Plânge Maica Domnului…

Sfanta Maria Mica Plânge Maica Domnului...

Santa Maria…

Azi dimineață, când m-am trezit cu răgâielile de rigoare (generate de berea turnată pe gât în timp ce aseară îmi pierdeam clipe prețioase din viață urmărind „meciul” alor noștri cu muntele negru), am rostit în gând o rugăciune:

Iartă-mă, Doamne, că abuzez de bere și permite-mi să-ți mulțumesc pentru fiecare zi în care mai respir. Dă-mi puterea (știu că matale poți orice, căci ești atotputernic) să cred că părerile mele pot fi utile semenilor”.

Se făcu amiază, clopotele din turnul bisericii bătură (oare pentru cine mai bat clopotele, Mitică?), eu am destupat deja vreo trei Timișorene, viața merge înainte, noi ne chinuim să trăim într-un prezent ce nu ne aparține (dar pe care l-am putea modela!) fiindcă ni l-au furat taman cei puși să-l apere…

(Despre ce „democrație” vorbim? Despre care „popor”? Ăștia suntem, domnilor: ne place al naibii de mult slugărnicia, că de-aia l-am țucat în cur pe Ceaușescu vreo trei decenii și de-aia acceptăm ca urmașii lui să ne dea cu tifla încă trei!)

Nu luați în seamă paranteza de mai sus. România e grădina Maicii Domnului și noi suntem grădinarii…

Santa Maria!

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Guest Post, Religie / Spiritualitate ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Plânge Maica Domnului…”

 • ... a scris la 8 septembrie 2018, 14:11   [#1]

  Se zice că dragostea trece prin stomac. În neaoşul spirit românesc, aşa cum ştim din străbuni, şi credinţa trece tot prin stomac că altfel n-am avea bairamurile binecunoscute de Paşti, Crăciun, Sfânta Mărie, etc… La unii c-o bere, la alţii c-un miel sau… cu o la fel de neaoşă halcă din carne de porc. C-aşa-i la noi, la români.

  Maica Domnului plânge, dar aşa, mai după vreo 2~3 sticle… (asta legat de titlul articolului).

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 septembrie 2018, 14:59   [#2]

  Mama lui de spirit neaoș, nene Dan! Sunt bune și bairamurile uneori, da’ nu ca la noi: toată ziua cu „hai laa, laa, laa, laa” în gură.

  De atâta dănțuit am uitat să mai mergem și pe la muncă. Da’ nu-i problemă, las’-că lucrează alții și pentru noi! Cum care alții? Păi ăia plătiți de noi ca să taie mărunt frunza la câini…

 • marc ciubotaru
  ... a scris la 8 septembrie 2018, 15:23   [#3]

  Dar unii chiar și fara nici-o sticla! Alții, în lipsa berei, o înlocuiesc cu… tăria, după care, sigur, urmează plansul!… Uneori, după un pahar! Fiecare după cât și cum rezista…

Trackbacks

 1. Rugăciunea de duminică

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?