Otrava din mezeluri: parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni!

parizer mezeluri Otrava din mezeluri: parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni!

Parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni

În urmă cu ceva vreme, am publicat pe acest blog câteva articole despre cum falsifică chinezii mâncarea (anumite produse) şi cât de periculoase sunt acestea. Când am spus că “falsifică mâncarea“, m-am referit la faptul că produsele alimentare vândute de chinezi erau false în adevăratul sens al cuvântului!!! Adică, produsele vândute drept alimente, erau de fapt realizate artificial din diferite chimicale! Şi vă dau două exemple: ouă false, fabricate artificial din diferite chimicale, orez fals realizat de asemenea din tot felul de substanţe, inclusiv PLASTIC!, şi multe altele…
De asemenea, vă recomand să mai citiţi încă ceva: Codex Alimentarius

crenvursti mezeluri Otrava din mezeluri: parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni!

Ei bine, alimentele “false” se pare că au pătruns şi în România. Doar că, sub altă formă: europeană. Astfel că, în locul produselor tradiţionale româneşti, pe piaţă găsim acum tot felul de alimente realizate din substanţe nocive organismului.

Am discutat în urmă cu câţiva ani de zile, cu un actual bucătar, ce înainte lucrase într-o fabrică de mezeluri, şi-mi aduc aminte că mi-a povestit cum făceau ei parizer şi crenvurști… Aveau ceva “praf” (ca un fel de făină colorată, mi-a spus numele dar nu l-am reţinut…) la saci de 25~50 de kg, pe care-l turnau într-un malaxor, amestecând acel praf cu apă şi cu resturi măcinate (zgârciuri, oase, piele, grăsime, etc, măcinate foarte fin!). De asemenea, foloseau ceva substanţe care dădeau aromă produsului, astfel că, aceeaşi compoziţie era folosită pentru a face parizer de porc, de pui ori de lebede australiene sau girafe cu aripi. Doar schimbau aroma şi cam atât!

Aceeaşi compoziţie era folosită şi pentru salamuri, doar că la anumite sortimente de salam, pe lângă înlocuitorii de carne obţinuţi din acel praf şi deşeuri măcinate (zgârciuri, grăsimi, oase, piele, etc) mai erau, totuşi, şi bucăţele mici de carne – de exemplu în salamuri asemănătoare cu celebrul salam Victoria.

salam victoria piept pui mezeluri Otrava din mezeluri: parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni!

Din filmuleţul pe care vi-l prezint mai jos, aflăm de la Costel StanciuPreşedinte al Asociatiatiei pentru Protecţia Consumatorilor din România şi Conferențiar Universitar, doctor în economie – faptul că, standardele aplicabile industriei alimentare au fost abrogate!!! WTF??? Astfel că, nu mai este obligatorie respectarea unei reţete ori a unui standard!?!? Iar procentul de carne din parizer şi crenvurști este de sub 30%, restul fiind … tot felul de înlocuitori artificiali şi substanţe nocive organismului!?!?

Costel Stanciu presedinte Asociatia Pro Consumatori Romania Otrava din mezeluri: parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni!

Acelaşi Costel Stanciu ne spune că, odată ce un kg de parizer se vinde cu 5 lei, cât poate fi costul de producţie al acestuia? Undeva la 2 lei!?! Drept urmare, la 2 lei/kg de parizer, câtă carne poate exista într-un kg de parizer (sau crenvurșt)?


Categorie articol [ Comert, Gastronomie, Sanatate / Familie ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Otrava din mezeluri: parizerul şi crenvurștii sunt cancerigeni!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 mai 2017, 18:56   [#1]

  Nu știu cât de sănătoasă e carnea pentru alimentația noastră, Dane, dar sunt convins că tot ce se vinde prin super-hiper-market-urile lumii e marfă contrafăcută.

  Ți-amintești vremurile de după 1989, când faptul că n-ai mâncat salam cu soia era o vină impardonabilă? Ei bine, eu cred că salamul (cu soia) din acele vremuri nu se poate compara sub nicio formă cu „produsele” aflate pe rafturi în zilele noastre.

  Din punctul meu de vedere, sunt un norocos. Încă mănânc cârnații, jumările, carnea și clisa obținute de la porcul crescut în cotețul din fundul curții, c-așa-i pe la țară. Din nefericire, copiii mei preferă market-ul și îi înțeleg: e mai ușor să pui în coș niște „produse” decât să mulgi vaca sau să hrănești porcul. Trăitorii de la țară (țăranii, adică) știu despre ce vorbesc…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 mai 2017, 19:15   [#2]

  La mine-n sat a început să plouă. Unii ar zice că „a început să ploaie”. Pentru mine e o problemă faptul că nu pot ajunge acasă prin ploaie dacă nu am umbrelă, tocmai când mă gândeam că e vremea să mă duc la colibă.

  Dar nu-i nimic! Mai am două cutii de bere și timp berechet să le torn pe gât.
  Promit să nu mai comentez până mâine…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 mai 2017, 21:28   [#3]

  Îmi încalc promisiunea și scriu de ce mă simt diferit: ori de câte ori spun altceva decât semenii mei, sunt acuzat. Singura mea vină e că reușesc să beau mai mult decât cei de lângă mine. Nu mai contează pentru ei că fac o treabă pe care ar trebui să o facă în pereche…

  M-am îmbătat, v-ați prins. Încercați să mă iertați…

 • Severus
  ... a scris la 23 mai 2017, 10:54   [#4]

  Te iert. Problema este ca alcoolul te face sa vorbesti pe langa, adica total offtopic. Macar zi ca aveai in plasa un parizer.
  Sau de ziceai un banc :)

  Ai grija de sanatatea ta, ia-o mai usor cu consumul mult peste limita.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 mai 2017, 22:36   [#5]

  Îți mulțumesc că m-ai iertat, Severus. Am „rezistat” vreo trei zile „înghițind” doar bere pentru șoferi și am ajuns la concluzia că nu merită sacrificiul.

  „Offtopic” spus, ce te face să crezi că aș avea o plasă cu parizer?…

 • Severus
  ... a scris la 27 mai 2017, 19:15   [#6]

  Doar ziceam asa, ca sa ai o legatura mica cu subiectul, ca sa fii on-topic :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?