PayPal – transaction couldn’t be completed, card has been denied by the card issuer.

PayPal PayPal   transaction couldnt be completed, card has been denied by the card issuer.

Probleme card bancar, la plata prin PayPal

Am vrut să plătesc ceva prin PayPal și n-am reușit, când încercam să fac plata prin PayPal, primeam un mesaj de eroare (citez):

We’re sorry, but your transaction couldn’t be completed using the selected card, Visa x-1234 because it has been denied by the card issuer. We’ll use your preferred back-up payment method to complete this transaction. Please continue with this back-up payment method or choose a different way to pay.

probleme plata paypal card alpha bank PayPal   transaction couldnt be completed, card has been denied by the card issuer.

În contul de PayPal nu aveam suficienți bani să plătesc factura din Anglia (aveam doar 353 euro in contul de PayPal), așa că am pus bani pe card astfel încât PayPal să-și “tragă” restul de bani de pe card. Numai că, de fiecare dată, primeam mesajul de eroare de mai sus. Cardul (contul bancar) este de la Alpha Bank, este un card în euro, pe persoana juridică.
Factura pe care trebuia să o plătesc era în lire sterline. Anyway, asta contează mai puțin deoarece PayPal oricum a făcut conversia sumei în RON, îmi apărea 3.215 RON la plata pentru factura în valoare de 539.58£ pe care trebuia să o plătesc către o companie din Anglia (UK).
Ulterior, am pus pe card suma întreagă (echivalentul în euro pentru 539.58£). Inițial am crezut că PayPal își va lua banii din contul de PayPal iar restul (diferența) de pe cardul bancar. Până la urmă, PayPal și-a luat integral banii de pe cardul bancar, iar suma de 353 euro pe care o aveam în contul de PayPal, a rămas acolo (în contul de Paypal).

Deci, pentru cei care se vor lovi de această problemă, am să spun cum am rezolvat, pentru că suportul și informațiile în limba română pentru PayPal, sunt inexistente.

Problema apare deoarece cardul în euro de la Alpha Bank este limitat automat la tranzacții de până în 200 de euro. Eu aveam de plătit 539.58£ (lire sterline) ceea ce înseamnă vreo 684 euro. Drept urmare, trebuie mers la bancă pentru a modifica pragul pentru plăți cu cardul. Toată operația poate dura vreo 24 de ore până când veți putea plăti în final o sumă mai mare de 200 de euro, deoarece am înțeles că există niște proceduri la Alpha Bank, proceduri care necesită timp…

Categorie articol [ Comert, Diverse ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “PayPal – transaction couldn’t be completed, card has been denied by the card issuer.”

  • ... a scris la 18 martie 2016, 11:58   [#1]

    fratioare, dar ce factura e aia de jdemii de lei?
    pe mine nu m-a lasat paypal sa platesc deoarece imi expira luna asta cardul. si pe motivul asta, la unii comercianti nu am putut plati. de exemply godaddy a facut faza asta. si ideea e ca pana la sfarsitul lunii nu pot sa refac acel card, sa-l prelungesc

  • ... a scris la 18 martie 2016, 13:21   [#2]

    Am comandat o piesă auto din Anglia, pentru că aceeași piesă în România costă aproape dublu.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?