Petiție prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea

Victor Ciorbea Petiție prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea

Probabil că mulți dintre voi ați auzit deja despre petiția prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea.
În petiția cu titlul “Victor Ciorbea, ești concediat!” inițiată pe platforma de-clic.ro, se spune:

Domnule Ciorbea,
Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc.
Domnule avocat, sunteți concediat!

De ce este important?
De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului.
Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere.
Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia.

În acest moment, petiția este semnată de peste 140.000 de persoane, însă sunt necesare 200.000 de semnături pentru ca cetățenii să poată depune la Senat o cerere de demitere a avocatului poporului. Drept urmare, dacă dorești să semnezi petiția, o poți face online, aici: http://goo.gl/cIOiDk

Nu pot să nu mă întreb ce catastrofă psihologică l-a transformat pe Victor Ciorbea, prim-ministrul pe care l-am cunoscut cîndva, într-o tristă praştie de partid? …
Ce-o fi păţit omul, de s-a hotărît, spre bătrîneţe, să aleagă ghiveciul ca mod de viaţă? Se zice că are de plătit grele datorii. Da, ştim cu toţii că viaţa e grea. Dar ceva demnitate, ceva onestitate, ceva corectitudine (toate valori clamate de dl Ciorbea drept repere ale vieţii sale) n-ar fi totuşi de păstrat, chiar în condiţii de precaritate existenţială? E bine să-ţi plăteşti datoriile şi să-ţi întreţii, onorabil, familia. Dar preţul tu îl stabileşti. Iar dacă preţul e inavuabil, măcar nu-ţi lua o alură de jurist triumfător. Adoptă postura zdrenţăroasă a cerşetorului…

… spune Andrei Pleșu despre Victor Ciorbea.

Prin presă se mai zice că Victor Ciorbea ar fi luat de la bancă un împrumut de 1.500.000 de euro, din care și-a construit o casă de peste 700 mp. Asta în condițiile în care, el împreună cu soția câștiga în total 6000 de euro pe lună.
Întrebare: care este motivul pentru care o bancă ar da un împrumut de 1.5 milioane de euro, unui cuplu cu venituri de 6000 de euro pe lună?
Ia mergeți voi la bancă și spuneți că veniturile voastre (ca soț și soție, cuplu/familie) sunt de 6000 de euro pe lună, și cereți 1.5 mil de euro împrumut, și vedeți ce vă zice organu’ ?!?

Categorie articol [ Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Petiție prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea”

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 11 ianuarie 2017, 15:48   [#1]

    Tu ai semnat, Dane, că eu tocmai am făcut-o?…

  • ... a scris la 11 ianuarie 2017, 16:12   [#2]

    yeep …

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 11 ianuarie 2017, 16:33   [#3]

    Apropo de Ciorbea, iată ce-am găsit printre însemnările mele de-acu´ vreo 20 de ani (mai exact, la 19 septembrie 1997)

    Scrisoare dezlipită către Guvernea lu’ Victor a lu’ Ciorbea…

    Domnule Guvernea,

    Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu , când mă gândesc că locul în care îmi câştig pita cea de toate zilele va fi „atins” de reforma care (nu prea) vine, vine vine, calcă totul în picioare, parcă-mi saltă inima de bucurie. Da dom’le! E vremea ca şi în învăţământ să se taie-n carne vie…Şi fără anestezic ! Păi ce, profesorii-s mineri să producă lunar pagube de miliarde şi, culmea , să mai fie şi plătiţi pentru asta ?…Căci de la o vreme specia asta bugetivoră de-i spune dascăl ,deşi pe cale de dispariţie în România , în loc să muncească ca nu ştiu care muncitori (de pe la IMGB parcă?) se apucă să mai şi gândească… I-auzi la ei , gânditorii !…
    Toate ca toate, da’ de-i bal apăi horă să fie, mi-am zis. Da’ n-apucai prea bine să mă dumiresc, că auzii-n timpane ce cântă cu atâta foc muzicanţii : bătuta pe loc. Adică un fel de „stânga unul , dreapta doi, c-aşa-i jocul pre la noi, hop ş-aşa ş-aşa” ! (Şi-încă-odată măi flăcăi, hăi, hăi , hăi …)
    În loc să asiguri un salariu mai de Doamne-ajută, ca să atragi toate competenţele neamului în acest domeniu vital pentru ţară şi pentru viitorul ei ( viitor de aur ţara noastră are – vorba poetului…) îi trimiţi pe cei mai bătrâni la pensie, la o bună parte le măreşti norma didactică şi -- din ce rămâne -- restructurezi. Adică angajezi pe Gigi Anonimu’, care şi-a „desăvârşit” studiile la un liceu agricol din nu ştiu ce comună devenită între timp oraş, să predea pe post de suplinitor matematică. Fiindcă, oricum, la agricultură nu se prea pricepe băiatu’…
    Apoi, în faza a doua, vopseşti gardul (leopardul din curte e oricum prea bătrân ca să mai poată muşca). Adică schimbi firma, chit că Guvernoii tranziţiei au mai schimbat-o de vreo două ori până acum ( în chestia asta umila mea părere e fermă : atât în vechea cât şi în noua denumire e o silabă de prisos. Nu e Minister ci mister. Că e al Educaţiei şi Învăţământului, că e al Învăţământului şi Ştiinţei sau că e al Educaţiei Naţionale, deocamdată tot mister rămâne.)
    Da’ mă luai cu vorba şi uitai să-ţi scriu ceea ce , de fapt , vroiam. Guvernele vin, „reformează” şi pleacă. Şi după atâtea „reformări” în domeniu ne pomenim cu o situaţie destul de hazlie: directorul şcolii îşi vizează sie însăşi cererea de angajare şi îşi acordă calificativul. Bineînţeles FB (adică ca-n fotbal : degajezi, primeşti, centrezi , dai cu capul şi marchezi un gol imparabil.Ole, ole !)
    Păi, e posibil, domnule Guvernea ca într-o şcoală să nu existe nici măcar un dascăl de meserie din nouă „angajaţi”? E păcat de hârtia pe care o consumă în fiecare vară cei nouă pentru a-şi redacta cererile şi lucrările pentru „examenul de verificare” anual. Asta da reformă !…
    Iar în final, o propunere pentru Măria sa Inspectoratul Şcolar (Judeţean Caraş-Severin): în anul şcolar care vine (adică a început) atunci când veţi organiza deja obişnuitul curs de iniţiere-formare (că de vreo şapte ani ne tot „iniţiem-formăm”) să faceţi tot posibilul ca să îl programaţi taman de Paştele catolic. Oricum, noi catolicii, nu prea mai avem altceva de făcut în acele zile.
    Cu multă stimă,
    Dascălu’ Suplinitoriu’
    (pe numele lui de botez Francisc Bouda)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?