Petrol ecologic

petrol ecologic Petrol ecologic

Exista petrol ecologic !

Se pare ca, exista si asa ceva: petrol ecologic. Descoperit de catre oamenii de stiinta, petrolul ecologic ar putea fi combustibilul viitorului.

Petrolul ecologic este un bio-petrol produs din alge şi amestecat cu dioxid de carbon.

Cercetatorii francezi si spanioli ai companiei Bio Fuel System au dezvoltat in ultimii 5 ani acest proiect, care se afla inca in stadiu experimental, dar rezultatele ar putea fi nemaipomenit de utile omenirii aflate in plina criza energetica, mai mult decat atat, planeta noastra confruntandu-se cu problemele grave de poluare din ultimii cativa zeci de ani si-ar putea modifica radical clima …

400 de tuburi verzi de fotosinteză au fost umplute cu milioane de alge microscopice care se reproduc la o viteza foarte mare si formeaza un lichid concentrat care este extras si filtrat pentru a produce biomasă care mai apoi este transformata in bio-petrol. La producerea bio-petrolului fiind nevoi de CO2, dioxidul de carbon poluant, produs de catre marile fabrici si uzine, va fi utilizat la producerea bio-petrolului in loc sa fie eliberat in atmosfera.

In aproximativ 5 sau 10 ani ar putea incepe productia de bio-petrol la nivel industrial.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 2 aprilie 2011 in categoria Proiecte si cercetari. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Petrol ecologic”

 1. pclaudiu

  Cat as vrea sa vad si eu acele zile cand vom produce si vom folosi si noi bio-petrolul in Romania. Oricum eu cred ca intr-o buna zi se vor lua masuri drastice impotriva poluarii.

 2. ORI

  :) cat timp exista interes pentru consumarea clasicului combustibil, nu va aparea bio-petrolul pe piata. La fel cum atata vreme cat exista interes pentru vanzarea medicamentelor care trateaza, nu vor aparea medicamente care vindeca.

 3. victor

  Am facut studii in domeniul Protectiei Mediului , e o problema cu monopolul magnatilor petrolului, pina kind n-o sa se epuizeze makar 50% din resursele kare mai sunt la moment, n-o sa putem trece la petrol sau alta sursa de energie ecologika… :(

 4. mihai

  alternative exista, problema este ca cei care detin controlul in domeniul petrolului, nu vor sa renunte la bani..

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro