Pensiunea Mirabilandia – Bucea, Cluj

Pensiunea Mirabilandia Bucea Cluj Piscina 01 Pensiunea Mirabilandia  Bucea, Cluj

Pensiunea Mirabilandia, loc.Bucea, jud.Cluj

Pentru că am avut multe feedback-uri la articole în care am prezentat diverse locuri de vacanţă (autohtone sau externe), astăzi am să vă mai prezint un loc pitoresc, desprins parcă din poveşti, situat în partea de nord a Munţilor Apuseni: Pensiunea Mirabilandia, din localitatea Bucea, judeţul Cluj. Dacă nu aţi fost niciodată acolo, ei bine, … este un loc care, măcar o dată, merită vizitat! Iar ceea ce am să vă povestesc în articolul de faţă, este experienţa trăită timp de câteva zile bune, pe aceste frumoase meleaguri clujene …

Eram în căutarea unui loc de “vacanţă rapidă”, pentru că, datorită unor factori ce ţin de joburi şi de organizare, nu am ştiut din timp, o dată precisă în care vom putea merge în vacanţă. Iar când am aflat, am fost nevoiţi să căutăm un loc nu prea îndepărtat (just in case, eram “în stare de alertă” şi în caz de “ceva”, urcam în maşină şi în câteva ore ajungeam la sediu să remediez problemele tehnice), însă ţineam neapărat să mergem undeva unde să găsim … linişte şi natură.
Nu mai vreau aglomeraţie, nu mai vreau vacanţe în care să mă simt ca o sardea în conservă, nu mai vreau să aud manele & stuff, nu mai vreau să văd vânzători ambulanţi pe plajă şi multe altele. De aia nu mai merg la mare, în România: gălăgie şi jeg cât cuprinde, manele şi ţigani (pe zi ce trece tot mai mulţi!), cocălari, beizadele şi “figuranţi”, înghesuială extremă, servicii scumpe şi proaste.
Iar prin “relaxare” eu înţeleg cu totul altceva decât (probabil) înţeleg mulţi dintre aşa zişii “turişti” care frecventează litoralul Marii Negre … Relaxarea pentru mine, înseamnă: LINIŞTE, fără locuri/zone aglomerate, cât mai multă natură, curăţenie, disciplină şi bun simţ, mâncare bună şi o băutură rece. Iar singura muzică pe care vreau să o ascult, este … NATURA: foşnetul frunzelor, şuieratul vântului, susurul apelor şi ciripitul păsărelelor. Aşa mă relaxez eu.

Deci, vă povesteam mai sus, ce ne doream … Aşa că am început căutările. Pe internet, cum altfel!?
După vreo două nopţi de căutări, citit review-uri şi comentarii pe internet, vizualizat imagini, am decis: Pensiunea Mirabilandia, din localitatea Bucea, judeţul Cluj. Am sunat la un număr de telefon pe care l-am găsit pe internet şi întâmplarea a făcut să vorbim chiar cu proprietarul pensiunii Mirabilandia (bănuiesc), o doamnă, care, ulterior am aflat că se numeşte Gabriela Dulău şi că, ea este de fapt din Oradea, dar a construit această pensiune în localitatea Bucea, judeţul Cluj.
Puse cap la cap informaţiile, povestea este interesantă: pe scurt, doamna Gabriela Dulău a vizitat odată satul Bucea, a descoperit locul în care, azi se afla pensiunea Mirabilandia, i-a plăcut extrem de mult frumuseţea locului şi astfel a decis să cumpere teren în aceea zonă şi să construiască o pensiune.

Ei bine, ne-am rezervat telefonic o cameră. Doamna Gabriela ne-a trimis prin SMS, un număr de cont bancar în care să achităm un avans. Am achitat imediat (online), un avans de 350 RON, pentru rezervarea camerei. Am ales o cameră dublă, cu pensiune completă. Tarifele pentru sejur, sunt acestea:

Tarife sejur august 2016 – Pensiunea Mirabilandia

Tarife sejur iulie 2017 – Pensiunea Mirabilandia

După vreo două săptămâni, ne-am pus bagajele în maşină şi aţă către Bucea. Înainte de a ajunge la destinaţie, am prins aglomeraţie pe şosea, fiind nevoiţi să aşteptăm de mai multe ori, în cozi de kilometri! Undeva, era inundaţie!
Pentru că, evident, când s-a făcut/reparat şoseaua, responsabilii (oare există aşa ceva în România?) cu construcţia şoselei nu s-au gândit să facă o nenorocită de gaură prin pământ şi să bage un burlan de beton pe sub şosea, pe unde să treacă apa – era prea “complicat”. Aşa că, în caz de inundaţie, să se descurce oamenii cum pot: cu moto-pompe, cu găleţi şi cu rugăciuni:

Ţin să vă spun că, pe tot traseul, Waze mi-a fost de mare ajutor! Vă recomand să-l folosiţi! Mi-a arătat absolut toate problemele de pe traseu, inclusiv m-a anunţat din timp că urmează “zonă cu inundaţii”, aglomeraţie, blocaj, etc. Evident, apăreau marcate pe hartă, frumos, şi echipajele de poliţie care stăteau la pândă cu radarul yahoo smiley Pensiunea Mirabilandia  Bucea, Cluj

Într-un final, ajungem la pensiunea Mirabilandia
Well, prima impresie? Superb! Locul este într-adevăr foarte frumos, amplasat “strategic” într-o zonă pitorească, la poalele munţilor, înconjurat de păduri verzi, pe marginea râului Crişul Repede.
Ne ducem bagajele în cameră…
Aceasta era camera (click pe poze pt. a mări imaginile!):

Camera era decentă, curată, mirosea frumos. De asemenea, camera era dotată cu: aer condiţionat, televizor LCD cu diagonală de 81cm, în baie există cabină de duş şi uscător de păr.
Internet Wi-Fi, “la liber” (fără parolă). Internetul funcţionează decent, cu mici excepţii: uneori mai “pică” netul (10~15 minute), iar în camerele din extremităţile clădirii, semnalul este mai slăbuţ (eu am avut însă un adaptor USB Wi-Fi ALFA-AWUS036NHR cu antenă externă de 9db – prietenii ştiu de ce yahoo bigsmile Pensiunea Mirabilandia  Bucea, Cluj), plus un nano-router “special” pentru ocazii de acest fel (TP-Link TL-WR702N – există şi priză RJ45 în camere).
Ulterior, după vreo două zile, în baie se simţea, uneori, un uşor miros de canalizare – prin asta, confirm cele scrise pe internet de către alte persoane care au fost cazate la pensiunea Mirabilandia. Problema mirosului de canalizare (din câte mi-am dat seama), apărea de la sifonul din pardoseală, din baie. Dacă foloseam apă, dispărea mirosul pentru o vreme. Aici, poate că cei de la pensiunea Mirabilandia ar trebui să mai “lucreze” puţin! Există de cumpărat prin magazinele de specialitate (Dedeman şi altele), sisteme de scurgere pentru baie (sifoane) cu un mic “bazin” de apă, iar apa care rămâne în acel loc/bazin, împiedică mirosurile din canalizare să “iasă” în baie. Şi mă gândesc că, nu-i nici foarte scump de înlocuit şi nici complicat, ar trebui ca în extra-sezon (iarna) să rezolve aceste probleme! Ceva de genul acesta ar trebui pus:

A doua problemă pe care, de asemenea au menţionat-o şi alte persoane pe internet, este faptul că, în imediata apropiere a pensiunii Mirabilandia se află … calea ferată! Pe unde trec zilnic, diverse trenuri. Şi trec destul de des. În primele două zile, le-am “auzit”, după a doua zi însă, am început să le ignorăm – se poate “trăi” cu asta, compensează din plin frumuseţea locului, gazdele primitoare şi bucătăria ardelenească absolut senzaţională (despre asta am să vă mai povestesc).

Pensiunea Mirabilandia – împrejurimi

Natură pură, aer curat şi senzaţia că ai păşit într-o lume de basm …

(click pe poze pt. a mări imaginile!)

Pensiunea Mirabilandia

(click pe poze pt. a mări imaginile!)

Pensiunea Mirabilandia – bucătărie ardelenească

Well … felul în care se găteşte la pensiunea Mirabilandia, pe mine m-a încântat de-a dreptul! Cum vă spuneam, am ales pensiune completă (3 mese pe zi). Ce înseamnă asta?

Micul dejun – este de tip “bufet suedez”, unde fiecare merge şi-şi pune în farfurie ce doreşte şi cât doreşte. Înainte să ajung la Mirabilandia, citisem pe internet unele comentarii în care, o seamă de foşti vizitatori ai pensiunii se plângeau de faptul că, micul dejun este “cam subţire”, sărac.
Ei bine, eu n-aş spune asta. De ce? Pentru că, de exemplu mie-mi place să “mănânc bine”, ardeleneşte! Când mă urc pe cântar, acesta-mi zice rapid: 120 Kg. E drept că, sunt şi destul de înalt, şi probabil de aceea nu par ca făcând parte din “categoria grea”, însă vă spun un lucru cert: un motor cu capacitate cilindrică de 5000 cmc, categoric va consuma mai mult combustibil decât un motor de 1400 cmc. Cam aşa şi la oameni … drept urmare, pot spune că nu sunt “simplu de săturat”, şi TOTUŞI, în vreo două dimineţi, abia m-am putut ridica de la masă după micul dejun “sărăcăcios” de la Mirabilandia.

Cam aşa arată bufetul suedez de la Mirabilandia – cu precizarea că, am fost total neinspirat să fac poza (o singură poză!) când era mai puţină mâncare “expusă”!

Şi de ce spun că am fost “lipsit de inspiraţie”: pentru că, în majoritatea zilelor, bufetul suedez era mult mai bogat. Existau şi alte sortimente de mâncare ce nu apar în aceste imagini, pentru că s-a întâmplat să fac poza taman când au plecat aproape toţi turiştii cazaţi, iar următoarele grupuri de turişti trebuiau să vină peste o zi. Mai mult decât atât, existau preparate diverse din ouă sau cartofi, salată de boeuf, zacuscă, vinete, crenvurști cu muştar, etc (care de asemenea nu apar în poze), nu se vede laptele şi multe altele.
Mai amintesc de faptul că, aproape în fiecare dimineaţă, ospătarul ne întreba dacă dorim să mai servim şi altceva (de exemplu: ochiuri de ouă sau omletă, etc). Inclus în preţ, evident!

La Mirabilandia, se mănâncă BINE, BINE DE TOT! Iar asta, v-o spune un gurmand de 120 Kg!

Despre bucătăria de la pensiunea Mirabilandia, pot spune următoarele:

– La prima vedere, mâncarea nu pare a fi cine ştie ce … pentru că, din câte mi-am dat seama, nu prea se pune accent pe “felul în care arată” mâncarea. În schimb, gustul este DEMENŢIAL! Mâncarea se face proaspătă, în fiecare zi, cu ingrediente proaspete cumpărate chiar în dimineaţa respectivă, nu de la supermarket ci direct de la “sursă”, de la “ţăranii” din sat! Se face mâncare ardelenească, extrem de gustoasă şi săţioasă!

– Exceptând anumite preparate de la micul dejun (salam, şuncă, unt şi margarină), în rest, mâncarea se face cu şi din ingrediente naturale, cumpărate direct de la ţăranii din Bucea! Brânza telemea e adusă de un cioban din zonă. Şi să nu vă închipuiţi că vine un cioban aşa cum îşi imaginează unii, cu suman, ciomag şi opinci … ciobanul vine cu maşina frigorifică!
Într-o dimineaţă, stăteam pe terasă la o cafea şi la un moment dat, văd că vine un puşti (la vreo 20 de ani) cu o pungă mare de plastic în mână. Fraţilor, deşi puştiul a trecut pe lângă mine la o distanţă de vreo 3 metri, tot am simţit mirosul puternic de pătrunjel, mărar şi alte “verdeţuri” proaspete, aşa cum ABSOLUT NICIODATĂ nu o să simţiţi asta la pătrunjelul sau mărarul cumpărat din supermarket sau magazinul de legume-fructe (aprozar)! Deci, ingredientele folosite în bucătărie, sunt cumpărate proaspete, direct de la “sursă”, de la ţăranii din Bucea.
Bine, când spun “ţărani” … puştiul, îmbrăcat decent, curat, la plecare şi-a scos Samsungul Galaxy S* din buzunar ca să-şi pună banii primiţi pe “verdeţuri”.

Pâinea: există pâine de casă, coaptă pe vatră, direct “la locul faptei”! Am apreciat mult asta, deşi poate sunt persoane cărora nu le place pâinea de casă. Cititorii mai vechi ai acestui blog ştiu însă, desigur, ca şi eu fac pâine de casă … însă la “aparat”. Iar pentru cei care nu aţi fost suficient de atenţi la imagini, va mai pun o dată poza asta (cuptorul ăla, nu e doar pentru “design”!):

Prânzul: – două feluri de mâncare + desert consistent.

Cina: un fel de mâncare + desert consistent.

– în fiecare zi, se mănâncă ALTCEVA! Efectiv, nu te plictiseşti! Exceptând micul dejun, în rest, eu n-am prins aceeaşi mâncare de 2 ori!

– de vreo două ori, la prânz, am fost întrebat dacă doresc să mănânc altceva!? Am ales clasicul meniu cu o ceafă de porc “sănătoasă” şi cartofi prăjiţi.

Dar, mai bine pun câteva imagini – pe care am să încerc să le grupez cumva, în ordine …

Cină (+desert)

Cină (+desert)

Desert

Prânz – 2 feluri de mâncare + desert

Iar la prânz, câteva observaţii:
– ciorbele şi supele se aduc la castron, îţi pui cât vrei în farfurie. Iar castronul este PLIN, ar ajunge pentru 4 porţii!
– supa de pui din imaginile de mai jos, este făcută cu tăiţei de casă, foarte gustoşi, cu o textură aparte faţă de orice tăiţei “din comerţ”;
– toate deserturile sunt făcute “pe loc”, sunt “de casă”, foarte gustoase, iar porţiile sunt mari!

Prânz – 2 feluri de mâncare + desert (Tartă cu prune)

Alt festin culinar …

Eu: ceafă de porc la grătar, cu cartofi prăjiţi:

Ea: Piept de pui la grătar, cu sos de caşcaval şi cartofi prăjiţi:

Desert: pepene roşu (proaspăt, foarte dulce şi gustos):

Altă masă…

Din sărmăluţe, lipseşte una, îmi pusesem deja în farfurie şi abia după aceea mi-am adus aminte să le fac o poză …

Alt prânz

Cină şi desert

Spaghete milaneze şi prăjitură de casă, cu brânză…

Deci, aşa se mănâncă la Pensiunea Mirabilandia – adică, bine de tot! Totul este foarte gustos, se pregăteşte “pe loc”, proaspăt, din ingrediente naturale proaspete. Inclusiv deserturile se fac “la faţa locului”, prăjituri de casă şi multe altele. Iar toate acestea, ies din mâinile unei femei deosebite: doamna Dana (dacă bine i-am reţinut numele), bucătăreasa de la Pensiunea Mirabilandia şi care găteşte extrem de gustos!

Doamna Dana – bucătăreasă la Pensiunea Mirabilandia

Există două bucătărese care lucrează în schimburi de câte o zi, şi amândouă gătesc bine, însă mâncarea gătită de d-na Dana era deosebit de gustoasă. Sper să le găsesc tot acolo pe viitor, altfel … ştiu eu foarte bine, ce se întâmplă la orice restaurant, în momentul în care se schimbă bucătarul – practic, se duce dracului toată treaba.

Vedeta locului este, desigur, câinele Tommy – un câine de vânătoare (din câte am înţeles) inteligent şi simpatic. Ar fi fost şi mai simpatic dacă de exemplu, nu ar fi deranjat clienţii care stăteau la plajă pe şezlonguri. Şi dacă nu l-aş fi văzut bând apă din piscină! Şi dacă, ar fi avut un alt loc de dormit decât taman pe fotoliul de pe terasă, la intrarea în restaurant, unde era perfect să-ţi savurezi cafeaua, dimineaţa. Orice şi oricum ar fi, un câine miroase, iar dacă doarme pe un fotoliu, atunci miroase şi acesta … În rest, cum spuneam, simpatic câinele.

Cine este interesat să vadă câteva preţuri de la bar: https://goo.gl/IUz5fJ

Pensiunea Mirabilandia – Localizare


Şi-acum, să vorbesc puţin şi despre … clienţi. Ne-am făcut rezervare la început de săptămână, iar până vineri după amiază a fost perfect. Vineri după amiază, m-am trezit acolo cu un grup de vreo 5 familii, cu copii. Fiecare familie avea cel puţin câte doi copii, dacă nu trei sau chiar patru. Ei bine, în momentul în care au ajuns, zici că a explodat o bombă nucleară la pensiune! Băi fraţilor, s-a terminat cu relaxarea! Ăştia, au pus stăpânire pe absolut tot, de zici că erau la ei acasă! Ţipau unii la alţii, au tăbărât în piscina de efectiv nu mai aveai loc de ei, săreau de pe margine în piscină – deşi era specificat CLAR faptul că, săritul de pe iarbă este interzis!

Şi-au aruncat jucăriile peste tot (atât afară cât şi în piscină), ţineau ocupate duşurile, unde se jucau cu apă, lăsând să curgă fără sens, efectiv, apa caldă, au pus stăpânire pe terenul de volei, pe masa de biliard !!! Părinţii? Se uitau tâmp la ei, fără să le zică nimic! Ba mai mult decât atât, vreo doi dintre taţi, săreau şi ei în piscină … păi, ce exemplu să ia copiii de la ei? Cum să fie copiii civilizaţi, dacă părinţii nu sunt la rândul lor civilizaţi?
Şi-au adus un pepene roşu, mare, pe care l-au tăiat bucăţi, l-au mâncat şi … acolo au lăsat cojile de pepene!

Ăştia sunt cei din grupul gălăgios:

Grupul de gălăgioşi de mai sus, mi-a adus aminte de următoarea frază: “România este o ţară frumoasă, păcat că e locuită…“.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 14 august 2016 in categoria Concedii, vacante, Locuri si lucruri frumoase. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Pensiunea Mirabilandia – Bucea, Cluj”

 1. Ofelia

  La ce frumoasa descriere ai facut…ne faci sa vizitam curand acest loc mirific …departe de aglomeratie si agitatie… superb ! Ma bucur ca ati avut parte de liniste si relaxare ! :-*

 2. Dan

  Merită vizitat locul, e frumos. Şi … bun venit pe blog :)

 3. ciubotaru marc

  Bunataturile alea din poze m-au facut sa… salivez! Pacat insa ca in asemenea locuri, parca de poveste, vin si unii mai… “civilizati” care, cum spuneati, strica atmosfera! Din nefericire, din cate am constatat si eu (cat si altii, probabil) numarul acestora-i in crestere. Ce sa-i faci, asta-i Romania!… :-"

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite