Pavel Abraham

Pavel Abraham MAI Militie Politie Pavel Abraham

Pavel Abraham

Pavel Abraham este un chestor român de poliție, care a îndeplinit funcția de inspector general al Poliției Române (3 martie – 6 septembrie 1997).

Pavel Abraham a fost cercetat pentru complicitate la dare de mită, în dosarul interlopului Fane Căpățână. Pavel Abraham a primit neînceperea urmăririi penale în ancheta care îl viza pe Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, după ce interlopul a încercat să mituiască un polițist.
În anul 1997, ca șef al poliției a fost acuzat de fostul ministru Gavril Dejeu că l-a protejat pe Fane Căpățână, prin 1998-1999, chestorul Manoloiu și secundul său Abraham erau suspectați că ar fi primit mită de 500.000 dolari. Până în 2007, martie presupusa șpagă a fost ținută la sertar, MAI nu a luat nicio măsură, iar DGA nu a reușit să finalizeze ancheta, să ceară măsuri, mai apare și în rețeaua bancherilor, în niște stenograme, în discuții dintre Ruse și Iordache.
Dupa trecerea în rezervă, Pavel Abraham a rămas in atenția publică prin mai multe scandaluri de presă, cum ar fi acuzele pe care le-a adus fostului ministru de interne Cristian David de implicare în traficul de droguri, dar si acuzatiile care i-au fost aduse in investigatii de presă că ar fi coordonat o retea de fraude in domeniul imobiliar din care fac parte rude ale sale, respectiv ginerele si vărul său.
În ianuarie 2017, în contextul manifestațiilor contra ordonanțelor privind amnistia și grațierea, Pavel Abraham a afirmat în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul Romania TVː “Vreau să vă spun [...] că în câmpul democratic, dacă situația o impune, pentru a evita anumite violențe de proporții, se poate folosi și armament adevărat. Se somează de mai multe ori. Intrăm într-o grilă de tratare a unei manifestații până la capăt.

Sursa: Wikipedia

Cu alte cuvinte, la milițieni “sângele apă nu se face”!


Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Pavel Abraham”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 august 2019, 22:49   [#1]

  Pavel Abraham e unul dintre pionii care au pus umărul la zidirea societății în care trăim în prezent, Dane. Nu ne mai folosește la nimic să tot dezgropăm potcoave de cai morți. Băieții ăștia „deștepți” ar trebui înlăturați prin vot de la cârma țării. Rămâne de văzut câți dintre cetățeni își doresc cu adevărat acest lucru.

  Cum am mai spus de câteva ori pe-aici, m-am împăcat cu gândul că în „democrația” asta originală nu contează cât de lung ai părul, contează doar cât de frumos te pricepi să minți…

  Nu sunt în măsură să definesc adevărul, dar ce se întâmplă în România ultimelor trei decenii numai adevăr nu se poate numi. Cum să fiu de acord ca incompetența să devină regulă?

  Ei bine, a devenit. Opoziția mea e apă de ploaie…

 • ... a scris la 6 august 2019, 23:43   [#2]

  Caii se află bine merci, sunt bine, sănătoși tun, nu-s morţi deloc!
  Dă cu telecomanda-n Antena 3 şi-i găseşti acolo, vii şi nevătămaţi. Și cu multă poftă de viață. Au și de ce: o duc bine, pe spinarea fraierilor.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 august 2019, 1:03   [#3]

  Fraieri suntem noi (adică eu, tu, Marc și prea puținii cititori ai acestui blog) prietene Dan. Tot felul de „inteligenți peste medie” își aleg reprezentanții și uite-așa ne pomenim cu cine nu trebuie la conducerea țării.

  Mama ei de bere! Cum pun gura pe halbă, cum mă cred inteligent…

 • ... a scris la 7 august 2019, 11:50   [#4]

  Pai, trebuie sa muncim sa-i platim acestui nenorocit pensie speciala si alte “pensii”. Daca tot este un criminal ce vrea sa ne impuste.

 • marc
  ... a scris la 7 august 2019, 12:23   [#5]

  Fraieri am tot fost, fraieri suntem si fraieri vom fi (nu pana-n anu’ 2000, cum se zicea prin canecele alea, din “E (H) epoca de Aur”), ci pana nu ne vom destepta cu totii, si bunicii si nepotii! Nepotii, poate chiar si copii s-au mai destepta oleaca (cum spun moldovenii) dar bunicii, unii dintre ei, inca nu! Asta sigur vi-o spun!

 • marc
  ... a scris la 7 august 2019, 12:30   [#6]

  Revin (asa o fac cei care… n-au ce face!) spunandu-ti Dane, ca asemenea exemplare ca “eroul” tau, inca gasesti mai peste tot. Despre macar unul sau doi dintre acestia, o sa incerc sa va ofer si eu cateva succinte date biografice, in limita timpului… berechet pe care-l am…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2019, 1:30   [#7]

  Ce altceva ne mai rămâne de făcut, domnule Caruntu? Noi muncim, nu gândim, lozinca lu’ ăia de la IMGB de-acu’ 30 de ani…

  Nu e vina mea sau a dumitale că nu ne-am născut speciali. Nu toți au sânge albastru în vene precum social-democrații ăștia de se cred faraoni.

  Îmi cer scuze pentru ora târzie la care am scris acest comentariu. Îmi pare bine că ați îndrăznit să vă dați cu opinia…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?