Protecții sursă

sursa fortron Protecții sursă

Protecții sursă – Prescurtari, abrevieri

Majoritatea dintre noi, obisnuim sa cumparam carcasa cu sursa cu tot, atunci cand configuram un calculator. Iar aici ma refer la cei care au cat de cat habar despre configurarea unui calculator …

Cei care “nu se pricep”, vor prefera sa cumpere un sistem “gata facut” … Merg la magazin, se uita la pret, analizeaza carcasa si daca aceasta arata “interesant”, pe acela-l cumpara …

“Nivelul urmator” de cumparatori, sunt cei care au cat de cat habar de componente si doresc sa-si configureze singuri calculatorul. Si dintre acestia, sunt multi care aleg componentele atat cat se pricep, dar carcasa o cumpara cu tot cu sursa.

In majoritatea cazurilor, carcasele care se vand prin magazine (indiferent ca vorbim de magazine la propriu ori de magazinele online) sunt echipate cu surse de proasta calitate, de aceea este de preferat sa cumparam carcasa separat, iar sursa separat.

Sistemele de protectie cu care este echipata o sursa de calitate, difera de la o sursa la alta. Acestea, de cele mai multe ori sunt trecute in specificatii sub forma unor abrevieri/prescurtari, drept urmare cei care nu se pricep foarte bine la surse, nu vor sti ce inseamna acestea. Drept urmare, am sa pun mai jos o lista cu cele mai importante protectii, pentru cei “neavizati”:

PG = power good;
OCP = over current protection;
OVP = over voltage protection;
UVP = under voltage protection;
SCP = short circuit protection;
OTP = over temperature protection;
OPP = over power protection;

Active PFC = active power factor correction;

Cam acestea ar fi cele mai importante caracteristici (referitor la protectii) pe care o sursa buna (sau foarte buna) ar trebui sa le aiba …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 23 iunie 2012 in categoria Hardware. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Protecții sursă”

 1. Yepi

  Am o sursa chieftec de 5 ani…

 2. spanac

  eu mi-am luat sursa cica de 650w reali.
  evident are abia 555 reali.
  un rasurbo
  dar imi tine sistemul fara probleme. inclusiv placa video care-n full load papa cam 280w

 3. Bogdan Andrei

  In urma cu vreo 3 ani am avut o problema cu sursa respectiv mi-am schimbat dvd-rw si cu cel nou nu mai facea fata, daca bagam un cd in el se stingea calculatorul.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale