În PSD – jocurile din interior par a fi făcute deja

Guvern PSD ALDE Dragnea Dancila Tariceanu În PSD  jocurile din interior par a fi făcute deja

Va fi, cred eu, o rușine istorică. O adevărată catastrofă, așa cum spune în articolul său de pe Republica.ro și Gabriel Zamfirescu. Social-democrații nu mai au nicio șansă. Nu vor avea probabil candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de la finalul acestui an.

Dl. Victor Ponta, a lansat recent și un avertisment extrem de dur. Dacă social democrații, ProRomânia și ALDE nu vor avea candidat comun, în turul 2 se vor uita la televizor! Liderul Pro România a mai declarat că nu s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu în același timp, ci separat. Fostul premier a spus că le-a explicat celor doi lideri că nu au nicio șansă să între în turul 2 dacă ALDE, PRO România și PSD vor avea fiecare propriul candidat: “Văd că mă iubește toată lumea. M-a sunat doamna Dăncilă să ne vedem. Normal că m-am văzut, de ce să nu mă văd?! După aceea m-am văzut și cu domnul Tăriceanu. Apoi m-am văzut cu colegii mei. Nu merge așa cu guvernarea, nu mai contează de ce, contează că 2 ani și jumătate de guvernare s-au pierdut, avem o problema care ne privește pe toți“… Am reprodus întocmai, cu f mici modificări, spusele d-lui Ponta, inserate în articolul de pe Republica. “Guvernul bagă România în faliment. Au fost devoalate minciunile care anunță un adevărat dezastru pentru țara noastră. Este vorba despre o prostie politică a celor din Executiv.” Asta mai susține la un post tv, fostul premier, Victor Ponta, care denunță gafele colosale ale celor de la PSD!…

Așa și e, zic și eu (dar nu numai) acum, când D-na Dăncilă, unica rămasă în cursa pentru prezidențiale, a cam luat-o… la vale de atâta infatuare! Dându-se, Mare și Tare! “Eu cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohanis. Pentru prima dată vom avea un președinte femeie“, spune dumneaei, precum vrabia care visează mălai! Completând-o, dl Paul Stănescu, președintele PSD Olt, declara aidoma ca pe vremea fostului PCR, atunci când partidul era… în toate: “Important pentru noi e partidul, nu persoanele, și că ne spune doamna Dăncilă că își da demisia dacă pierde“.

Totuși cred că prezența doamnei Viorica D. în turul secund, este încă sub semnul întrebării. Dealfel o analiză făcută de specialiștii consultați de “Adevărul”, spune că Premierul va avea o misiune f grea în prinderea celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, numărul de candidați din zona actualei Puteri sau a PSD fiind un element important.

Care sunt șansele primului candidat-femeie al PSD la Cotroceni, le bănuiți probabil și dumneavostră, proximi cititori ai acestui articol. Fără a mai ține cont chiar și de similitudinea făcută de dl Daniel Gorgănaru, editor coordonator la Adevărul: “PSD și FCSB, două imagini ale eșecului“! Din câte se mai știe, astăzi la fotbal și la politică se pricepe mai tot românul! Practica, situația din țară și realitățile cotidiene, vor confirma sau nu, cele de mai sus afirmate…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “În PSD – jocurile din interior par a fi făcute deja”

 • ... a scris la 25 iulie 2019, 19:05   [#1]

  Cred că cei din PSD ar trebui să-și facă de pe acum provizii de popcorn…

 • marc
  ... a scris la 26 iulie 2019, 10:36   [#2]

  Asa sa-i…ajute D-zeu!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iulie 2019, 21:38   [#3]

  Ar fi culmea culmilor ca Viorica Dăncilă să „joace” și în turul doi, prieteni. Dacă se întâmplă asta, atunci e clar că suntem pe primul loc în lume la prostie.

  Îmi dau slobod la gură și vă întreb: cum lupa mea să alegem o „președintă” precum Vasilica? Sau un președinte precum Tăriceanu sau Ponta? Ce naiba, chiar am căpiat?

  Eu cred că e momentul să votăm oameni noi, cu orice risc. Uitați-vă ce înghesuială e pe scările președinției și gândiți-vă că lucrurile nu se pot schimba dacă-i alegem tot pe „experimentații” politichiei, ca să nu zic mai mult…

  E nevoie de un suflu nou, oricâte riscuri ar presupune acest lucru. Iohannis a fost un președinte decent, dar asta nu înseamnă că trebuie reales. Nu prea știu pe cine să susțin dar cred că a venit vremea să nu mai alegem răul mai mic, ci binele (ipotetic) mai mare.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iulie 2019, 21:55   [#4]

  Marc, dacă Viorica Dăncilă ajunge în finala prezidențială eu îmi fac harachiri.Ține minte acest comentariu…

 • marc
  ... a scris la 27 iulie 2019, 10:58   [#5]

  Francisc,nu fa asemenea imprudenta!La noi acum,in Romania tuturor posibilitatilor(rele,trasnite),totu-i posibil!Asa ca,vezi-ti de treaba si nu fa pe ..eroul!Nu te poti lupta cu prostia,dar nici cu ignoranta,Daramite cu tagma hotilor si imbuibatilor cu miliarde de euro!..Asta-i parerea mea,a unui bun coleg de blog ,prieten virtual si sincer,nu luat de …val!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 iulie 2019, 13:30   [#6]

  Nu fac pe eroul, Marc. Imaginează-ți (dacă îți poți imagina așa ceva) că Viorica Dăncilă ajunge președinte. Păi, n-am fi proștii planetei?

  Mă întreb ce îi împinge pe acești tovarăși să susțină o candidată de asemenea „anvergură”? Tu nu ai observat că din 1989 încoace majoritatea aleșilor noștri sunt niște indivizi fără scrupule? Acum o bagă la înaintare pe „distinsa doamnă Vasilica” ca să ce? Ca să arate încă o dată cât sunt de proști cei care o votează.

  M-ai convins. Nu îmi fac seppuku dacă Dăncilă ajunge în turul doi. Îmi fac pur și simplu valiza…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 iulie 2019, 14:07   [#7]

  P.S.: Aș fi tare bucuros dacă domnul ăla ce semna EU (+ tot felul de sintagme) și-ar da cu părerea în legătură cu candidatura actualului premier. Dacă-i dă voie partidul, desigur…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?