Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii

Petre Daea PSD fost membru PCR Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii

La vremuri noi, tot… noi!?

Incredibil, da, așa se pare, dar adevărat! Tot noi, “foștii”, cei devotați trup și suflet (cum se tot spunea atunci, în vremurile de tristă amintire!), cei devotați idealurilor socialismului și comunismului “a tot biruitor”!…

Iată ce mi-au văzut ochii (și nu numai ai mei) ieri, alaltăieri, când am citit în presă sau văzut la TV componența actualului Guvern al României! Al României liberă de comunism, cum se striga atunci în Piața Universității (și nu numai), sau cum ne-am dorit și încă ne dorim cu toții.

Oare să-l includ aici, la “cu toții”… și pe actualul ministru al agriculturii, pe dl Petre Daea, fostul “tovarăș”, ex șef adjuct al secției agrare din cadrul Comitetului județean Mehedinți al PCR?! Cel care, în anii dictaturii ceaușiste se bătea cu pumnul în piept militând – mereu și înfocat – pentru “permanenta înflorire a agriculturii socialiste de stat și cooperatiste“? Tovarășul secretar Daea – cum îi plăcea să i se spună atunci când țipa și bătea cu pumnul în masă injosindu-și subalternii și, mai ales, pe săracii țărani mehedințeni care nu-i prea respectau “prețioasele indicații”? Da, el este! Ministrul agriculturii în Cabinetul dl-ui Grindeanu!

Nu, nu-i de mirare pentru că, printr-o metamorfoză fantastică fostul tovarăș Petre Daea, a devenit, după Revoluția din ‘89,… domnul Petre Daea!
Evenimentele sângeroase și istorice din Decembrie 1989 au fost pentru el – și alții ca el – doar un fericit prilej de reafirmare, o punte de trecere rapidă de la fostul statut (acum renegat!) de mare boss comunist, la cel – pentru început – de… Dl director al Direcției Agricole Mehedinți, apoi de… baron local, parlamentar și – prin rudenie, dar și “merite”(!?) promovat (ce-i drept, pentru puțin timp), – tot ministru al agriculturii în Guvernul Adrian Năstase! Având deja “pârtia” deschisă, domnul fost tovarăș Petre Daea, a… slalomat iarăși – mai ceva ca pe vremuri – prin Parlamentul României, aproape în toate legislaturile! Fie ca deputat, fie ca senator ales de alegătorii naivi care, cum se știe, pun ștampila nu pe nume, ci pe lista propusă de partid!
Și iată așa, Petre Daea a fost și a ajuns mare!

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea recunoștea într-un interviu în 2004, că a fost membru al Partidului Comunist Român timp de 19 ani, din 1970 până în 1989.
Am intrat în PCR din convingere, când eram student. Se întâmpla în 1970”, afrima într-un interviu televizat noul ministru al Agriculturii.
Sursa: dcnews.ro

Petre Daea membru in Partidul Comunist Roman dcnews ro Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii

Poate că acum, aflând toate aceste note biografice, vă-ntrebați: cum a fost posibil? De ce? Daeea! Pentru că fostul tovarăș “e un om de bază” – cum îl prezenta dl Liviu Dragnea, adevăratul șef al actualului Executiv. “Este de bază și loial“!
Păi cum să nu fie “om de bază”? N-a fost el, Petre Daea, unul din inițiatorii legii pensiilor speciale pentru parlamentari?! Nu-i și doctor în științe (precum și alți colegi ai ‘mnealui din actualul Guvern)? Da, în științele agricole dar și – asta-i sigur(!) – în… știința oportunismului, obedienței și camelionismului, atât în comunism cât și acum în capitalismul dâmbovițean!

Dar să știți, nu este singurul “fost” (tovarăș) și nici… singurul descurcăreț din noul Executiv! Slavă Domnului, din ăștia nu ducem lipsă! Câta frunză și iarbă! Pe acolo, prin straturile de sus ale puterii (dar și prin alte locușoare călduțe, poți întâlni, fără mari eforturi, mulți asemenea “oameni de bază și loiali… cauzei” – cum grăia, în diperare, “împușcatul”! Vă reamintiți, probabil!?

Aflând sau cunoscând toate aceste realități halucinante, stai și te întrebi: cum a fost și este posibil ca acum, după peste 26 de ani de la Revoluție, să ne mai confruntăm cu asemenea probleme?! În toată România nu putem găsi oare oameni noi, nepătați, cinstiți și onești, nu foști sau rude ale demnitarilor regimului comunist, corupți sau dornici de înavuțire pe orice cale?! Dacă, referindu-ne din nou la domnul tovarăș Petre Daea, atunci când a fost uns ministru în Cabinetul Adrian Năstase, eram – firesc – încă la începutul adevăratei democrații, la ABC-ul acesteia, numai ce ne… dezmeticiserăm (sâc!), acum, după atâta timp, nu găsirăm (sâc!) … oameni mai ca lumea, mai corespunzători etapei social economice și politice în care ne aflăm? Mergem tot cu foștii, cu “oamenii de bază”, mai ales de prin… câmpie?! Până când?! Cred (sper) că este totuși timpul să spunem tare și răspicat: STOP!
Oare ne aude cineva? Tot ce e posibil, cred că da. Dar nu cine trebuie!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

4y3s66Z Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii
vIhbm3d Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii
4dBCrte Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii
K3fKrT9 Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Petre Daea, fost membru al PCR, este noul ministru al Agriculturii”

 • Andrei
  ... a scris la 8 ianuarie 2017, 11:26   [#1]

  Vor trebui sa treaca decenii bune pana cand vom reusi sa scapam de comunistii din politica. Doar “pe cale naturala” vom scapa de ei, in loc sa fi scapat (cu ar fi fost normal!) prin vointa politica.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 ianuarie 2017, 11:51   [#2]

  Nicidecum prin „voință politică”, ci prin vot, domnule Andrei. Doar prin vot. Ai văzut dumneata vreodată vreun porc să plece de bună voie de la troacă?

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 8 ianuarie 2017, 18:25   [#3]

  Greu Francisc! Foarte greu se va intampla… fenomenul! Au radacini adanci si, nu uita!, f multi sustinatori mai ales, in randul celor cu interese personale sau, nu in ultimul rand, in randul naivilor!…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?