Proteste împotriva grațierii și amnistiei

protest anti gratiere amnistie 22 ianuarie 2017 coloana protestatari kisellef Proteste împotriva grațierii și amnistiei

Proteste în toată țara!

În urma doar cu câteva zile, într-un articol publicat pa acest blog, scriam despre nemulțumirile majorității cetățenilor români față de recentele proiecte de ordonanțe de guvern, total neavenite, și pe care, cei aflați acum la putere le-au gândit, ticluit și încercat, gata, gata să intre-n vigoare! Cum spuneam și cum o spun și miloanele de români (și nu numai) mult doritele modificări ale unor legi, dar special legea grațierii multor pușcăriași, prezintă un real pericol pentru statul de drept din România, implicit, pentru lupta împotriva corupției.

Nemulțumirile justificate ale românilor – din care aproape 75% din populația țării și-a pierdut total încrederea în politicienii aflați acum la conducere, considerându-i, pe bună dreptate, corupți și mincinoși – au generat, aproape în întreaga țară, numeroase și ample proteste. Numai în Capitală, spre exemplu, Duminică, 22 ianuarie 2017, au ieșit în stradă într-un impresionant marș de protest, pașnic și civilizat, circa 30.000 de oameni, în majoritate tineri, dar și alți cetățeni de toate vârstele! Asemenea lor și-n multe alte localități din țară, la Cluj, Timișoara, Iași, Arad sau Piatra Neamț, ca să amintesc doar de câteva, zeci de mii de români și-au manfestat profunda lor nemulțumire față de situația creată, generată, cum spuneam, de amintitele ordonanțe!

O eventuală lege a grațierii ar avea ca efect și scăderea încrederii populației în justiție și – cum afirmă specialiștii – nici nu va stopa sau diminua supra popularea penitenciarelor! Și atunci?! Este întrebarea pusă de milioane de români, la care tot ei și nu numai ei, dau și răspunsul: pentru salvarea unor oameni politici cu probleme penale!

Iată de fapt, adevărata explicație a intențiilor afirmate – dar pentru moment, stopate – a celor cu putere de decizie din fruntea țării! Iată de altfel și justificarea logică și morală a manifestaților de protest ce s-au desfășurat și, probabil, se vor mai desfășura în aproape întreaga țară!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 24 ianuarie 2017 in categoria Guest Post, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Proteste împotriva grațierii și amnistiei”

 1. Francisc întâiul

  Vorbești ca să nu taci, Marcele. De parcă n-ai ști că grațierea despre care se face atâta vâlvă e cu dedicație. E normal ca cetățenii să protesteze.

  Eu rămân mirat în fața alegătorilor PSD. Nu voi pricepe vreodată de unde vine atitudinea de lacheu a celor ce au pus ștampila pe cei trei trandafiri.

  Și (oricât aș încerca) nu cred că voi reuși vreodată să accept ca un individ ca Dragnea să-mi determine destinul. Am și eu „fixismele” mele.

  Nu-ți fie cu supărare, prietene Marc…

 2. ciubotaru marc

  Ti-am mai spus, ca nu ma supar! Totusi, tu trebuie sa stii ca nici odata eu n-am vorbit (scris) ca… sa nu tac!? Esti cam dur, Francisc! Dar, repet, eu nu ma supar! Deocamdata!… :dancing:

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite