PhpMyAdmin maximum upload size

phpmyadmin login PhpMyAdmin maximum upload size

PhpMyAdmin maximum upload size

Pot aparea situatii in care veti dori sa mutati baza de date a unui site, de pe un anumit server pe altul si sa constatati ca baza voastra de date este prea mare pentru a putea fi incarcata in PhpMyAdmin pe noul server. Ce se poate face ?

In situatia in care aveti control asupra serverului, chestiunea respectiva se poate rezolva prin cateva modificari pe care trebuie sa le faceti in php.ini, astfel incat PhpMyAdmin sa va permita sa incarcati fisiere .sql de mari dimensiuni. Despre aceasta metoda am scris intr-un articol mai vechi, cei care sunt interesati pot citi articolul in intregime, aici:

Change maximum file import size in PhpMyAdmin

Ce faceti insa atunci cand nu este serverul vostru ori nu aveti acces sa faceti aceste modificari pe server ? Am sa va invat un mic “truc” pentru a “pacali” situatia.

Mai intai, asigurati-va ca aveti instalat 7Zip pe calculatorul vostru. Daca nu-l aveti instalat, atunci descarcati 7Zip de aici sau de aici.

Majoritatea serverelor de webhosting folosesc Linux ca sistem de operare – cand spun “majoritatea”, asta inseamna cam 99% dintre servere, datorita stabilitati si performantelor pe care le asigura sistemele de operare Linux. Drept urmare, fisierele arhivate care contin baza voastra de date, vor avea extensia .gz sau .bz27Zip este un program de arhivare/dezarhivare pentru Windows, care “stie” sa lucreze cu aceste tipuri de arhive. De asemenea, rata de compresie este foarte buna, astfel incat de exemplu un fisier .sql de 100 MB va fi transformat intr-un fisier arhivat de aproximativ 20 sau 30 de MB.

Descarcati baza voastra de date din PhpMyAdmin, folosind una dintre modalitatile de arhivare care apare in PhpMyAdmin. Pentru asta, selectati optiunea “Export” din PhpMyAdmin, dupa care, la “Export Method” bifati casuta de la optiunea “Custom – display all possible options“, in acest fel va fi afisat meniul de unde puteti alege modalitatile de arhivare a bazei de date.

phpmyadmin import file size PhpMyAdmin maximum upload size

In versiunile mai recente, optiunile de arhivare au fost reduse la doua, drept urmare la “Compression” va trebui sa alegeti “gzipped“.

phpmyadmin import file size PhpMyAdmin maximum upload size

Salvati fisierul cu baza voastra de date. Pe urma, deschideti fisierul pe care tocmai l-ati salvat pe calculatorul vostru, cu 7Zip. In acest fel, in interiorul arhivei veti gasi un fisier .sql pe care-l deschideti cu Notepad pentru a face modificarile necesare in baza voastra de date. Odata ce ati terminat de facut modificarile in fisierul .sql, inchideti pur si simplu fisierul iar acesta se va salva automat in arhiva voastra. Acum, puteti incarca pe noul server, fisierul arhivat cu baza voastra de date … Sper sa va fie de folos.

Categorie articol [ Programare ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “PhpMyAdmin maximum upload size”

  • ... a scris la 13 octombrie 2011, 19:23   [#1]

    De mare folos, mai ales ca sunt destui care nu stiu, vezi cazul meu :))

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?