Planeta de diamant

planeta de diamant Planeta de diamant

Planeta de diamant

Oamenii (pamantenii) sunt sunt absolut fascinati atunci cand vine vorba de celebrele pietre pretioase: diamantele. De ce ? Pentru ca, pe Pamant acestea se gasesc intr-o cantitate foarte mica.

Nu stiu cata credibilitate poate avea aceasta stire care vine din partea oamenilor de stiinta, avand in vedere faptul ca, in afara de ei (oamenii de stiinta) nimeni altcineva nu poate verifica veridicitatea afirmatiilor acestora …

Nikku Madhusudhan, cercetator la Yale University si in acelasi timp cel care conduce echipa de cercetatori care a facut marea descoperire, afirma faptul ca au descoperit … o planeta din diamant. Numita 55 Cancri, planeta noua descoperita este de doua ori mai mare decat Pamantul si are o masa de opt ori mai mare decat a Pamantului.

Planeta a fost descoperita pentru prima data, in anul 2011 in timp ce trecea prin fata soarelui sau. Miscarea de revolutie in jurul stelei dureaza numai 18 ore. Fiind la o distanta foarte mica de steaua in jurul careia orbiteaza, temperaturile de la suprafata planetei ajung la 2150 de grade Celsius.

Planeta de diamant se afla la o distanta destul de apropiata de Pamant, in constelatia Racului, respectiv la 40 de ani lumina.

Facand o comparatie cu pretul urias al diamantelor pe planeta noastra, daca planeta de diamant ar fi locuita (presupunad prin absurd), probabil ca pe planeta 55 Cancri un bulgare de pamant ar valora miliarde de dolari … yahoo smiley Planeta de diamant

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 13 octombrie 2012 in categoria Univers. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

8 comentarii la subiectul “Planeta de diamant”

 1. Bucur

  noi nu suntem in stare se ne mentinem pe asta calumea:(

 2. spanac

  si abia acum au descoperit-o?
  uite ca m-ai determinat sa scriu ceva ce aveam in cap de cateva zile. si deseara voi scrie. merci Dan!

 3. Thoth

  Bine ca se apara cu cele 2150 grade Celsius, altfel ar avea oamenii grija sa o faca sa dispara!

 4. DumitruCaruntu

  Din pacate, nu vom putea verifica, in viitorul apropiat, prezenta respectivei planete. Este la distanta de 40 de ani lumina de Pamant (vedeti aici) si, evident, daca s-ar putea atinge viteza luminii (ceea ce deocamdata este imposibil), ne-ar trebui 40 de ani ca sa ajungem la “55 Cancri”. Si 40 de ani este mult pentru o viata de muritor pe Terra.

 5. cotos

  Acu o sa vedem noi razboaie pt primii care vor ajunge acolo :)

 6. ADI

  Aceea planeta tin sa cred ca e doar o iluzie si ca noi nu vom ajunge la ea … never!

 7. cristi

  Daca pamantul pe Luna s-a dat cu cateva milioane $ … oare aici cat ar putea costa ? :-?

 8. Laurentiu

  Mi-e greu sa cred ca va fi locuita pentru ca nu se intrunesc conditiile de supravietuire, deci viata ar fi mult prea scumpa.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro