Polonia – proteste pentru apărarea independenței justiției!

Proteste pentru apararea independentei justitiei Polonia 2017 Polonia  proteste pentru apărarea independenței justiției!

Proteste în Polonia. Polonezii au ieșit în stradă pentru apărarea independenței justiției!

Uitându-mă zilele acestea la ştiri, ce văd?… În Polonia, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă să protesteze împotriva încercării politicienilor aflaţi la guvernare, de a pune justiţia sub controlul guvernului. Unul dintre protestatarii intervievaţi, spunea că “Trebuie să luptăm pentru tribunale libere, pentru democrație“.


Şi mi-am adus aminte cum în urmă cu doar câteva luni de zile, în România, au ieşit sute de mii de oameni în stradă pentru acelaşi lucru: să apere justiţia împotriva încercărilor repetate de a o pune, într-un fel sau altul, sub controlul celor aflaţi la guvernare!

Nu vi se pare că prea mult seamănă întâmplările acestea între ele? Respectiv, două state fost comuniste, cu foşti comunişti ori descendenţi ai foştilor comunişti aflaţi la conducerea ţării, persoane cu multe probleme în justiţie, încercând să pună justiţia sub controlul celor aflaţi la putere!?! Iar oamenii nemulţumiţi, ies în stradă. Iar guvernanţii, atât cei români cât şi cei polonezi, îi acuză pe protestatari că sunt plătiţi de Soros ca să iasă în stradă!?

Ce văd eu aici, din postura cetăţeanului obişnuit? Văd ultimele zvârcoliri ale unui sistem comunist mafiot, ce încearcă să-şi asigure protecţie pentru a nu permite justiţiei să-i cerceteze şi să-i pedepsească pentru toate furturile şi nelegiuirile comise de la căderea comunismului încoace. Este încercarea disperată a unor mafioţi, cocoţaţi în vârful piramidei, de a se proteja împotriva justiţiei.

Ştiţi cum se spune… “justiţia e pentru fraieri, nu pentru parlamentari“.

Categorie articol [ Legislaţie, Politica, Social, Stiri ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Polonia – proteste pentru apărarea independenței justiției!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 iulie 2017, 21:51   [#1]

  „Pachetul” de legi împotriva cărora protestează polonezii seamănă leit cu ordonanța numerotată ghinionist de pe plaiurile mioritice, Dane.

  Bine-ar fi ca astea să fie „ultimele zvârcoliri ale unui sistem comunist mafiot”, dar tare mi-e teamă că sunt primele semne că sistemul despre care vorbești începe să pună stăpânire peste întreaga Europă.

  E de neacceptat ca într-o democrație executivul să controleze justiția. Unde mai e separația puterilor în stat? Nu cunosc prea bine situația din Polonia, dar la noi asta se întâmplă de 27 de ani. Un partid stat, care să ne fie și mamă și tată iar noi, cetățenii, să fim doar copiii lui vitregi.

  Îmi permit să-ți corectez ultimul citat din articol: „democrația e doar pentru fraieri, nu și pentru tagma conducătoare”. Seară bună…

 • ... a scris la 25 iulie 2017, 0:29   [#2]

  Peste Europa occidentală mai greu să pună mâna… că din câte văd, ăştia din vest ce ne mai dau câte-o palmă după ceafă, atât nouă, românilor, cât şi polonezilor, ungurilor, bulgarilor, când o mai luăm cu căruţa pe arătură…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 iulie 2017, 7:06   [#3]

  Ne doare pe noi o amărâtă palmă după ceafă? N-aș zice. Ne-am obișnuit atât de tare cu zdruncinăturile căruței pe arătură încât nici nu ne putem imagina ce-ar însemna să ne „hurducăm” într-un Mercedes pe autostradă…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 25 iulie 2017, 11:52   [#4]

  Zvarcoliri ale fostului sistem comunist se fac tot mai mult simtite mai in toate tarile din jurul nostru(si nu numai).Sunt,consider eu,firesti intr-o lume dezbinata,derutata si,mai ales,manipulata tot de catre fostii sau urmasiii defunctului sistem!Lupul isi schimba parul,dar naravul,ba!E suficient sa va referiti doar la cum se deruleaza astazi lucrurile la noi,in Romania, ca sa va convingeti de acest adevar!De aceste naravuri puternic inradacinate in constiinta si comportamentul multor concetateni!…

 • Severus
  ... a scris la 26 iulie 2017, 8:52   [#5]

  Palma nu doare, dar ustura. Mi-e ciuda ca si la noi se intampla lucruri traznite si nedreptati din partea alesilor, de la pensii speciale care trebuie sa le platim noi oamenii de rand pana la legi aiurea si furtisaguri.

  E enervant ca nu poti sa faci “nimic” intr-o lume hoata, cu popi poponari si pedofili, politicieni corupti si mincinosi, etc.

  In continuare se iau bani de la saraci ca sa se dea tot la aia bogati… la care evident ca nu le ajunge nici daca le dai cu sacul.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?