, indiferent ce-ati vazut sau nu, un lucru-i evident si de necontestat: “socialistii”nostri nu figureaza pe lista invitatilor oficial! De ce? Am spus-o doar si, mai mult, o stim, o vedem si o simtim, pe pielea noastra!… Ca-si zic si se pretind social-democrati asta-i o alta treaba! E ca si cum as spune ca eu sunt… cosmonaut! Dar sincer, nu mincinos si corupt…

 • intreb ca sa-nteleg
  ... a scris la 23 februarie 2019, 12:00   [#10]

  Domnule Marc, pai daca-i evident, e evident, asa ca probabil s-a dus neinvitat, iar ecusonul din piept era de parking-valet, insa ziceti ca insul nu era nici pe lista oficiala de vorbitori, ori astia de la PROTV l-au dat la televizor vorbind de la tribuna, ceea ce ma face sa cred ca-i o facatura gen “Hangar 18″. Pana la urma, doar n-o sa cred ce vad la televiziunile astea manipulatoare, eu cred ce spuneti dumneavoastra, ca doar v-ati dat si numele din buletin si ce alta dovada mai buna de-atat sa fie? Lasand gluma la o parte, dumneavoastra chiar intelegeti semnificatia cuvintelor “evident” si “de necontestat”, pentru ca pe mine aproape m-ati convins ca sunteti cosmonaut si daca urmatorul comentariu il semnati ca Dumitru Dorin Prunariu chiar ca nu-mi vine sa va contrazic. O zi buna, stimate domn!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 13:12   [#11]

  Ei, așa mai merge, Marc! De data asta sunt sigur că ești chiar tu, prietenul cu care îmi încrucișez comentariile de atâția ani…

  Invitat sau nu, tovarășul Dragnea a ținut un discurs de „ți-e mai mare dragul”: bleah!!! Eu încă sper ca la alegerile europarlamentare PSD să obțină un scor sub 20%. Pare imposibil, la câți pupători de funduri avem prin birourile patriei.

  E evident că toate țările UE au corupții lor, dar ca la noi la nimeni. Suntem fruntași în întrecerea socialistă…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 februarie 2019, 16:06   [#12]

  E evident (cel puțin pentru mine) că Dragnea e un mincinos. Și asta nu m-ar deranja dacă nu ar conduce una dintre camerele Parlamentului și nu ar fi păpușarul care ține în sfori guvernul României.

  Faptul că mai e și hoț nu a fost dovedit definitiv deocamdată. Dar e!…

 • ... a scris la 23 februarie 2019, 23:56   [#13]

  Coana Veorica, respect maxim din partea lui Frans Timmermans…

 • ... a scris la 24 februarie 2019, 0:12   [#14]

 • Viv la Frans
  ... a scris la 24 februarie 2019, 18:28   [#15]

  Partidul “iluminatului” politician de renume european Tmmermans, Partidul Muncii, are mandate, in Parlamentul National, la jumatatea numarului de mandate pe care le are PSD-ul in Parlamentul European, performanta acestui “mega” politician ducandu-ma cu gandul la zicala, “…locu-ntai pe tara, si-al treilea pe judet…”. Oricum, daca de-alde Timmermans da lectii de socialism in Europa, mai ales celor care l-au trait pe viu mai multe decenii, asta ne da masura valorii activitatii politice in UE si poate intelegem si cauza “brexit”-ului. Trecand la chestiuni mai serioase, se impune sa facem distinctie intre “cererea PICCJ de ridicare a imunitatii parlamentare pentru trimiterea in judecata a unui parlamentar” si “cererea Parlamentului sau a Presedintelui de incepere a urmaririi penale a unui ministru pentru fapte in exercitarea functiei”, fara sa intru in amanunte, avand convingerea ca stiti despre ce vorbesc. In privinta ministrului Rovana Plumb, era vorba despre votul in Parlament pentru formularea cererii de urmarire penala a acesteia, cerere care ar fi urmat sa fie adresata de Camera Deputatilor catre PICCJ, deci fara nicio legatura cu “imunitatea parlamentara”. Pana la urma, noua, romanilor de rand, nu ne profita in vreun fel mistificarea popagandistica a realitatii, ci din conta.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 februarie 2019, 21:07   [#16]

  Mamă ce performanță, i-auzi: PSD-ul autohton are mai multe mandate în Parlamentul European decât Timmermans în țara natală…

  Faină chestie, zău… Urmează niște alegeri pentru Parlamentul Europei. Pe cine alegem, stimați concetățeni? Tot varianta răului mai mic?

  Ce-ar fi să le tăiem macaroana ăstora de se cred invincibili și să votăm oameni noi, asumându-ne riscul de a o da în bară? Ce putem pierde? Eu zic că nimic. Am pierdut deja totul…

  A sosit vremea să ne investim nădejdile în alții (cum să o spun ca să fiu înțeles?). În oameni care nu au fost niciodată la putere, în cetățeni ce își înțeleg menirea

 • Viv la Fras
  ... a scris la 25 februarie 2019, 23:23   [#17]

  V-am spus domnule Francisc ca nu agreez “tehnica parghiei”, prin care sa-l ridic pe unul comparandu-l cu un altul pe care-l critic. La urma urmei, ce valoare asa mare-i poti da PSD-ului, comparandu-l cu Partidul muncii a lui Timmermans care-i in scadere de la 5%. Ca Timmermans nu ar fi cea mai potrivita propunere a socialistilor la candidatura presedintiei CE, nu-i o chestiune care sa ma intereseze, insa ca spusele acestui ins sunt prezentate, de catre propaganda din Romania, ca fiind “lumina vie” care sa calauzeasca mintea romanului, am considerat ca-i o chestiune pe care s-o combat. Cat despre propunerea de “a juca votul la pacanele”, motivat de faptul ca “miza e derizorie”, imi apare ca fiind consecinta unei stari euforice, ori stiu despre zicala “…omul la betie spune adevarul…”, dar n-am auzit de una care sa spuna si “…ca-i mai destept…”.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 februarie 2019, 10:03   [#18]

  Despre ce tehnică a pârghiei vorbiți? Am comparat cumva PSD-ul cu Partidul Muncii condus de Timmermans?

  Socialismul îmi repugnă. Spun asta de când mă știu. De ce credeți că mă cred „mai deștept” ?

 • Frans van Fan la Tulipe
  ... a scris la 26 februarie 2019, 22:24   [#19]

  Scuzati domnule Fancisc, dar cand ati scris, “Mama ce performanta, i-auzi…” am crezut ca era cu referire la spusele mele care, intr-o interpretare eronata, sa va fi lasat impresia ca am vrut sa ridic in slavi PSD-ul comparandu-l cu “partidul de nisa” a lui Timmermans. Poate ca exclamatia dumneavoastra a fost doar una de mirare, nu una ironica asa cum am perceput-o eu, dar nu vreau sa dau acestui subiect mai mare importanta decat merita. De asemenea, nu am spus ca va credeti “mai destept” si nici macar nu am insinuat ca v-ati afla intr-o stare euforica, ci am criticat ideea de “a vota la-ntamplare”, despre care as fi putut spune ca “pare nebuneasca”, ceea ce n-ar fi-nsemnat ca v-as fi spus ca sunteti nebun. Cat despre zicala invocata, semnificatia a ceea ce am spus este ca la betie omul capata calitatea sinceritatii, dar in detrimentul luciditatii, “…ca-i mai destept…” tot la starea de betie se referea, nu la dumneavoastra! De altfel, domnule Francisc, niciodata nu m-a interesat “cat de destepti” se considera interlocutorii mei, fiind convins ca niciunul nu se considera prosti.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »