Păcăleli de 1 aprilie

pacaleala de 1 aprilie Păcăleli de 1 aprilie

Păcăleli de 1 aprilie

Astăzi este 1 aprilie şi potrivit tradiţiei, este ziua păcălelilor, ziua în care se fac diferite farse sau păcăleli: prietenilor, colegilor, iubitului sau iubitei, soţului sau soţiei, etc… Ca exemplu, una dintre cele mai cunoscute farse datează încă din secolul XVI şi însemna trimiterea unui prieten la o întâlnire inexistentă. Odată însă cu trecerea timpului, farsele au “evoluat”, astfel că astăzi “putem avea parte” de o varietate foarte mare de farse de 1 aprilie.

Drept urmare, dacă vrei să păcăleşti pe cineva de 1 aprilie, iată şi câteva “idei” de farse numai bune pentru Ziua Păcălelilor. Bineînţeles că, aceste păcăleli (farse) se aplică în funcţie de cel “avizat”, iar faptul că persoana căruia doreşti să-i faci o farsă este o cunoştinţă, te va ajuta, deoarece asta presupune să-i cunoşti obiceiurile şi nu în ultimul rând felul său de a reacţiona.

Trebuie neapărat să ţineţi cont şi de faptul că, nu toată lumea reacţionează la fel şi nu toată lumea are simţul umorului foarte dezvoltat, drept urmare trebuie să fiţi atenţi cui faceţi farse şi cum o faceţi, altfel riscaţi să aveţi neplăceri …

pacaleli de 1 aprilie Păcăleli de 1 aprilie

Iată deci şi câteva idei de farse pentru 1 aprilie, Ziua Păcălelilor:

– O păcăleală foarte bună pentru fumători: sunt acele brichete cu şoc electric … Dacă aveţi un prieten fumător, daţi-i bricheta voastră să-şi aprindă ţigara.

– O farsă bună tot pentru fumători, este să bagi vârfuri de chibrit (partea care conţine fosfor), în ţigări . Cel care le va încerca va avea parte de o surpriză nu tocmai plăcută!

– Lipeşte o monedă sau o bancnotă pe jos, la intrarea în clasă! O să fii surprins câţi or să se aplece să o ridice!

– O păcăleală foarte bună pentru consumatorii de cafea: cumpăraţi câteva plicuri cu zahăr (din acelea care se servesc la cafea), desfaceţi cu grijă partea lipită şi înlocuiţi zahărul cu sare grunjoasă (se poate folosi o lamă). Lipiţi plicurile cu mare grijă, să arate ca fiind intacte. Pe urmă, când vă întâlniţi cu prietenul în oraş la o cafenea şi ospătarul aduce cafeaua, distrageţi atenţia prietenului (de exemplu: uite măăăi, cine trece pe stradă!), luaţi-i plicurile cu zahăr şi înlocuiţi-le cu plicurile voastre contrafăcute. Va avea o mare surpriză când va gusta din cafea.

– Furişează-te seara în camera părinţilor sau a fraţilor şi fixează alarma ceasului cât mai devreme.

– Dacă aveţi în familie, persoane care dimineaţa obişnuiesc să consume cereale cu lapte, desfaceţi cutia de lapte şi turnaţi colorant alimentar. Nu este toxic şi îi va speria pe cei care vor vrea să-l consume!

– Lipeşte cu un scotch incolor, capacul şi colacul de la wc. Categoric va fi o surpriză neplăcută pentru cineva care se grăbeşte să ajungă la baie!

– În timp ce doarme cineva pune într-o farfurie mai multe hârtii, du-te în faţa lui, dă-le foc şi striga tare după ajutor. Cu certitudine va fii o păcăleală pe care nu o va uita uşor!

– Poţi prepara o “bombă Cola”, astfel: deschizi o sticlă sau un pet de plastic cu Coca Cola, iar cu un fir cât mai subţire legi nişte bomboane mentolate care să stea suspendate imediat sub capac fără să atingă lichidul, închizi capacul petului şi pui sticla în frigider sau pe masă. Când cel pe care vreţi să-l păcăliţi va deschide sticla de Coca Cola, bomboanele mentolate vor cădea în lichid şi vor produce o adevărată fântână arteziană!

– Lipeşte-i prietenului tău pe spate o bandă anti-furt. În momentul în care va încerca să iasă din magazin o să declanşeze alarma.

Şi câteva păcăleli de 1 aprilie, puse în practică:

Câteva farse de 1 aprilie pe care le-am postat în urmă cu mai multă vreme: http://dan-blog.ro/farse-de-1-aprilie-ziua-pacalelilor.html

De asemenea, dacă aveţi voi ceva idei de farse pentru 1 aprilie, puteţi posta un comentariu la rubrica de comentarii de mai jos …

Categorie articol [ Funny video, Umor ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Păcăleli de 1 aprilie”

 • severus
  ... a scris la 1 aprilie 2014, 23:57   [#1]

  Misto , azi am pacalit si eu vreo 2-3 prieteni, plus nevasta care nu a scapat de o sperietura grozava legata de o asa zisa inundatie in bucatarie :d

 • ... a scris la 2 aprilie 2014, 1:26   [#2]

  I-ai făcut o farsă şi prietenului nostru comun, Şarpele ? :)) Sau, el a “scăpat” ? :))

 • severus
  ... a scris la 2 aprilie 2014, 15:39   [#3]

  a scapat, nu m-am intalnit cu el … :)

 • Francisc
  ... a scris la 4 aprilie 2014, 8:59   [#4]

  Păcăleala de întâi aprilie…
  Ne-am obişnuiit ca popor, că de-aia l-am inventat pe Păcală, să ne „păcălim” unii pe alţii în această zi -- cunoscută ca fiind „ziua păcălelilor” -- şi să ne lăudăm apoi cu reuşita „păcălirii” celor dragi… De fapt, ne-am obişnuit să ne lăsăm „păcăliţi”…
  Ne „păcăleşte” băcanul de la colţul străzii atunci când „uită” să ne dea restul . Ne „păcăleşte” poliţistul din intersecţie atunci când în „mărinimia” lui ne „iartă” de amenda „binemeritată” pentru încălcarea regulilor elementare de circulaţie, desigur în schimbul unui „pumn de mărunţiş” „transferat” din buzunarul nostru în cel mult mai încăpător al dumnealui.
  Ne păcălesc toate „organele de control” ale „statului de drept” în care trăim atunci când, în loc să te amendeze pentru motive doar de ele ştiute, te „păsuiesc” la plată în schimbul unei insignifiante „contribuţii” la umflarea buzunarului personal.
  Ne păcălesc la greu „politicienii” momentului atunci când promit „marea cu sarea”, oferind în schimb doar „cai verzi pe pereţi”, iar noi -- în ignoranţa noastră înnăscută şi în buna „tradiţie” românească -- îi credem pe cuvânt că şi-au uitat „păcălitorul” acasă şi aplicăm periodic ştampila .
  Ne „păcălim” unii pe alţii într-o veselie vecină cu prostia şi nu reuşim să pricepem nici în ruptul capului că ne „păcălim” pe noi înşine şi ne „autofurăm” căciula…
  După cantitatea de „păcăleală” de care avem parte în fiecare zi pe care o trăim, acest întâi aprilie pare o glumă. O parodie a eternei „păcăleli” la care suntem supuşi chiar din prima zi a venirii noastre pe lume.
  Ghilimelele din rândurile de mai sus aproape că nu îşi găsesc cuvintele. Nici eu nu mai găsesc paharul cu bere, chit că reuşesc încă să nimeresc tastele…
  Ha, ha, ha, m-am „păcălit”!…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?