Pomeni electorale

victor ponta psd Pomeni electorale

Pomeni electorale

Sunt de părere că, în programa școlară ar trebui introdusă educația financiară. Copilul trebuie să învețe de mic, “ce și cum” despre bani. În acest fel, cred că se va reduce semnificativ numărul paraziților sociali pe care-i vedem frecvent prin satele românești … da, sunt ăia care stăteau la birt și trăgeau o votcă pe gât, în timp ce jandarmii își rupeau spinarea să le curețe șanțurile și să care saci cu nisip pentru că satul le era inundat. Tot cei la care făceam referire anterior, sunt cei care dacă au 10 RON în buzunar se duc la birt să-i dea pe-o votcă și nu-i interesează că mâine nu mai au din ce să cumpere o pâine pentru copii.
La fel se întâmplă la țigani … care țigani, sunt mari amatori de muzică și “beutură”. Ei bine, țiganul dacă azi are în buzunar 100 RON și ajunge cumva într-un mediu în care cele două se întâlnesc (muzica și “beutura”), e în stare să “spargă” toți banii, toți cei 100 RON, fără să-i pese ce va face mâine!
Cam așa și cu actualul guvern al României, condus de Victor Ponta!

Și pentru că anul care vine este an electoral, încă de pe acum se pregătesc pomenile electorale. Pentru că, este cât se poate de evident faptul că ceea ce anunță guvernul Ponta că vrea să facă (mărirea salariilor bugetarilor), nu are în spate nici un fel de suport economic, totul se face din rațiuni pur politice, pentru a mai câștiga niște mandate la următoarele alegeri electorale!
Pentru că, dacă pentru aceste măriri ar exista suport economic în spate, ar trebui să vină “marii specialiști” în economie ai guvernului Ponta, cu lucruri CONCRETE, cu CIFRE, cu CERTITUDINI nu cu PRESUPUNERI!!! Astea-s cifrele, ăștia-s banii! Scurt, concret și cu dovezi clare! Și-atunci, da, putem discuta de cheltuieli suplimentare … Ipocrizia guvernului PSD este însă prea mare, iar minciuna a fost dusă la nivel de artă în în rândul politrucilor care guvernează această țară.
Și dacă n-avem banii pentru salarii mărite, ce facem? Luăm împrumut, nu-i problemă … și plătim dobânzi! Ăsta este raționamentul guvernului Ponta!

Nu spun că profesorii, medicii, funcționarii publici ori ce mai vreți voi, nu au nevoie de salarii mai mari. Ba da, au nevoie și categoric aceste salarii trebuiesc mărite. Însă nu așa cum actualul guvern vrea să o facă! Victor Ponta nu face nimic altceva decât să planteze o bombă cu ceas!
Da, din spusele unora, în acest moment România nu stă chiar rău din punct de vedere economic și am avea încă o dată șansa să ieșim puțin din mocirla în care ne târâm de mai bine de 25 de ani. Însă Victor Ponta este incapabil să gestioneze situația astfel încât efectele să se simtă pe termen lung! Nu, nu-l interesează decât câștigul personal (politic) imediat și anume alegerile de anul viitor!

Ce face Victor Ponta?
Simplu, are două variante, amândouă câștigătoare pentru el:
1.) – dacă pomenile electorale își vor face “efectul”, PSD-ul ar avea șanse să câștige următoarele alegeri parlamentare. Cum vor “susține” pomenile după alageri, dacă vor câștiga? Simplu, se împrumută … din nou! Care împrumuturi și dobânzi vor fi suportate tot de către noi, românii plătitori de impozite și taxe!
2.) – dacă totuși pomenile electorale nu-și vor face efectul, atunci măcar le lasă o bombă cu ceas celor care vor veni la guvernare după alegeri. Pe Victor Ponta nu-l mai interesează altceva, iar guvernul care va veni, n-are decât să se descurce cum poate … pentru că, Victor Ponta le lasă “moștenire” vistieria goală, obligația de a plăti salarii mărite și de asemenea, datorii plus dobânzi!

Adică, Victor Ponta vrea să facă exact cum a făcut Călin Popescu Tăriceanu pe vremea când era prim-ministru! Nu degeaba îl are ca “sfătuitor” pe Tăriceanu …

Și-acum, care este legătura dintre subiectul cu “paraziții sociali & țiganii” și “guvernul PSD & Victor Ponta”? Ei bine, au aceeași gândire!
Dacă întâmplarea face să fii “pe plus” cu niște bani (nu mai contează cum), nu-i împrăștia imediat pe pomeni electorale! Dacă tot ai o sumă de bani în plus, încearcă să creezi economie funcțională, profitabilă, urmând ca din profitul generat de o economie funcțională și profitabilă, da, să plătești pensii și salarii mărite! Pentru că, acea economie profitabilă, îți poate genera profit pe termen lung, astfel încât să-ți poți permite să plătești salarii și pensii mărite pe termen lung! Când însă cheltuiești “banii de startup” pe pomeni electorale fără să te ducă capul ca ai putea încerca să creezi un viitor mai bun, ești exact ca parazitul care cheltuie ultimii 10 RON în birt, pe o votcă și că țiganul care-și cheltuie toți cei 100 RON din buzunar pe muzică și băutură, fără să-i pese că mâine nu mai are din ce să cumpere o pâine pe care s-o pună copiilor pe masă …

Halal guvern avem … și un popor suficient de idiot încât să creadă că ceea ce vrea să facă guvernul PSD și Victor Ponta, e bine.

pomeni electorale psd Pomeni electorale

Categorie articol [ Economie ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Pomeni electorale”

 • ... a scris la 20 august 2015, 7:54   [#1]

  Corect, corect, corect. Așa am pus și eu titlul acum câteva zile: https://mariuscucu...pania-electorala/
  Din păcate, oamenii din țară nu au discernământ, ei se iau după “cât a dat ăla sau celălalt”.
  Se va întoarce totul împotriva noastră.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 august 2015, 23:57   [#2]

  Nu te revolta, Dane. „Poporul” ăsta e într-atât de idiot încât nu e în stare să priceapă că ziua de mâine e în mâinile lui și tot ce contează e doar „orientarea” palmelor. La ce să te aștepți într-o societate (social-democrată, vorba vine) în care asistatul social e majoritar?… O societate în care majoritatea stă cu palmele întinse spre ușa guvernului și o minoritate plătește cu sudoarea frunții dezmățul bugetar al țării?… Mă mir (pe bune,chiar mă mir) de ce am ajuns să trăiesc într-o țară a imposturii, o țară a valorilor inversate….

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?