Pe cine alegem?

stampila vot alegeri Pe cine alegem?

Peste câteva zile, pe 26 mai, vor fi alegerile europarlamentare, prilej de a ne etala preferințele, convingerile politice și libertatea constituțională de liberă exprimare, de a alege și de a fi ales. Sapte candidați independenți și 23 de formațiuni politice s-au înregistrat deja la Biroul Electoral Central în vederea alegerilor. Dintre acestea, BEC a validat deja candidaturile a 13 partide și alianțe și a trei candidați independenți… Cei 33 de eurodeputați români vor fi alesi prin vot universal direct de către toți cetățenii UE înregistrati pe listele electorale și având vârsta de peste 18 ani.

Asadar, aflată pentru șase luni la conducerea UE, România va livra la Bruxelless noii aleși. Sperăm însă că de această dată Reprezentanța noastră pe lângă UE să nu mai numere cele două tipuri de diplomați: specialiști și… pilele, copii de politicieni, ajunși în capitala Belgiei cu ordin de la partid! Cei din urmă au fost (și probabil să nu mai fie) acei diplomații-fantomă, beizadelele, ca să nu ne facem iarăși de râs. Pe cei încă existenți i-ați cunoscut, ați auzit măcar de ei? Dacă nu, vi-i spun eu acum:
– Ramona Niță, fiica fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Niță;
– Alexandru Pogea, fiul lui Gheorghe Pogea fost ministru de finanțe în Guvernul Boc;
– Mihnea Sarca, fiul fostului director adjunct al SIE, Vasilică Sarca;
– Diana Clivati a fost reprezentanta la “Politică Externă de Securitate și Apărare”, fiica fostului parlamentar PSD de Bacău;
– Raluca Seucan, este fiica Aspaziei Cojocaru, fost judecatorCCR;
– Iulian Tănase, fratele Iulianei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.

Fostul ministru pentru, Victor Negrescu, a făcut în 2017 o analiză a tuturor diplomaților trimiși de România la Bruxelles, încercând astfel o oarecare curățenie. Raportul a ajuns pe masa premierului de atunci, Mihai Tudose. În acel moment au început… telefoanele! Pilele și proptelele, trasul… sforilor dar și ordinul șefilor ca “să-și vadă de treaba”. Și așa a făcut! Dosarul cu pricina se află și acum într-un sertar la Ministerul Afacerilor Externe.

Dar promovarea beizadelelor și-ai celor cu trecere la deținătorii puterii, nu se oprește aici. Iată doar câteva exemple:
– Lui Anton Emanuel Barbu, fiul fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, i s-a oferit o poziție de consul;
– fata lui Mugurel Gheorghias, zis Melcu’ de la TelDrum, a ajuns consul la Torino;
– Sorin Pârvulescu, fiul celei de-a două soții a ministrului de Externe, a fost numit în prima faza consul la Strasbourg.
Dupa primirea unei plângeri penale, dl Meleșcanu și-a întors fiul din drumul spre Strasbourg-susțin surse din MAE pentru “Adevărul”.

Ce spuneți de asemenea… promovări “meritoase”?!

Așa că, pentru a le mai evita, alături de multe alte abuzuri și ilegalități, atenție cu cine și pentru cine votați!! Șansa ce ni se oferă, nu trebuie risipită! Am avut destule dar, din cauzele bine cunoscute, le-am ratat pe toate cu aceeasi seninătate…


Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Pe cine alegem?”

 • ... a scris la 21 mai 2019, 12:26   [#1]

  Oare mai avem cu cine vota in tara asta? Mai putem avea incredere in cineva sau in vreun partid?
  Despre promovarile astea “merituase” nu am nimic de zis. Acesta este tot criteriul de promovare in tara asta, de la directori de scoli pana la “alesii” ce ne reprezinta in Europa.
  Nu le pasa de nimic. Doar de interesul lor…
  Cat despre vot, inca nu m-am hotarat insa in niciun caz nu voi vota psd.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 mai 2019, 15:10   [#2]

  Vă asigur că avem cu cine vota, stimată madalina. Listele electorale sunt pline de candidați…

  De ce am vota încă o dată niște „catindați” ce ne-au dus cu zăhărelul de atâtea ori? Cred că a sosit vremea să ne asumăm „riscul” schimbării actualei „clase politice”. Ce avem de pierdut?

  Oare contează ce cred eu? Vom afla răspunsul duminica viitoare…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?