Oua false din China
Oua de gaina false, chinezesti, facute de mana omului !
China este deja renumita ca tara care falsifica absolut orice, incepand de la imbracaminte si incaltaminte, pana la telefoane mobile din cele mai renumite branduri internationale. Am vazut marci renumite de telefoane mobile, clonate 1 la 1 de catre chinezi, cum ar fi Nokia, Iphone, etc ..
Ei, iata ca au ajuns sa falsifice pana si alimentele !!!! De la snitele facute din carton macinat, pana la oua de gaina !!! Da, ati auzit bine, chinezii au inceput sa faca oua de gaina false, din diverse materiale chimice. Problema este ca, sunt facute atat de bine, incat nu poti sa deosebesti un ou de gaina natural, de un ou de gaina chinezesc falsificat !!!
Potrivit unor informatii aparute pe internet, in China exista chiar scoli in care se invata asa ceva: falsificarea produselor !!! Incredibil !!!
O sa vedeti in cele ce urmeaza, cateva explicatii despre cum fabrica chinezii oua de gaina FALSE, din diverse materii chimice !!!!
Sunt folosite 7 tipuri de materiale chimice:
Ouale false se fac din carbonat de calciu, amidon, rasina, gelatina, alumina si alte produse chimice.
Oul crud se formeaza in forma plina cam 2/3, se pun clorura de calciu, coloranti, oul incepe sa capete forma cunoscuta.
Pentru a creea “galbenusul de ou” se foloseste “apa magica”, adica clorura de calciu, si se formeaza intr-o matrita rotunda.
Culoarea galbenusului de ou, cea de galbenus de ou crud, se obtine prin folosirea unui pigment de culoare galbena.
In matrita se pune alb brut de ou la nivel de 1/3, la fel ca prima turnare, galbenusul de ou se introduce la fel ca galustele in supa, totul se spala in apa magica, iar jumatatea de ou incepe incet sa se formeze. Forma de ou se lasa sa se usuce 1 ora, iar dupa spalarea cu apa este gata. Liniile de cuplare a jumatatilor de oua se estompeaza prin cufundare in parafina si carbonat de calciu, pentru formarea cojii in aceasta solutie, care se repeta de mai multe ori, pana cand coaja se intareste putin. Dupa clatirea in apa rece, linia de cuplare se estompeaza, iar in acest moment oul a capatat forma finala.
Coaja tare este formata prin imersarea lor in parafina, dupa care se lasa la uscat sa se intareasca.
Coaja artificiala de ou este foarte fragila si se sparge usor.
In timpul prajirii se formeaza multe bule mici, dar multi oameni nu remarca diferenta. Oul fals arata exact la fel cu oul de gaina natural, are gust mai bun decat cel adevarat, dar produce toxiinfectii alimentare iar utilizarea lor o perioada mai indelungata poate duce la dementa !!!
Sincer, incepe sa-mi para rau ca m-am nascut prea tarziu, intr-o perioada in care se pare ca nimic nu mai este ceea ce pare, intr-o perioada in care in toate domeniile de activitate falsurile incep sa ia locul originalului, si ceea ce este pur si simplu strigator la cer, de multe ori cu consecinte grave asupra sanatatii noastre. Dar, ce mai conteaza, atat vreme cat “niste oameni” fac bani din asta, nu ? … Trist …
9 comentarii la “Oua false din China”
Sunt incredibili chinezii astia. Daca pana si oua pot face …. de acuma trebuie sa fim atenti ce cumparam oua de gaina sau gelatina?!
Chinezii astia TOT falsifica
Mai facem pastele anul asta cu oua de gaina ? sau de strut ?alea poate nu le-au falsificat inca
Sa fim seriosi, la cat costa un ou de gaina nu se merita atata munca de chinez batran. Sunt chinezii multi dar nu lucreaza toti sa faca un ou de gaina pe zi ca sa ajunga in Europa. Acest articol e scris in stilul lui Ion Cristoiu din anii 90, care anunta ca o gaina din China a nascut pui vii.
sa fim seriosi …..unde dracu ati vazut voi oua din china pe piata romaneasca ??
Metoda noua: