“Predicția urii și violenței” – o molimă incurabilă?!

Papa Francisc Romania 2019 catolic religie patriarh Daniel preot Predicția urii și violenței  o molimă incurabilă?!

Realmente ieri, vineri, am simțit o nespusă și mare bucurie urmărind prin transmisiile tv, probabil ca și alte miloane de români (și nu numai), întreaga vizită în Capitală, a prea sfintelui Părinte, Papa Francisc! Alături de miile de oameni prezenți în fața Catedralei Sfântul Iosif din București, am văzut acolo, dar și-n alte locuri de pe întregul traseu, viitorul unei Românii mult mai frumoase decât credem! Am văzut cum arată o Românie unită prin credința ei într-un destin european. Am văzut oameni pașnici, luminoși, plini de bucurie, catolici și ortodocși deopotrivă, ieșiti pe străzi la această mare sărbătoare apostolică a spiritului european, occidental. Ieri, mama Europa ni s-a întors din nou acasă.

Mi-am adus imediat aminte de acei oameni superbi din Sibiu, de cât de mult mi-a plăcut felul în care au arătat zilele summitului european din acel oraș cosmopolit. Bucureștiul nostru, Capitala patriei, a arătat ieri la fel! Și tot ieri, mama Europa ni s-a întors din nou acasă. Românii s-au schimbat mult în anii care-au trecut. Poate, ocupați să trăim și să sperăm, nu ne dăm încă seama prea bine unde am ajuns. Ca dovadă, populiștii, izolaționiștii, suveraniștii, fariseii, nostagicii și exaltații nu prea mai au succes aici, în această țară care a început să respire aerul blând al Occidentului.

Mai mult decât firesc, urmărind pe ecranul televizorului imagini și momente pe care noi, românii, nu le-am prea văzut, mi-am pus o întrebare retorică: dacă ar trebui să numim pe cineva care să ne vorbească și să ne spună numai lucruri sincere, frumoase, înțelepte și pline de adevăr, pe cine oare l-am desemna? Cine ar fi acel statornic înțelept, prieten al tuturor trăitorilor, indiferent de confesiunea religioasă? Cine să ne reprezinte într-o lume dezbinată, dominată de ură și de violente?

bh4GzJf Predicția urii și violenței  o molimă incurabilă?!

Sunt convins că Papa Francisc ar fi alesul tuturor! El ar putea vorbi nu numai despre Dumnezeu, dar la fel de bine și despre literatură și poezie, muzică și chimie (e la bază tehnician chimist!), despre politică (cu P mare, căci “politica e formă cea mai înaltă a carității“) și despre ecologie. “Dar nu pentru că e o enciclopedie, deopotrivă laică și religioasă, se califică Sfântul Părinte pentru acest rol“, precizează în scrierile sale de pe platforma Republica.ro, dl. Florin Negritoiu, autor fondator. Papa Francisc e mai mult decât un papă; mai mult decât un șef al Bisericii, fie ea și catolică; mai mult decât un succesor pe Scaunul Sfântului Petru. Papa Francisc, poate vorbi despre umanitate pentru că este, mai presus de toate, un om bun. Sfântul Părinte obișnuiește, uneori, să tacă. O tăcere carecomunică mai profund decât orice cuvânt. În timpul oficierii unei liturghii, s-a oprit în tăcere pentru că simțeanevoia să plângă., avea să explice. Lângă acest om mare nimeni nu se simte mic. Cu aceeași cumpătare și smerenie, cu caracteristicul sauhar, Sfântul Părinte ne-a vorbit și despre unele aspecte nu tocmai plăcute, întâlnite într-un fel sau altul, nu numai România ci și in întregul mapamond. Dintre toate, în mod deosebit, am reținut și-mi dăinuie în memorie, acea… “Predicție a răului și violenței” ce pare să domine lumea contemporană! O molima, să zic așa, de care românii noștri s-au molipsit și, fără a mă situa pe platforma pesimistului, cred că greu, f greu ne vom vindeca în anii care vor urma! Aș fi foarte bucuros dacă realitățile vieții mă vor contrazice!…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la ““Predicția urii și violenței” – o molimă incurabilă?!”

 • EU, Orto Doc Su'
  ... a scris la 6 iunie 2019, 2:38   [#1]

  Cu durerile iubirii
  Voind sufletu-mi să-l vindec,
  L-am chemat în somn pe Kama-
  Kamadeva, zeul indic.

  El veni, copilul mândru,
  Călărind pe-un papagal,
  Având zâmbetul făţarnic
  Pe-a lui buze de coral.

  Aripi are, iar în tolbă-i
  El păstrează, ca săgeţi,
  Numai flori înveninate
  De la Gangele măreţ.

  Puse-o floare-atunci-n arcu-i,
  Mă lovi cu ea în piept,
  Şi de-atunci în orice noapte
  Plâng pe patul meu deştept…

  Cu săgeata-i otrăvită
  A sosit ca să mă certe
  Fiul cerului albastru
  Ş-al iluziei deşerte.

  (……………..)

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?