Pe Bistriţa la vale, pân’ la marea cea… mare!

sport 583756 480 Pe Bistriţa la vale, pân la marea cea... mare!

Zilele trecute 23 de temerari din judetul Neamt, imbarcati in zece canoe au plecat de pe lacul de acumulare Bicaz spre Sulina. Acolo, la malul marii, vor fi intampinati (asteptati) de mentorul… expeditiei, marele si multiplu campion olimpic, Ivan Pataichin.

Aceast inedit maraton nautic in care noi vrem sa vedem Bistrita, sa vedem Siretul cum se varsa in Dunare, sa vedem ce se intampla pe acest drum de ape“, spunea pentru presa, Loredan Popa, fost campion european si mondial, unul dintre principalii organizatori, care a mai mentionat, intre multe altele, ca “cel mai tanar participant are doar 13 ani, iar cel mai varstnic, 71 de ani“.

Tot de la organizatori am aflat ca unul dintre scopuri este readucerea in actualitate a ceea ce inseamna “Drumul plutasilor” de pe Bistrita, de sub Olimpul Moldovei, la Piatra Neamt, la Bacau, Galati si Braila pana hat, la Tulcea, transportand lemnul codrilor nemteni spre ses si campie.

Expeditia “Wild Canoeing Tour” de cca 460 de km. ce a starnit un viu si justificat interes, prilejuieste participantilor, organizati in echipaje, strabaterea a cca 60 de km zilnic. Intre competitori sunt politisti de la Neamt si Brasov, un profesor, un medic, studenti, oameni de afaceri, toti avand aceeasi pasiune: sportul!

Din cate m-am informat tot din presa cotidiana, pana in prezent totul a decurs si decurge normal, in dorinta manifesta de a populariza benefacerile miscarii, ale sportuli in general… “Noi vrem sa mobilizam cetatenii din Neamt si nu numai, pe toti cei pe care-i vom intalni de-a lungul expeditiei, sa constientizeze splendoarea naturii si sa o respecte. Vrem sa incurajam familiile sa petreaca in armonie cu natura, sa faca miscare si sa inteleaga importanta si benefaciile apelor ce strabat Romania“, sublinia in una din pauze, Loredan P., fostul mare performer in sporurile nautice…

Noua nu ne ramane acum decat sa le uram temerarilor, mult succes si vant la pupa!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Concedii, vacante, Guest Post ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Pe Bistriţa la vale, pân’ la marea cea… mare!”

 • marc
  ... a scris la 29 august 2020, 12:08   [#1]

  Cred c-am s-o iau si eu la vale,caci (cum se vede) nimic nu mai apare!..Cand o sa ma-ntorc,poate ca voi avea mai mult noroc….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 august 2020, 19:21   [#2]

  Nu c-aș fi vreun cârcotaș, Marc, dar când 24 de cititori îți arată „fingăru ap”, de ce ai lua-o la vale? Mie mi se pare că cele două duzini cu degetul mare în sus sunt motivul suficient pentru a continua să-ți scrii părerile pe acest blog.

  Încă nu am înțeles de ce e secetă de comentarii pe-aici, da’ ce să pricepi din lumea asta „impostorizată” (uite-așa se inventează cuvinte noi)?

  Norocul e că mai trăim, prietene…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 august 2020, 19:29   [#3]

  P.S.: Mi-am găsit și eu să-mi dau cu părerea în amurg.

 • marc
  ... a scris la 29 august 2020, 20:48   [#4]

  F bine faci, ,,batrane”!Doar asa mai tempereze un octogenar care incearca(in dese ori,fara efect)sa se ia la lupta cu unele imperfecțiuni care,din pacate,persistă!Parerile tale sunt de regula f binevenite si le mai astept…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 august 2020, 21:10   [#5]

  Las-o moartă „amice” octogenar. Pe cine crezi că mai interesează părerile tale? Lumea în care am îmbătrânit amândoi a apus. Acum trăim într-o lume „modernă”, în care toți neciopliții predă lecții de bună purtare…

  Nu mi-o lua în nume de rău, da’ ce treabă mai au unii ca noi cu lumea în care trăim? Oricât am încerca să schimbăm cursul istoriei, nu avem nicio șansă. Suntem prea mici, suntem doar furnicile ce clădesc mușuroiul.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 august 2020, 22:51   [#6]

  Erată: suntem doar furnicile ce au clădit mușuroiul…

 • marc
  ... a scris la 30 august 2020, 11:24   [#7]

  Prietene(nu,,amice”),te contrazic din nou!Iata de ce.Eu scriu(ce scriu)nu pentru a atrage interesul cuiva,ci-cum nu odata am spus-pt.mine si pentru voi,cei doi.Atat.Sa stii insa ca interesul romanului…distantat,a scazut chiar si pentru faptul ca i se impun fel de fel de restritii aiurite,intre care si obsedanta distantare,combatuta nu numai de specialisti de pretutindeni,dar mai cu seama de preceptele crestine.Asa ca,uneori manat(sau stimulat)de proverbul..bate si ti se va deschide” va tot bat la cap si mai incerc,in limitele posibilitatilor mele,sa-mi exprim macar parerea(sau repulsia)fata de se tot intampla in Romania dar si-n intreaga planeta!Stii ce,cateodata am impresia ca se anunta pe undeva chiar sfarsitul lumii!Zau,e prea de tot!

 • marc
  ... a scris la 30 august 2020, 11:31   [#8]

  Apropo de bagat in seama.Din cate se poate lesne observa,nici ospitalierul si simpaticul Dan nu prea ma(ne) baga-n seama!Totusi eu continui sa scriu si…sa va bat la cap cu prostioarele mele…Tu,nu prea te omori.Esti inca tanar si ferice,sef de nu stiu ce,om de afaceri dar si un talentat versificator(si nu numai).Bravo tie!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 august 2020, 15:04   [#9]

  Am treabă în perioada asta, Marc. Foarte multă treabă…

 • marc
  ... a scris la 30 august 2020, 17:36   [#10]

  Succes ,don’ patron!Gresesc?….

 • marc
  ... a scris la 31 august 2020, 18:08   [#11]

  Oare ,,Blogul lui Dan” e inchis pentru…inventar?!Tu,Francisc,stii ceva?…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?