Percepţia realităţii

perceptia realitatii Percepţia realităţii

Percepţia realităţii

Am avut de mai multe ori ocazia să ascult părerile unor oameni în legătură cu … cât de “bine” este în România. Unii spuneau că este bine, că este chiar foarte bine. Alţii spuneau că s-ar putea şi mai bine. Iar alţii spuneau că e rău, chiar foarte rău, că e “foame” (la figurat) în ţară.

Ei bine, în realitate totul se rezumă de fapt la … percepţia realităţii asupra “binelui” sau “răului” din România. Pentru că, o persoană care se zbate din răsputeri, munceşte de-i sar capacele şi totuşi, abia dacă-şi poate plăti facturile de utilităţi şi cu greu îşi asigură o masă caldă, acea persoană va spune că “e foame” în ţară, că e greu, că e rău. La polul opus se află cei pentru care banii “vin aproape singuri”, fără prea multe eforturi. Ori că deţin o afacere, ori că părinţii fac bani mulţi (într-un fel sau altul) şi nu duc grija zilei de mâine, ori că, de undeva, vin bani mulţi şi foarte uşor. Aceştia vor spune, evident, că în România este bine …
Drept urmare, felul în care ne obţinem banii şi cantitatea acestora, schimbă radical percepţia asupra modului în care se trăieşte în România.

Şi-acum, să facem un mic exerciţiu de imginatie: în ce categorie credeţi că se încadrează peste 80% dintre români? Şi în care categorie credeţi că se încadrează politicienii/parlamentarii din România?

Pentru unii (vă las pe voi să ghiciţi), România arată ca în imaginea din stânga, iar pentru alţii (din nou, vă las pe voi să ghiciţi), aceeaşi România arată ca în imaginea din dreapta …

rau bun bine urat frumos contrast comparatie Percepţia realităţii

Acesta este motivul pentru care, deciziile politicienilor/parlamentarilor n-au nici o legătură cu realitatea din teren, cu problemele de zi cu zi ale cetăţeanului de rând. Şi din păcate, democraţia actuală (cel puţin cea românească) funcţionează în aşa fel încât nimic nu se va schimba.

Categorie articol [ Alte subiecte, D'ale mele, Politica, Social ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Percepţia realităţii”

 • dann
  ... a scris la 4 octombrie 2016, 8:49   [#1]

  Bravo. Asta e adevarul. Asta e realitatea in care traim. Pentru cei aflati la putere si cei cu bani se aplica proverbul: satulu’ nu-l crede pe flamand, iar de multe ori habar nu au ca existam.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 4 octombrie 2016, 12:20   [#2]

  Acelasi BRAVO si din partea mea!Situatia din Romania este,cum ati precizat si ilustrat,binecunoscuta si perceputa total diferit de traitorii de rand,fata de cei avuti (includeti aici pe cine credeti!).Aceasta se reflecta nu numai pe plan material,dar si in modul de gandire,in constiinta fiecaruia.Altfel gandeste un om dintr-un bordei si cu totul diferit,cel dintr-un palat.De unde si perceptia subiectiva a realitatii,oricat de …obiectiva s-ar vrea!Toate acestea fac parte,zic eu,de dialectica vietii!…

 • Severus
  ... a scris la 4 octombrie 2016, 14:01   [#3]

  40% din romani sunt pe linia de plutire, deci nu se inneaca dar nici la mal nu ies

  30% au ce le trebuie, dar nu se lafaie

  15% au destui bani sau prea multi

  restul striga dupa ajutor ca nu mai rezista mult si se inneaca :)

 • ... a scris la 6 octombrie 2016, 11:02   [#4]

  Bravo si de la mine, un articol foarte bun!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 octombrie 2016, 5:44   [#5]

  Nu înțeleg de ce „majoritatea” votează un viitor cenușiu, când ar putea să aleagă calea normală. Adică drumul plin de praful adevărului, pavat cu pietrele sincerității și hărniciei. De cât timp mai avem nevoie ca să pricepem că alegerea noastră ne determină destinele?

  Mă îngrozesc când aflu că românii își împart preferențele între PSD și PNL, două „partide” ce s-au obișnuit să ne mintă…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?