Phishing Attack BCR 24 Banking

BCR 24 Banking Phishing Attack BCR 24 Banking

Phishing Attack BCR 24BANKING

Hackerii au clonat siteul celor de la BCR (www.24banking.ro) și au lansat un atac pe internet. Așa numitul “atac cibernetic” (cum am văzut că este deseori numit în presa din România) este de fapt o modalitate prin care hackerii încearcă să vă păcălească, pentru a obține datele conturilor utilizatorilor BCR, mai precis a celor care utilizează platforma online www.24banking.ro

În urmă cu doar câteva zile am scris pe blog un articol asemănător, anunțând astfel utilizatorii mai puțin familiarizați cu metodele hackerilor, despre atacul acestora asupra conturilor de Yahoo Mail, articolul poate fi citit aici: Phishing Attack Yahoo Mail.

Metoda folosită de către hackeri în cazul spargerii conturilor de Yahoo mail, era metoda de tip “Phishing“, prin care hackerii colectau datele de autentificare în conturile de mail ale victimelor. Exact aceeași metodă este acum folosită și în cazul atacului informatic asupra utilizatorilor BCR 24 Banking.

Dacă găsiți în căsuța voastră de email, un mesaj care pare ca fiind venit din partea celor de la BCR și care vă anunță că termenul de valabilitate al contului dumneavoastră de pe 24Online Banking va expira în scurt timp, invitându-vă să vă reactualizați contul BCR, ei bine, acest mesaj este unul care vine din partea hackerilor! Drept urmare, ignorați mesajul și nu dați click pe link-urile din email!

Mesajul trimis de hackeri este acesta:

Stimat client BCR,

Va reamintim ca termenul de valabilitate al contului dumneavoastra de 24Online Banking va expira in scurt timp. Pentru a putea folosi acest serviciu mai departe si pentru a va ac- tualiza manual contul cu noul sistem de siguranta, accesati va rog link-ul mai jos prezen- tat.

Actualizare 24Online Banking: click aici

Dupa completarea acestui pas veti fi informat de catre unul dintre angajatii BCR, serviciul clienti pentru statusul contului dumneavoastra. Cu 24Online Banking aveti informatii in timp real despre conturile dumneavoastra, sold actualizat si istoric tranzactii.

Beneficiile BCR 24Online Banking :
-Acces online al contului dumneavoastra 24/7
-Standarde de siguranta inalte
-Flexibil din orice colt al lumii
-E-Banking confortabil de la computer sau telefon

Pentru a va putea folosi din nou contul dumneavoastra fara probleme, efectuati actu- alizarea cat mai repede posibil!
Cu stima,

BCR 24BANKING.

Printscreen:

BCR 24 Banking Pishing Attack Phishing Attack BCR 24 Banking

URL-ul aflat în spatele linkului “click aici“, duce către pagina hackerilor: http://olivye.com/wp-content/upgrade/rom/ și care este de fapt o clonă a siteului www.24banking.ro

Site-ul oficial BCR:

BCR 24 Banking 1 Phishing Attack BCR 24 Banking

… si clona, respectiv site-ul hackerilor:

BCR 24 Banking Pishing Attack 1 Phishing Attack BCR 24 Banking

Mesajele sunt trimise de pe domeniul themilkbar.com.au, nicidecum de pe 24banking.ro sau de pe vreun alt server al BCR.

Deci, stați departe de atacurile hackerilor și … urmăriți www.dan-blog.ro pentru a fi la curent cu alte atacuri care probabil vor mai urma.

Categorie articol [ Stiri IT ]
Tagged with: [ , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?