Pana si siteurile renumite, fura de aici

www.dan blog.ro Pana si siteurile renumite, fura de aici

Toti fura ceva, de pe www.dan-blog.ro ?

Am ajuns la concluzia ca, foarte multi ar vrea pur si simplu sa “traga la xerox” siteul / blogul Dan-Blog.ro, daca s-ar putea …
Inca de la “infiintare”, multi au inceput sa fure tot felul de chestii de pe acest blog, incepand de la articole intregi, copiate 1 la 1, poze, etc… si pana la structura si idei …

Am primit nenumarate mesaje de la rubrica “Contact” de pe acest site, mesaje in care imi cereau:
– ba tema de la blog, ba ma intrebau cum am facut “aia” sau “aia”, multi au vrut sa cumpere tema blogului, unii au vrut sa cumpere siteul cu totul (am mai scris despre asta…), pe forum au inceput sa puna intrebari in care imi cereau sa le spun tot felul de “chestii” de programare web care tin de acest site (Dan-Blog.ro), etc … Gata, M-AM SATURAT ! De azi incolo, nu mai dau nici o informatie legata de cum este facut acest site (Dan-Blog.ro, blog + forum) ! Puteti pune intrebari pe forum in continuare, va ajut cu cea mai mare placere (in limita timpului disponibil) dar nu mai dau nici un fel de informatii referitoare la cum este construit acest blog/forum !

Daca pana acum era oarecumva “de inteles” atitudinea multor bloggeri (sau proprietari de alte tipuri de siteuri web), in sensul ca acestia doreau sa ajunga peste noapte “mari bloggeri“, dar nu erau in stare sa lege doua cuvinte intre ele, pentru a scrie un articol pe blog, acum raman de-a dreptul stupefiat sa vad ca bloguri renumite din Romania incep sa fure de pe www.dan-blog.ro … Iar de data aceasta, … idei (si structura).

www.dan-blog.ro are si un forum, inca de la infiintare, adica de aproape 1 an de zile (peste 3 zile, in data de 15 decembrie 2010, www.dan-blog.ro “implineste” un an de la infiintare).

Pana sa vin cu aceasta “idee” (sa-i zicem asa), adica un blog care sa aiba si forum, nimeni nu si-a facut forum pentru blog … Ideea mi-a venit de la faptul ca, eu detin deja de ani de zile (din 2004) doua forumuri cunoscute din Romania, si am vrut sa ofer cititorilor acestui blog (Dan-Blog.ro) posibilitatea sa-si creeze propriile subiecte, sa puna intrebari, sa poata primi ajutor/support la diverse probleme, etc…

Multi bloggeri au inceput sa fure ideea, (”modelul”) si s-au apucat sa-si faca forumuri la blog… Cand au inceput insa sa “copieze tot”, bineinteles ca m-am enervat …

Daca siteul Dan-Blog.ro a fost “sursa de inspiratie” pentru multe bloguri, iata ca acum pana si blogurile celebre/renumite din Romania, au inceput sa fure de pe Dan-Blog.ro. Cel mai recent exemplu este CodRosu (un site evaluat la 80000 de euro), care recent si-a facut forum la blog.

_________________________________________________________

Acesta este forumul siteului Dan-blog.ro:

forum dan Pana si siteurile renumite, fura de aici

Puteti sa vizitati forumul, sa vedeti in intregime structura forumului, ca de exemplu: categoriile de pe forum si denumirea categoriilor, structura si numele forumurilor si subforumurilor, etc …

_________________________________________________________

Iar aici vedeti “copia” forumului, de pe CodRosu:

forum codrosu 2 Pana si siteurile renumite, fura de aici right arrow red Pana si siteurile renumite, fura de aici forum codrosu Pana si siteurile renumite, fura de aici

_________________________________________________________

Daca Dan-Blog.ro a fost un model (sau “sursa de inspiratie”) pentru multe siteuri web, inclusiv pentru siteuri renumite din Romania, ok, probabil ar trebui sa fiu mandru de asta, dar cand se face pur si simplu Copy/Paste, ma deranjeaza.

Si, in 99.9% dintre situatii, cei care copiaza de pe Dan-Blog.ro, nici macar nu au bunul simt sa intrebe, sau sa puna un link catre www.dan-blog.ro … De unde sa stie ei ce inseamna bunul simt si respectul ? … Romania, o tara de hoti …

Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Pana si siteurile renumite, fura de aici”

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 17:35   [#1]

  Mda am crezut ca la tine nu se copie deoarece ai blocat comenzile ctrl+c click dreapta ect. Dar altii gasesc totul pentru a fura informatia dupa cum ai scris . Ramine sa te bucuri ca ai ajuns la asa ceva :d

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 17:59   [#2]

  fi original, nu copia :d

 • Damian
  ... a scris la 12 decembrie 2010, 18:31   [#3]

  Ha, Ha… ai modificat suma… Blog-ul codrosu.ro valoreaza de 10 ori mai mult de cat ai zis tu, citeste aici: http://www.financi...a-codrosu-ro.html .

 • ValiS
  ... a scris la 12 decembrie 2010, 20:12   [#4]

  Dane… La multi ani pentru blogul tau si, bineinteles pentru tine, cu ocazia sarbatorilor ! Sa stii ca, eu chiar am invatat multe lucruri utile de aici. Ultimul fiind Linuxul… Sanatate si putere de munca ! Eu te urmaresc zilnic ! :)

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 20:55   [#5]

  @ Damian: -- cred ca ai nevoie de ochelari, sa vezi mai bine. Unde am modificat eu suma ? Am scris ca valoreaza 80000 de euro. Tu spui ca valoreaza de 10 ori mai mult, asta inseamna 800.000 de euro (adica, aproape 1 milion de euro) … realizezi ce spui ? Sau nu ai chiar deloc, simtul cifrelor … ?

  Iata ce scrie in Financiarul:

  Valoarea tranzac­tiei s-ar putea ridica la 80.000 de euro, aproape dublu fata de tranzactia blogului monden.info, estimata la 35.000-50.000 de euro in 2008 la momentul achizitiei.

  financiarul

  PS: @ ValiS, merci pentru urari, sarbatori fericite si tie.

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 21:02   [#6]

  Dane, vezi si tu partea buna a lucrurilor: te copiaza, inseamna ca vrand-nevrand iti recunosc valoarea ;)

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 21:46   [#7]

  Eu nu am ajuns niciodata pe acel blog… nici macar din greseala.

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 21:50   [#8]

  Dane, poate codul cel rosu vrea sa ajunga la 800.000 de euro si pentru asta are nevoie de http://www.dan-blog.ro !
  Ma grabesc sa spun si eu La Multi Ani blogului !

 • ... a scris la 12 decembrie 2010, 21:55   [#9]

  @ 24monden: -- n-ai pierdut nimic …
  @ Peter: -- Merci, merci, insa Dan-Blog.ro face un anişor, doar pe data de 15 decembrie :D

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 9:49   [#10]

  Io m-as simti mandru si tacut.

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 12:28   [#11]

  La multi (b)ani! $-)
  Din fericire copy/paste este o buna sursa de inspiratie, nu intotdeauna ai rabdare sa faci totul de la zero, altfel am avea un progres informatic foarte incet. Normal ca ar fi frumos sa dai si drepturi, dar putini fac asta si nu ma refer doar la romani.

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 15:14   [#12]

  @ DarXyde: -- “Copy/Paste” inseamna FURT, nicidecum “inspiratie”, si nu vad nici o “fericire” in asta … Progresul informatic inseamna sa-si puna fiecare mintea la contributie si sa creeze ceva… Daca am avea 10.000 de bloguri in Romania, si toate ar face “Copy/Paste” de pe acelasi blog, ti se pare ca asta inseamna … progres ?

 • ... a scris la 23 ianuarie 2011, 20:32   [#13]

  1. Sunt total de acord: Romanika = o tzara de hotzy si de inculti !!!
  2. No (more) comment. :-?

 • ... a scris la 24 ianuarie 2011, 7:57   [#14]

  Corect, sursa de inspiratie este una (cu toate ca si aici se cuvine sa mentionezi sursa) iar copy/paste e total altceva. Faci copy/paste cand citezi pe cineva/ceva si intotdeauna mentionezi autorul sau sursa.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?