Postarea de link-uri către conţinut piratat găzduit pe alte website-uri publice, este legală?

Curtea Europeană de Justiţie a anunţat în 2014, că postarea de link-uri către conţinut găzduit pe alte website-uri publice, nu poate fi considerată ca fiind o încălcare a drepturilor de autor.

Avocatul General al Curţii Europene vine însă cu câteva completări, care vor lămuri şi mai bine acest aspect. Acesta spune că, postarea de link-uri către alte website-uri publice, nu constituie o încălcare a legii chiar dacă respectivul conţinut este găzduit fără permisiunea expresă a posesorului drepturilor de autor.

Într-un proces dintre un blog local din Olanda, numit “GeenStijl” şi publicaţia Playboy, proces care s-a judecat la un tribunal din Olanda, proprietarul blogului a fost acuzat pentru postarea unor link-uri directe către albume foto piratate aparţinând Playboy, găzduite pe un serviciu de file-sharing. La solicitarea Playboy, proprietarii serviciului de file sharing au îndepărtat conţinutul piratat de pe serverele lor, însă proprietarul blogului acuzat a reactualizat linkurile, postând link-uri către aceleaşi fişiere, găzduite însă pe un alt site web …
La încercarea de a-l obliga pe proprietarul blobului prin mijloace legale să îndepărteze linkurile postate, Avocatului General al Curţii Europene a spus:

Hyperlink-urile care duc, chiar şi direct către opere protejate, nu le fac disponibile publicului când acestea sunt deja liber accesibile pe un alt website, ci doar servesc la facilitarea descoperirii lor …

Pam, paaaaam!

Poziţia avocatului Melchior Wathelet nu are însă putere de lege, iar decizia finală pe această temă urmează să fie luată în cursul acestui an. Opinia Avocatului General însă, va cântări puternic în interpretarea legilor UE …

file sharing internet network world Postarea de link uri către conţinut piratat găzduit pe alte website uri publice, este legală?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 10 aprilie 2016 in categoria Internet, Legislaţie, Stiri IT. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !


Ultimele discutii de pe forum

Subiect -----------------------------------------------------------------  Mesaje   Ultimul comentariu
Spionare telefon mobil25Teo
Canon PIXMA MP250101Gabi
Site Anunturi2Dan
Problema retea wireless30Calin
Caut Un Administrator la forum4SIRCORE
Cum fac un site ?6Codex
Numar de postari pe un sablon in blogger.1Florin Stan
Reactivare cont facebook1George Comi
Probleme cu telefon Allview P6 Life11Claudiu
Cum pot sa reclam un site care a postat o poza cu mine ?7

Anunturi Gratuite