Pro TV 3D – Televiziune 3D

Pro TV 3D – Prima televiziune 3D din Romania

pro tv 3d 150px Pro TV 3D  Televiziune 3D

Pro TV a fost primul post de televiziune din Romania care a transmis in format HD (High Definition), si nici acum se pare ca nu vor sa se lase mai prejos, fiind din nou primul post de televiziune din Romania care va transmite in format 3D.

Saptamana aceasta, Pro TV a obtinut de la ANCOM licenta pentru a emite experimental in noul format 3D. Claudiu Paraschiv, reprezentant al grupului CME din care face si Pro TV a afirmat ca cel mai probabil la toamna va fi lansat si Acasa TV in format 3D.

Catalin Marinescu, presedintele arbitrului telecom a declarat:

ANCOM sprijina lansarea noilor tehnologii pe piata din Romania, fiind un promotor al inovatiei in beneficiul utilizatorului final. Speram ca interesul manifestat de mai multi producatori de a lansa pe piata din Romania televizoarele 3D sa le aduca utilizatorilor oferte competitive si preturi avantajoase.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor pentru un continut diversificat in format 3D, Autoritatea si-a aratat deja sprijinul pentru televiziunile care fac demersuri pentru a transmite in format 3D – in acest sens ne-am dat recent acordul catre Pro TV pentru a experimenta tehnologia 3D, in urma solicitarii venite din partea companiei

Compania Pro TV S.A. detine posturile de televiziune Pro TV, Acasa, Pro TV International, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania.

Categorie articol [ Televiziune, Radio, Presă ]
Tagged with: [ , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Pro TV 3D – Televiziune 3D”

 • marcel
  ... a scris la 7 ianuarie 2011, 0:41   [#1]

  Am si eu nevoie de ajutor… As vrea sa cumpar un 3D si nu ma pot decide intre un LG 42LX6500 si un SAMSUNG UE40C7700. Preturile sunt clar in favoarea LG-ului. Ca aparitie … amandoua in 2010. Ca performante unul are ceva … celalalt altceva … Cine ma poate ajuta ? pls… Multumesc.

 • Jak Karter
  ... a scris la 7 ianuarie 2011, 13:45   [#2]

  Pai…nu prea te poate “ajuta” nimeni,pana la urma tu ai sa eii decizia finala,si asta pentru ca “gusturile nu se discuta“.:-?
  Am “scanat” putin pe internet cele doua modele si,dupa parerea mea,dar este doar parerea mea,am ajuns la concluzia ca de departe “lupta” dintre cele doua modele alese de tine,este “castigata” de modelul de la Samsung,care spre deosebire de cel de la LG,acest model este dotat cu un 3D HyperReal Engine.>:d<
  Din cate stiu eu,si prea multe nu stiu :d ,3D HyperReal Engine
  inseamna in “traducere libera” ca acest televizor dispune de un Convertor 2D to 3D in Timp Real,adica atat timp cat tu “vii” cu material Digital 2D,”convertorul” il “transforma” in timp real in material Digital 3D.;) Asta inseamna ca tu te poti uita spre exemplu ….atat la OTV dar si la HBO vizionand imagini “Life” in 3D.;) Dar poate ma insel eu ………
  In alta ordine de idei,intr-un raport “Calitate-Pret-Performanta
  cel mai bine iese modelul de la LG.>:d<
  Cel mai bine ar fi cat tu sa te duci spre exemplu,in doua zile diferite la magazin ,si sa te “joci” putin cu fiecare model in parte aproximativ 30-40 de minute,ca si cum “deja” ai cumparat acel model,chiar daca tu nu ai de gand sa le cumperi pe nici unul din acel magazin,poate gasesti un pret mai bun “online” ! :)]
  Numai asa ai sa-ti faci o “parere” mai buna despre ce si cum.:peace:
  Am privit atent la celelalte “diferente” dintre cele doua modele,si din punctul meu de vedere “diferentele” dintre cele doua modele alese de tine sant NESEMNIFICATIVE,adica sant..dar minore,si asa cum spuneai si tu ,ce are unul nu are celalalt si invers.:)
  Asa ca ce sa fie: Un pret mic sau o tehnologie mai noua ?

 • darius
  ... a scris la 18 aprilie 2011, 11:57   [#3]

  Salutare d-nul Dan ! Superb BLOG !!!

  In primul rand pot mentiona ca Pro Tv nu este primul canal TV ce va transmite in 3D !
  Exista deja pe internet un canal Tv ce transmite in 3D, unde aveti nevoie de ochelari 3D red-cyan sau green-magenta !
  Aici vorbim despre varianta ieftina 3D si anume 3D Anaglyph, cea performanta cu tv-uri 3D polarizate nu o sa-si permita nimeni, cred eu!
  Daca este permis d-nul Dan, va dau spre crezare si adresa Canalului Tv 3D de pe net: http://www.livestr....com/3dpowerpoint

 • Scurtu Sorin Izvoraş
  ... a scris la 9 aprilie 2013, 14:28   [#4]

  Actuala TV3D va fi “ajutata” sau inlocuita de TV3D existenta inca din Anul 1995, creata de mine.
  Functioneaza fara dispozitive intermediare (tip ochelari), pe relativ ori ce tip de display de buna calitate, imaginea este socanta (pozitiv), iar costurile sunt relativ scazute. Pe un ecran ceva mai modest, imaginea este S sau U- HD- tip foto.

  Nu am reusit sa impun inventia (inventiile), in primul rind din cauza neincrederii si obisnuitelor pareri negativiste ale conationalilor si specialistilor -- “Nu au reusit ei francezii, japonezii sau americanii, si te lauzi d-ta cu asta“, – sau – “Pleaca domnule in strainatate si arat-o acolo” -- acesta fiind un oficial.

  Am dat alte doua inventii “la schimb” pentru a fi ajutat in tara (pe baza uneia dintre ele , “cineva” a ajuns director la un mare institut ”via Anglia”, insa si acolo a cam facut prapad, asa ca a fost dat afara, -- insa nu am primit decat promisiuni si incercari de a fi “fentat” si cu acestea doua (TV3D pentru o singura persoana si TV3D pentru mai multe -- respectiv cite pot vedea ecranul.
  Revin cu aceste informatii, deoarece a cam venit momentul de cotitura in aceasta privinta, mai ales prin prizma relativei stopari a progresului TV3D actuale si a problemelor vizuale inerente unui proces artificial.
  Cu stima
  Izvoras Sorin Scurtu

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?