Pandemia, frica și prostia

MAGAZINE 5e5c822c89 Pandemia, frica și prostia

Daca amicului meu, Francisc, i se pare “… lamentabila prestatia din ultima vreme a tuturor implicati in evenimente” cum preciza recent intr-un comentariu de pe aceasta pagina de blog, fara a-l copia, pot sa-mi exprim si eu aceeasi parere referitoare insa la comportamentul multor conationali. De cand cu virusul asta, unii dintre ei parca au inebunit! In goana lor permanenta, furibunda, de asi asigura cele necesare traiului, speriati si alertati, panicati dar si needucati, “stimulati” de comunicatele oficiale cat si de ce se tot spune zi de zi pe la toate tv-urile si prin presa scrisa, respectivii ataca pe “toate fronturile”! Pe strada, in autobuze, troleibuze si metrou, dar mai abitir prin magazinele in mare parte cam ravasite! Iata si-un exemplu. Unul din zecile ce le puteti intalni acum, ori unde si oricum!

Desi autoritatile au anuntat clar ca oamenii sa nu se precipite si sa nu se panicheze din cauza coronavirus pentru ca vor fi anuntate din timp toate masurile care trebuie luate. Singurele provizii pe care trebuie sa le faca sunt cei a caror viata depinde de anumite medicamente, bolnavii cronici, care trebuie sa aiba stocuri pentru mai multe zile, indiferent de situatie. In schimb, foarte multi romani s-au inghesuit si se inghesuie isteric in magazinele din tara. Pe internet circula o multime de imagini cu astfel de situatii…

magazin raft Pandemia, frica și prostia

Reintors doar de cateva zeci de minute de la un “Mega Image”, sincer va spun ca inca nu mi-am revenit in urma “spectacolului” vazut in incinta magazinului amintit. Departe de a fi fost unul dintre eroii principali ai celor derulate, eram gata, gata sa fiu partas, fara voia mea, la un carambol provocat la una dintre cozile (prezente mai toata ziua) la cassele de marcat.

Vizibil iritata fie de atatea cumparaturi, fie de felul ei, o “stimata” doamna (apelativul nu i se potriveste deloc!) cam de o varsta respectabila, i s-a nazarit spontan, tam-ne sam, ca subsemnatul (adica eu) nu respecta distanta de 1 metru (cat spune ea si nu numai ca “s-a zis la tv. Ce dracu’, nu ascultati?!”) ) fata de dumneaei!!? Atat mi-a trebuit. “Stimata” s-a si deslantuit: “Ce te bagi nebunule-n mine (!?), vrei sa ma infectezi? Daca esti necivilizat, stai dracu’ acasa cu fufa ta cu tot, nu raspandi virusii p’acilea!

Tirada vorbelor “frumoase” nu numai ca a continuat dar a si declansat o intreaga mahala la care si-au adus “pretioasa contributie” mai toti cei aflati, din metru-n metru la coada inflamata. Caserita, in loc sa aplaneze sau chiar sa stopeze “circul” a tinut mortis sa se implice si ea, ceea ce a decansat la un moment dat un adevarat meleu, nu ca la rugby ci ca la magazine (si-n alte locuri publice) acum, de cand cu virusul-letal! Fireste, taberele s-au impartit, parerile deasemenea iar in ajutorul combatantilor, furiosi nnevoie mare, au venit si alti sustinatori de la cozile din imediata apropiere. Pe langa injuriile si “vocabularele alese” au fost si ironii sau glume de genul “la flamanzii astia, tre’sa vii cu masuratoarea de acasa ca sa tina distanta legala. Ei nu STIE ca asta se pedepseste, e infractiune dom-le. Nu rade, am auzit eu la televizor…

In ce ma priveste, mi-am vazut de treaba si fara a scoate vreo vorbulita, dezolat si-ngandurat, m-am retras spre casa cu un gust amar, spunandu-mi in eul meu: uite unde am ajuns! Iata in ce jalnica degradare umana au ajuns romanii nostri! Revenindu-mi din “buna dispozitie” generata de cele mai sus scrise, doar atat pot sa mai spun: pana ce o sa ne omoare coronavirus-ul, ne omoara nu numai frica, ci si PROSTIA multora! Din nefericire, nu putini la numar…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Sanatate / Familie, Social ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Pandemia, frica și prostia”

 • ... a scris la 22 martie 2020, 13:19   [#1]

  Marc, eu îi înțeleg și pe (unii dintre) oameni deși mulți îi condamnă. Da, este adevărat, pe de o parte este vorba de lipsa de educație, de lipsa de bun simț, de lipsa de informație, de ignoranță, însă poporul român are adânc întipărit în ADN-ul său social experiența din perioada comunismului de dinainte de 1989 (și după!) din România. Acele vremuri în care nu exista mâncare, nu existau bunuri de larg consum și doar privilegiații vremii, respectiv cei care făceau parte ori aveau vreo legătură cu fosta nomenclatură comunistă, aveau acces la ele. Situația nu s-a schimbat prea mult, fosta nomenclatură comunistă a fost înlocuită acum, în capitalism, de tot felul de parveniți, combinatori și de o parte însemnată dintre bugetarii României (cei cu pensii speciale, cu tot felul de “sporuri”, vouchere, tichete, decontări, șoferi la scară etc)

 • marc
  ... a scris la 22 martie 2020, 17:20   [#2]

  Eu spun ca s-a schimbat din rau in mai rau!Dar va fi si mai si dupa mascarada asta care pur si simplu a destabilizat intreaga tara.Ce putem face?Am mai enuntat-o:stam in casa si asteptam sfarsitul!Care?Se va vedea….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2020, 17:16   [#3]

  Va trece și „pandemia” asta, ca toate cele trecătoare de pe lume, Marcele. Dacă tot e să ne așteptăm sfârșitul în case, eu zic că nu strică să ne gândim de ce am ajuns la „mâna” acestui virus „încoronat”.

  Spectacolul oferit de media nu are cusur. E menit să-i convingă pe toți că „statul în case” e soluția universală. Că de îndrăznim să ieșim la o plimbare prin parc, riscăm să contribuim la sfârșitul omenirii…

  Tare mult îmi doresc să supraviețuiesc „pandemiei”, ca să aud justificările „salvatorilor”.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?