Preţuri ca în Vest, salarii ca în Africa

Dan Sova DNA Preţuri ca în Vest, salarii ca în Africa

Într-o frază scurtă, situaţia din România poate fi caracterizată astfel: preţuri ca în Vest, salarii ca în Africa. Simplu. Şi n-o spun eu, afirmaţia nu-mi aparţine, ci o spune poporul. Fraza anterioară am citat-o de pe un forum românesc, unde românii i-şi mai varsă din când în când, “off”-ul.

Este situaţia în care am ajuns în primul rând datorită politicienilor care ne-au “condus” din 1989 până acum. Am pus între ghilimele termenul “condus”, pentru că acesta, prin prisma felului în care politicienii români au făcut-o se traduce: furat, distrus, vândut, devalizat.

Am ajuns la concluzia că, neţinând cont de culoarea politică, toţi politicienii români au avut un singur scop în momentul în care au decis să intre în politică: să fure cât mai mult! Altfel, cum se explică faptul că un aşa zis “om de afaceri” care şi înainte de a intra în politica derula afaceri care-i asigurau un câştig frumuşel, acesta ţine morţiş să intre de exemplu în Parlament unde va primi un salariu extrem de mic comparativ cu veniturile lui, generate de “afacerile” pe care le derulează ?!?

Este cât se poate de simplu: vrea mai mult! Toţi vor asta: vor MAI MULT! Iar asta nu se poate decât prin furt, prin “furt legal” aşa cum au avut grijă până acum parlamentarii români să o facă, respectiv să-şi facă legi prin care să poată fura şi prin care să fie acoperiţi în faţa legii. Există o mulţime de contracte absolut dubioase, prin care statul român şi-a vândut fabricile, resursele naturale, proprietăţile, etc…, contracte care ori “s-au pierdut” (de exemplu, contractul cu Bechtel pe care Dan Şova l-a făcut “pierdut” şi pentru care nici astăzi, încă, nici o instituţie a statului nu l-a luat la întrebări !?) ori au fost “secretizate”.

Jaful pe care politicienii români l-au practicat din 1989 încoace, ne-a adus în situaţia de astăzi, când în România avem preţuri ca în Vest (în multe cazuri, chiar mai mari decât în Vest) şi salarii ca în Africa.

parlamentul romaniei casa hotiei Preţuri ca în Vest, salarii ca în Africa

Categorie articol [ Economie, Politica ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Preţuri ca în Vest, salarii ca în Africa”

 • ... a scris la 13 mai 2015, 21:13   [#1]

  Si nu numai salarii ca in Africa, ci si drumuri ca-n Africa, servicii publice la nivel de Africa etc. Si toate aceste jafuri pe fondul indiferentei multor romanasi fata de latura “imorala” a politicienilor. Politicienii fura doar in masura in care poporul accepta. Iar boborul accepta, dupa cum se constata la momentul votului.

 • Boby
  ... a scris la 13 mai 2015, 21:25   [#2]

  Unde eşti tu, Ţepeş, Doamne?

 • ... a scris la 14 mai 2015, 1:25   [#3]

  Nu stiu de ce tind sa cred ca noi nu avem ce cauta in UE. Pe bune acum, noi suntem in urma cu cativa ani, destui ani daca stau sa ma gandesc…

 • Paul
  ... a scris la 14 mai 2015, 10:29   [#4]

  Preturi ca in Vest, salarii ca in Africa si “politicieni” ca nicaieri in lume: analfabeti, hoti, curvari si obraznici.

 • ... a scris la 14 mai 2015, 10:37   [#5]

  Cred ca ne meritam conducătorii deoarece ei sunt după chipul și asemănarea noastră….
  Oricum era loc și de mai rău fiindcă consider ca ne.a trecut glontul pe la ureche dacă ieșea mitomanului Ponta.

 • aurel
  ... a scris la 14 mai 2015, 20:41   [#6]

  NUMAI PROSTI PUSI IN CAPUL TREBURILOR!
  ACUM PARLAMENTARII ISI FAC O LEGE CA SA PRIMEASCA PENSIE DE 1500 LEI DACA STAU NU STIU CE PERIOADA PARLAMENTARI. ASTA ESTE CEA MAI MICA PENSIE,PENTRU CA POT PRIMI SI 4000 LEI,IN TIMP CE LEGEA SAU PROIECTUL DE LEGE CARE AR URMA SA MAREASCA ALOCATIA PENTRU COPII DE LA 40 LA 80 LEI S-A IMPOTMOLIT ORI S-A PIERDUT NU STIU PE UNDE…FRUMOS NU?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?