Prim-Ministrul Victor Ponta, urmărit penal în dosarul lui Dan Şova

victor ponta urmarit penal dna Prim Ministrul Victor Ponta, urmărit penal în dosarul lui Dan Şova

Victor Ponta, urmărit penal de către DNA

Este ştirea care apare pe toate posturile de televiziune din România: premierul Victor Ponta este urmărit penal de către procurorii anticorupţie de la DNA, în dosarul lui Dan Şova.

Acuzaţiile sunt multe, premierul României, Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. De asemenea, DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a premierului pentru conflict de interese, în cazul promovării în repetate rânduri a lui Dan Şova în Guvern, Dan Şova a fost numit de 3 ori ministru, de către Victor Ponta.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta ca în perioada octombrie 2007-decembrie 2008 acesta a primit 181.439 RON de la casa de avocatură a prietenului său Dan Şova, iar pentru a justifica aceşti bani, Victor Ponta ar fi întocmit 17 facturi fictive, pentru că în realitate Ponta nu ar fi prestat niciun fel de activitate pentru casa de avocatură a lui Dan Şova. Ulterior, în urma unor controale ale celor de la ANAF, Victor Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false care să justifice activitatea sa juridică la casa de avocatură. Procurorii DNA spun că înscrisurile ar fi fost realizate prin metoda “Copy-Paste“… Că tot veni vorba, o metodă foarte dragă premierului Victor Ponta, … “prietenii ştiu de ce” (vorba reclamei).

Victor Ponta a mai beneficiat şi de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X de la casa de avocatură a lui Dan Şova, practic, avansul şi ratele de 6.000 RON pe lună pentru autoturismul Mitsubishi Evo Lancer X, au fost plătite de casa de avocatură a lui Dan Şova. Ulterior, Victor Ponta la numit de trei ori ministru pe Dan Şova: ministru pentru relația cu parlamentul în primul guvern Ponta (6 august 2012-21 decembrie 2012), ministru delegat pentru proiecte de infrastructură în al doilea guvern Ponta (21 decembrie 2012-5 martie 2013), ministru al transporturilor în al treilea guvern Ponta (5 martie 2014-24 iunie 2014).

victor ponta dan sova Prim Ministrul Victor Ponta, urmărit penal în dosarul lui Dan Şova

Comentariile le las pe seama voastră …

Categorie articol [ Politica, Stiri ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Prim-Ministrul Victor Ponta, urmărit penal în dosarul lui Dan Şova”

 • Severus
  ... a scris la 7 iunie 2015, 23:14   [#1]

  Deci daca ma fac parlamentar am ocazia sa fur cat vreau si sa scap de pedeapsa chiar daca ma prinde :)
  Sova si Ponta sunt doua exemple bune. As putea sa merg mai departe si sa-mi inventez niste studii noi si smechere, gen Doctor in ceva ce n-a visat Parisul :)
  Parlamentarii [o mare parte] sunt deasupra legii datorita unor legi prost facute.
  Nu tin minte sa fi vazut vreodata un mincinos atat de mare ca Ponta, dar asta e, traim in Romania celor fara-de-lege.
  Prinde hotul si fa-i statuie, ca altceva nu poti. Mai rar, dar se intampla.
  Oare cum dorm astia noaptea? Probabil se consoleaza cu cat au furat, chiar daca fac 2-3 ani la Racoare !

 • Cristian Olaru
  ... a scris la 8 iunie 2015, 20:52   [#2]

  Pute de la posta a basism, cand Ponta era cu Gheorghiu in aceeaşi barca (alianta) cucoana stia de aceasta infractiune si ce zici am putea spune ca-i tainure ? Iar de doctorat as putea spune ca 80% de lucrari sunt copy-paste.

 • Alin
  ... a scris la 9 iunie 2015, 8:29   [#3]

  Incerci sa-i gasesti scuze lui Ponta? Pana la urma, a incalcat legea, trebuie sa raspunda si gata, la fel ca oricare alt cetatean. Pe mine, cine ma protejeaza daca fac evaziune fiscala si fals in inscrisuri? Nimeni, eu nu am un “parlament” in spatele caruia sa ma ascund.

 • Cristian Olaru
  ... a scris la 11 iunie 2015, 18:23   [#4]

  Ok domnule vad ca nu intelegi. Nu-i problema Ponta ci felul in care apar faptele, asta ma deranjeaza. Eu imi pun intrebarea cati infractori mai sunt pe acolo si ce momente se mai asteapta pentru a le scoate la suprafata.
  Apropo de speta dvs, daca eu am cunostinta de falsul tau si nu-l reclam la timp, pot fi tras la raspundere de favorizarea infractorului ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?