Promisiunile şi vorbele goale, n-au nici-o valoare

Traim intr-o lume care se afla intr-o continua schimbare si unde sansele de a deveni cunoscut pe plan local sau national pentru o tampenie pe care o spui sau o faci sunt extrem de mari. Mai ales intr-o lume in care cultura si valorile sunt lasate in umbra, iar restul lucrurilor, ca vai de ele, sunt promovate in mod constant, simultan cu celelalte vorbele goale, fara acoperire faptica. În România postdecembristă, rar sau deloc oamenii au folosit votul pentru un anumit candidat la o funcție în stat, fie din încrederea avută în acel personaj politic, fie din convingerea că programul său politic va fi unul de succes, care va purta statul sau localitatea pe culmile gloriei. Cel mai adesea, în România s-a votat și se votează negativ: pentru a nu câștiga x, îl votăm pe y, ceea ce reliefează mai multe lucruri: nu există candidați perfect pregătiți, nu au capacitatea de a convinge, nu au viziune politică.

Candidații nu doresc să convingă rațiunea cetățeanilor, ci stomacul acestora. Există și multă strategie: se merge cu aceste „daruri” acolo unde populația este îmbătrânită, sărăcită și neinformată. Între doi mici și o halbă de bere, oamenilor li se vorbește despre cât de răi sunt contracandidații și cum nu au făcut nimic atâția ani și cât de bravi sunt ei, câte au realizat si vor realiza. Masele de oameni sunt extrem de ușor de manipulat.

Iata ce ne spune acum, pe net, referindu-se la perspectiva, dl Mugur Cozmanciuc, actualul presedinte al Consiliului judetean Neamt:

118070390 4514769611866387 106727974599889133 o Promisiunile şi vorbele goale, n au nici o valoare

Județul nostru are nevoie urgentă de spitale moderne, de unități specializate și de resurse pentru servicii medicale de calitate. Vom construi un nou spital județean și noi centre balneo-climaterice în stațiunile din Neamț. Aparatură performantă și o politică de transparență în ceea ce privește alocările bugetare destinate sănătății!
#bunastare #respect #sepoatesilaneamt
“…

Frumos, nimic de zis, dar sunt posibile? Le vom vedea vreodata?! Haideti acum sa aflam si parerile proxilmilor alegatori:
- “Toti promiteti la alegeri. După ce va vedeti pe scaune va îmbolnăviti de amnezie. Nu fac politică dar sa va fie rusineeeeee.” (Maria Muraru)
- “Lăsați promisiunile, au mai “construit” și alții spitale și autostrăzi, pe hârtie! Nu mai am încredere în clasa politică românească. Toți își văd de propriile interese fără să le pese de soarta poporului!” (Camelia Stanciu)
- “Are nevoie de spitale, dar nu are nevoie de dvs. Gurile rele spun ca ati falimentat cateva firme pe la Iasi… . , pt ce veniti la Neamt? Avem pe unu acum la care partidul e in cadere libera ;nu ne-au aparat interesele si nu ne intereseaza persoanele lor.” (Corrado Tour)
- “N-avem nevoie de spitale sunt extraordinare (n.n. care o fi si unde-s?!) cele construite de PSD, sau credeți ca puteți face voi unele mai mari și mai performante!?” (Scrijala Raducu)
- “Aaaaa de asta sunt inchise spitalele din luna Martie, pentru modernizare” sau “Corturile alea din curtea spitalelor unde mor pacientii asteptand este modernizarea de care vb acum, macar daca aduceati si niste vraci indieni atunci era perfect” (Marius Lucian)
- “Avem spitale, dar nu avem medici cu suflet ; Toți cei din spitale au doar buzunarele largi la halate chiar dacă au salariile duble față de cei ce muncesc la privat ; Avem de toate dar nu avem bunul simț, conștiință, echitate, respect etc.” (Mihai Andrici)
- “Lăsați promisiunile, au mai “construit” și alții spitale și autostrăzi, pe hârtie! Nu mai am încredere în clasa politică românească. Toți își văd de propriile interese fără să le pese de soarta poporului!” (Camelia Stanciu)

Pareri si pareri, pro si contra, in functie de optica si preferintele partinice ale fiecaruia. Insa realitaea-i cea pe care o vedem si o simtim pe pielea (sanatatea) noastra. Din ce in ce mai proasta. Asa ca vesnicile promisiuni si vorbele goale nu pot schimba nimic, chiar nici-un pic!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Promisiunile şi vorbele goale, n-au nici-o valoare”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 septembrie 2020, 21:42   [#1]

  Despre ce candidați cu „viziune politică” mai putem vorbi când de 30 de ani singurul lor scop e dorința de căpătuială, Marc? De ce crezi că se „transferă” dintr-o gașcă în alta la fiecare ciclu electoral? Numai cine nu vrea să deschidă ochii nu vede „patriotismul” de paradă al acestor inși…

  Îi doare-n cot (de fapt nici acolo!) de cei pe care îi reprezintă (noi, cum s-ar spune). Eu m-am obișnuit de la o vreme cu ideea „ce să-i faci, maică, asta e” și voi merge împăcat la vot ca să-i aleg pe alții. Nu încerc să fac propagandă electorală, dar mi se pare logic că de vrem schimbare atunci e necesar să-i închidem în muzee pe dinozaurii politicii ultimelor 3 decenii.

  Și ca să o spun pe șleau, nu văd nicio diferență între cele două „mari partide” (la PSD și PNL mă refer). Despre ce ideologii și viziuni putem discuta când ele s-au amestecat atât de tare încât nimeni nu mai știe unde-i stânga și care e dreapta? Și-au uns „balamalele” cu tot felul de „partidulețe” doar ca să obțină majoritatea necesară prăduirii codrului public.

  Hai că începe meciul alor noștri cu austriecii… Ce zici, încasăm de la două în sus sau reușim minunea? Fotbalul nostru e în strânsă legătură cu politica, chit că tu nu prea crezi asta, Marc…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 septembrie 2020, 22:47   [#2]

  Șutul frumos (dar norocos) al lui Alibec din startul meciului mi-a dat speranța că îi putem învinge pe austrieci, însă a fost doar un foc de paie. Se vede și din avion că jucătorii lor sunt mai buni decât ai noștri. Ne-au înghesuit în propria jumătate de teren și au egalat scorul…

  Una peste alta, mai e o repriză de jucat. Minunea se poate încă întâmpla. Hai România!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 septembrie 2020, 0:12   [#3]

  S-a întâmplat cu emoții pe final și echipa noastră a câștigat! Se vede treaba că Rădoi a adus un suflu nou la reprezentativă. Ce fain ar fi ca acest „suflu” să se extindă și peste alegerile noastre politice.

  Noi suntem „selecționerii” și nu avem pardon dacă băgăm în joc încă o dată jucătorii care trebuiau scoși pe tușă încă din 1989. Viitorul aparține tinerilor. De ce să fim noi piatra de moară atârnată de gâtul lor?

  În seara asta mă culc mulțumit că berile consumate în timpul meciului mi-au priit…

 • marc
  ... a scris la 8 septembrie 2020, 6:29   [#4]

  Plăcute si tonice ,comentariile tale!Sa stii însă,ca o parere a mea,fotbalul romanesc(per ansamblu)e in mare suferință.Ca si întreaga societate…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?