Ploaia şi zăpada au instalat haosul în România!

zapada aprilie sosea drum inzapezit masina ninsoare Ploaia şi zăpada au instalat haosul în România!

Ploaia şi zăpada au instalat haosul în România!

Aşa spunea vineri seara, prezentatoarea principalei emisiuni informative a zilei de la ProTV, referindu-se la ploile şi zăpezile căzute zilele trecute în mai toată ţara. Dar realitatea pe care o trăim, faptele ce le aflăm (şi le suportăm!), spun cu totul altceva! Spun că nu recentele intimperii ale vremii potrivnice, sunt principalii vinovaţi de haosul din România.
O sumară retrospectivă a tot ce să întâmplat şi se întâmplă în ţara noastră, demonstrează (arată), clar şi fără echivoc, dezordinea şi brambureala existente în mai toate domeniile vieţii social-economice din România postdecembristă. Şi nu de azi, de ieri, ci de mult mai multă vreme. Vinovaţii? Greu de spus cu exactitate! În primul rând, cred eu, sunt cei care ne conduc, nu întâmplător ajunşi la putere, ci – trebuie s-o spun – din vina noastră dar, mai ales, a celor care i-au votat! Urmările se văd! Nu aduse de ploi şi de zăpadă, ci de armata de incompetenţi, de trupeţii aflaţi în locuri cheie (de la primării şi consiliile locale, direcţii şi ministere, până sus, la Parlament) şi-şi permit orice! Orice, dar nu în interesul ţării şi a cetăţenilor care, zic ei, că-i reprezintă, ci, în mare parte, în interes personal!

Citind cele scrise, cred că mulţi dintre dumneavoastră veţi spune: “ce tot repetă ăsta acolo, multe şi mărunte. Sunt lucruri de mult ştiute”! Aşa-i, sunt de mult ştiute şi trăite de noi toţi. Atât. Le ştim, le repetăm (ca şi acum!). Şi?! Şi mergem mai departe într-un haos pe care unii (cum spune şi genericul de mai sus) îl “explică”, dând vina pe… ploi şi zăpadă! Ba chiar şi pe viscol.
Dar până să fi venit toate acestea, mă întreb, din nou: lucrurile erau în regulă?! Ei, aşi!

Iată acum, din noianul multor exemple ce s-ar putea oferi, mă opresc (pentru a nu va mai plictisi!) doar la câteva, aleatoriu alese. Dacă paşii vă vor duce prin ţară, indiferent unde, veţi întâlni fără mule căutări, zeci şi sute (poate chiar şi mii!) de foste bastimente industriale şi sociale, cândva o mândrie pentru România (na, chiar şi rimează!)! Opriţi-vă la Bicaz, la Săvineşti, pe la Brăila şi Ploieşti, la Tr.Severin şi Reşita, în Capitală şi pe la Iaşi. Opriţi-vă şi prin marginea municipiului Sebeş, lângă un parc prin care trece râul cu acelaşi nume şi veţi vedea cum zace în ruine, de mai mulţi ani, o investiţie publică începută prin 2006 de compania de stat Hidroelectrica. Este acolo, barajul unui (planificat) viitor sistem hidroenergetic abandonat, după o cheltuială de… peste două milioane de euro!

Într-un alt domeniu, cel social, mai exact, al sănătăţii, veţi afla că prin spitalele încă existente şi aflate de ani buni în cvazi totală vraişte (cunoscută, dar nu şi eradicată de cei în măsură s-o facă!) mor pacienţii pe capete! Chiar şi-n urma unor banale transfuzii sanguine!
Apropo, aţi mai auzit ceva de spitalele alea, moderne, megalomanice, cu sute de paturi şi mii de specialişti proiectate a fi date în folsinţă în “cel mult 3-4 ani”, cum promiteau (pe lângă multe altele) aleşii PSD-ului?!

În multe, multe locuri, şcolile sunt departe de ceea ce ar trebui să fie; preţurile, mai ales la medicamente, cresc aproape de la o zi la alta, birocraţia, ce se spunea c-ar fi eradicată, se extinde şi se amplifică, corupţia, departe şi ea de a fi înlăturată, continuă… să se afirme, iar legile – inclusiv principalele prevederi constituţionale – rămân doar… pe hârtie! Nu le respectă nici cei care au menirea de a veghea la respectarea lor şi chiar şi cei care le fac!

În acest sens, din presă, aflu recent că un internaut, cetăţean din Timişoara, a “avut curajul” să posteze pe pagina sa de Facebook, o notă despre cum poliţiştii locali parchează (împotriva legii) autoturismele, chiar pe trotuare. Pentru… îndrăzneala de care a dat dovadă, a fost chemat la Poliţie şi amendat vârtos, zice-se “pentru ofensă adusă autorităţilor”! Exact, parcă tras la indigou, ca şi într-un caz întrutotul similar petrecut, nu prea cu mult timp în urmă, pe la Tg.Jiu!

Aşadar, două cazuri identice, aflate, pe lângă multe altele (neaflate), de modul în care se respectă în România, prevederea constituţională de liberă exprimare! Pentru orice eventualitate, reproduc întocmai prevederile articolului 30 din Constituţia României:

1). Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”.

În acepţie juridică, involabilitatea desemnează una din cele mai puternice forme de exprimare a libertăţii. Se ştie probabil că, ce-i inviolabil nu doar că se respectă, dar nici nu se chestionează!

Şi atunci? Te întrebi iarăşi: ce-i cu haosul ăsta? E provocat (instalat) doar de ploi şi ninsori?

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Mediu, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Ploaia şi zăpada au instalat haosul în România!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 aprilie 2017, 16:48   [#1]

  Lucrurile sunt în regulă, Marc. Dacă majorității românilor ce încă nu și-au luat bocceluța pe băț le place rânduiala din țară atunci de ce te revolți? Lasă că e bine așa! Am vrut „democrație”, o avem… Poate că data viitoare (peste 4 ani) vom „cântări” mai bine vorbele unse cu miere ale pretendenților la votul nostru.

  Până atunci nu ne rămâne decât să dăm vina pe soartă, pe intemperiile vremii și pe oricine altcineva în afară de noi. Sau să ne „deșteptăm”, fir-ar mama ei de deșteptare…

  „Puterea” e în ștampila poporului, Marc. Poporul e suveran. Când o majoritate alege de bunăvoie să fie reprezentată de indivizi ca Dragnea ce mai rămâne de spus? Nimic… Înghiți cu noduri în gât tot ce voiai să spui și te gândești că e bine să taci, fiindcă o vorbă din popor spune că tăcerea e de aur.

  Minoritatea e musai să se supună majorității. Chestia e că în România majoritatea acceptă „domnia” unei minorități prin neimplicare. Nu înțeleg din ce aluat sunt plămădiți românii când vreme de un sfert de secol se scaldă în apele tulburi ale minciunii social-democrate.

  După ce-am „destupat” patru beri, nu cred că mai pot pricepe. Dar nici nu vreau să înțeleg. Mă mulțumesc cu efectul berilor degustate. E și mâine o zi…

 • ... a scris la 25 aprilie 2017, 3:00   [#2]

  Eu nu citez din Constituţie, dar citez din “Geneza” (Facerea lumii):

  A făcut Dumnezeu animalele cele mari din ape şi toate fiinţele vii, care mişună în ape, unde ele se prăsesc după felul lor, şi toate păsările înaripate după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.

  Şi se uită Dragnea către dictatura impusă de Erdoğan. Şi a văzut Dragnea că este bine. Aşa că, a început şi el să pună în practică ce-a văzut peste Bosfor … Aşa, încet, încet, puţin câte puţin, pas cu pas -- după cum zicea un alt nene aflat la cârmă. Schimbările bruşte ar scoate poporul în stradă (cel puţin în România, la ora aceasta), aşa că, democraţia trebuie schimbată puţin câte puţin, să nu bage lumea de seamă …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 aprilie 2017, 15:49   [#3]

  No, amu și tu, Dane: ce-ai cu nenea ăla de la cârmă? Păi nu ne învață el că după primul pas urmează al doilea? Nerecunoscătorule ce ești!… Treaba e că la viteza cu care pășește reformăm clasa politică la Calendele grecești.

  Până atunci n-avem decât să-l aplaudăm pe Dragnea. Tulai, Doamne!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 aprilie 2017, 18:37   [#4]

  După patru beri și vreo doi deți de pălincă dați-mi voie să-ntreb de ce autorul articolului nu se bagă în vorbă. Înțeleg că îi displac băutorii ca mine, ce „comentează” doar atunci când dau de gustul berii. Înțeleg că părerile mele sunt influențate de aburii alcoolului. Înțeleg că părerile mele sunt în plus.

  De-aia mai „destup” o bere. Mâine o iau de la capăt: trei beri până la prânz, alte trei după-amiază. Și, ca să fie meniul complet, mai înghit vreo trei deți de pălincă. Nu mă întrebați de ce…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?