Procesele impotriva taierii salariilor cu 25%

castig proces impotriva taierii salariilor Procesele impotriva taierii salariilor cu 25%

Tribunalul Valcea a dat o sentita executorie si definitiva in procesul intentat de catre sase angajati ai Primariei Voineasa impotriva Primariei Voineasa, sentinta prin care Primaria Voineasa este obligata sa plateasca salariile cuvenite prin contractul colectiv de munca pentru lunile iulie, august si septembrie.

Statul Roman a pierdut deja mai multe procese asemanatoare si in Giurgiu … Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile, avand in vedere ca exista deja vreo 80.000 de procese prin care bugetarii incearca sa-si recupereze cei 25% din salarii.

Ma intreb: cand unui angajat de la “privat” i se taie salariul, pur si simplu pentru faptul ca, datorita crizei, firma este la limita de supravietuire sau poate chiar in prag de faliment, poate da in judecata firma ? … Din acest punct de vedere exista mari dezechilibre intre bugetari si angajatii din domeniul privat. Procedura de “a da afara” (a concedia) un angajat de la stat, este foarte complicata, un angajat la stat este mult mai greu de concediat decat unul de la privat… Privatul iti spune in doi timpi si trei miscari “la revedere, pa si pusi…”, si te-a zburat.
Concluzie ? Cei dezavantajati sunt angajatii de la privat: nu beneficiaza de tot felul de “sporuri”, de cel de-al 13-lea salariu, de cadouri de sarbatori, de bilete de concedii, si multe altele… Iar salariile “obisnuite” (pt. Romania) sunt mai mici la privat decat la stat, ceea ce iarasi nu este normal … Sunt multi angajati la privat, care lucreaza cu 600 RON, 800 RON sau 1000 RON pe luna, in timp ce bugetarii care iau astfel de salarii ies in strada si fac greve spunand ca “mor de foame” …

Am vazut pe Realitatea TV, un reportaj cu un politist care avea 2400 RON salariu pe luna, si a intrat in greva foamei ca nu se mai descurca cu banii … Atunci, cel de la privat care castiga 800-1000 RON pe luna, ce fel de greva ar trebui sa faca ? Si … unde sa “protesteze” ? In fata Guvernului ?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 12 noiembrie 2010 in categoria Social. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Procesele impotriva taierii salariilor cu 25%”

 1. Peter

  Dar sa observi si un antagonism: unul de la privat poate lucra oricand la stat pe cand invers nu prea!
  Iar in alta ordine de idei vezi ce am scris pe site-ul meu despre aceste procese! E cam curioasa Constitutia noastra!

 2. Bucur

  deja sa creat un precedent…:d

 3. Devoratoarea de muzica

  Oau, atunci io ar trebui sa protestez direct din cripta. Nici macar in categoria 1000-800 nu ma incadrez.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro