Petrol ecologic

petrol ecologic Petrol ecologic

Exista petrol ecologic !

Se pare ca, exista si asa ceva: petrol ecologic. Descoperit de catre oamenii de stiinta, petrolul ecologic ar putea fi combustibilul viitorului.

Petrolul ecologic este un bio-petrol produs din alge şi amestecat cu dioxid de carbon.

Cercetatorii francezi si spanioli ai companiei Bio Fuel System au dezvoltat in ultimii 5 ani acest proiect, care se afla inca in stadiu experimental, dar rezultatele ar putea fi nemaipomenit de utile omenirii aflate in plina criza energetica, mai mult decat atat, planeta noastra confruntandu-se cu problemele grave de poluare din ultimii cativa zeci de ani si-ar putea modifica radical clima …

400 de tuburi verzi de fotosinteză au fost umplute cu milioane de alge microscopice care se reproduc la o viteza foarte mare si formeaza un lichid concentrat care este extras si filtrat pentru a produce biomasă care mai apoi este transformata in bio-petrol. La producerea bio-petrolului fiind nevoi de CO2, dioxidul de carbon poluant, produs de catre marile fabrici si uzine, va fi utilizat la producerea bio-petrolului in loc sa fie eliberat in atmosfera.

In aproximativ 5 sau 10 ani ar putea incepe productia de bio-petrol la nivel industrial.

Categorie articol [ Proiecte si cercetari ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Petrol ecologic”

 • ... a scris la 2 aprilie 2011, 5:21   [#1]

  Cat as vrea sa vad si eu acele zile cand vom produce si vom folosi si noi bio-petrolul in Romania. Oricum eu cred ca intr-o buna zi se vor lua masuri drastice impotriva poluarii.

 • ... a scris la 2 aprilie 2011, 12:48   [#2]

  :) cat timp exista interes pentru consumarea clasicului combustibil, nu va aparea bio-petrolul pe piata. La fel cum atata vreme cat exista interes pentru vanzarea medicamentelor care trateaza, nu vor aparea medicamente care vindeca.

 • ... a scris la 5 aprilie 2011, 9:15   [#3]

  Am facut studii in domeniul Protectiei Mediului , e o problema cu monopolul magnatilor petrolului, pina kind n-o sa se epuizeze makar 50% din resursele kare mai sunt la moment, n-o sa putem trece la petrol sau alta sursa de energie ecologika… :(

 • mihai
  ... a scris la 5 aprilie 2011, 12:04   [#4]

  alternative exista, problema este ca cei care detin controlul in domeniul petrolului, nu vor sa renunte la bani..

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?