PCI bracket

pci bracket 150 PCI bracket

PCI bracket

N-s fi crezut ca dupa mai bine de o jumatate de ora de navigat pe internet in cautarea unor nenorocite de bracket-uri PCI, sa nu gasesc nimic! Da, niste banale parti ale unei carcase de calculator, respectiv asa numitele PCI bracket-turi, nu se gasesc nicaieri de vanzare in Romania.

Probabil ca sunt unii care nu stiu ce sun acestea … Bracketul PCI este un suport metalic de care sunt prinse placile cu piese de la ceea ce numin noi: placa video, placa de sunet, placa de retea, etc … Bracket-ul are in partea de sus, un mic orificiu prin care, cu ajutorul unui mic surub, prindem respectivela placi de carcasa calculatorului.

In momentul in care cumparam carcasa, exista niste mici portiuni din tabla, care trebuie rupte/indepartate pentru a permite montarea unei placi de sunet sau placi de retea pe slotul PCI ori PCI-Expres. In momentul in care renunti la o anumita componenta, sa zicem ca renuntam la placa de sunet … in locul pe care a fost montata placa de sunet PCI, ramane un loc gol in carcasa. In mod normal, asta nu prea este o problema, insa la o carcasa mai “cu pretentii”, unde ai filtre de praf si un flux de aer foarte bine dirijat, locul cu pricina (ramas “gol”), este un loc prin care poate intra praful, avand in vedere ca aerul care intra in carcasa pe acolo nu trece printr-un filtru de praf.

Eu cum am o carcasa cu filtre de praf si cu un flux de aer foarte precis dirijat (cu ajutorul a 4 ventilatoare de 120), vreau sa inchid orice orificiu prin care ar putea intra aer in carcasa, in afara zonelor special concepute pentru aspirarea aerului si care sunt dotate cu filtre de praf. Asa ca, am nevoie de astfel de bracket-uri PCI. Cam asa arata un bracket PCI:

pci bracket 450 PCI bracket

Ei bine, n-am gasit nicaieri in Romania, pe nici un magazin online, astfel de bracket-uri! Daca stiti vreun magazin online de unde pot cumpara asa ceva, va rog sa lasati un comentariu …

Categorie articol [ Hardware ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “PCI bracket”

 • chris
  ... a scris la 10 ianuarie 2013, 18:14   [#1]

  mai sunt persoane care sigur au, pe undeva bracket-uri PCI prafuite si utate de vreme…

 • ... a scris la 11 ianuarie 2013, 22:38   [#2]

  Eu cred ca am coletie de asa ceva. Din ce oras esti?! :)

 • ... a scris la 3 iulie 2014, 20:44   [#3]

  Eu ma tot chinui sa caut pe web tot un bracket, denumit “l’bracket” pentru aparatul foto. Se pare ca la noi nu pot gasi sub nici o forma.
  Datorita rezultatelor google am aterizat aici… eu caut cam de aprox. o ora.
  Daca stie cineva un site de pe care pot comanda acest tip de echipament este rugat sa posteze, in caz contrar… spor la cautat!

 • ... a scris la 3 iulie 2014, 20:54   [#4]

  Pune o poză (dacă ai) cu “I bracket“-ul ăla care-ţi trebuie ţie…
  Eu între timp mi-am rezolvat problema: am “colectat” nişte bracket-uri de pe nişte unităţi mai vechi.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?