Poliţia Română şi ipocrizia

politia rutiera masina politie logan mcv Poliţia Română şi ipocrizia

Poliţia Română şi ipocrizia

Sunt două lucruri pe care le urăsc extrem de mult: minciuna şi ipocrizia. Şi de asemenea mi se face greaţă când văd că cineva (indiferent dacă persoane ori instituţii), judecă cu două unităţi de măsură, în funcţie de situaţie ori de postura în care se află. În opinia mea, legea ar trebui să fie una şi aceeaşi pentru toţi, indiferent de funcţie ori de “situaţie”. La fel ar trebui să fie şi comportamentul, vocabularul şi măsurile luate, adică chestiuni care nu ţin neapărat de “litera legii” ci de corectitudine, de verticalitate, de bun simţ şi de logică.

Să nu mă înţelegeţi greşit: nu sunt nici pe departe de acord cu felul în care unii şoferi înţeleg să interacţioneze cu poliţiştii, respectiv fără pic de bun simţ sau uneori chiar violent. Însă nici cu atitudinea poliţiştilor care nu aplică legea la fel pentru toată lumea şi nu se comportă la fel cu toată lumea, nu sunt de acord! Respectul poliţiştilor pentru cetăţeni ar trebui să fie acelaşi, indiferent dacă în situaţia celui oprit de poliţist este vreun parlamentar, om de afaceri, funcţionar (şef pe undeva), vedetă sau doar un simplu “muritor” care conduce o maşină amărâtă. Însă din păcate, nu este aşa!

Iar de ipocrizia poliţiştilor m-am lovit personal, nu o dată! Am mai dat în urmă cu ceva vreme, exemplul cu poliţiştii lângă care am oprit să le spun să intervină într-un scandal aflat în desfăşurare într-un bar … Şi ce-au făcut? Au zis că nu este treaba lor, s-au urcat în maşină şi au plecat în direcţia opusă!!! Asta în timp ce, ei se ţin mari “zmei”, cu cei cu care pot …

De asemenea, statul la pândă la intrarea în localitate. Am păţit-o şi eu! La intrarea în localitate era curbă, semnul rutier cu numele localităţii era la doar câţiva metri după curbă, iar maşina poliţiei stătea la pândă imediat după semn. Evident, am luat amendă pentru că am depăşit limita de viteză cu vreo 15 Km/h, exact la intrarea în localitate, la doar câţiva metri după semnul rutier cu numele localităţii …

Analizaţi cele două întâmplări din filmuleţul de mai jos. Sunt două întâmplări, cu personaje diferite. Localităţi diferite, şoferi diferiţi, poliţişti diferiţi. Şi întâmplările au avut loc în momente diferite!
– Când poliţistul se pune în faţa sau în spatele maşinii şoferului pentru a-l împiedica pe şofer să plece cu maşina, se numeşte că şoferul a vrut să-l calce cu maşina pe poliţist şi poate fi acuzat chiar de tentativă de omor!
– Când un cetăţean face exact acelaşi lucru pe care-l face poliţistul, NU se mai numeşte nici călcat cu maşina şi nici tentativă de omor, iar cetăţeanul o ia în freză de la poliţist!
Cum se numeşte asta? Ipocrizie extremă?


Categorie articol [ Alte subiecte, Legislaţie ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Poliţia Română şi ipocrizia”

 • Severus
  ... a scris la 6 mai 2016, 22:03   [#1]

  Propun sa fie sanctionati si trasi la raspundere, acesti politisti care nu isi fac datoria cum trebuie, iar la urmatoarea abatere sa fie dati afara din politie! Sa angajeze altii mai competenti.

 • 1qlee
  ... a scris la 6 mai 2016, 22:14   [#2]

  Ca si cum ai propune ca Maica Tereza sa fie canonizata. Corect este: a fost canonizata.
  Eu “propun” sa se respecte legea. Politistul trebuie sanctionat fara sa propuna cineva ceva. Iar in cazul de fata trebuie dat afara direct. Nu sta bine cu “masarda”. Nu m-ar mira daca maine v-a trage cu arma, nu cu pumnul…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?