Osul și treaba…
De ce tot spun că trebuie să punem osul la treabă…
Înainte de a da vina pe angajații ce freacă menta prin firmă, trebuie știut un singur lucru: Winding nu e o afacere, ci o încercare nereușită de a salva de la pieire o comunitate aflată în moarte clinică. Un fel de „prelungire” a socialismului victorios în care „omul nou” a câștigat bătălia. Dar să nu mă pierd în divagații…
Firma asta, pe care (fără falsă modestie o spun) eu am creat-o, are în prezent 30 de angajați, dintre care 24 de „pălmași”. Eu, cumnatul și fiii noștri „asigurăm” conducerea firmei. Fiecare își face treaba după cum îl taie capul și fiecare e convins că ceilalți sunt de vină pentru toate eșecurile.
„Capitaliști” pur-sânge cum suntem, facem împrumuturi la bănci ca să plătim dreptul la nemuncă al celor ce ne întreabă dacă-s „muieți posmagii”. Luna trece, leafa vine și nimeni nu se întreabă de unde. Toți știu că Dragnea mărește salariul și toți cred că Dragnea ăsta e un mic Dumnezeu. Dacă zice el să fie remunerația mai mare, așa să fie…
Urmarea firească e concedierea a vreo două perechi de tăietori de frunză la câini și creșterea normelor de muncă pentru cei care se pricep la treabă. Fără să vrea, Dragnea a reușit să ne lămurească despre „eficiența” muncii: lucrați de vă spetiți, că tot eu dictez prețul. Tovarășii mei au și ei nevoi…
Salariații firmei Winding au fost plătiți întotdeauna cu cel puțin un pas înaintea salariului minim. Ce nu pot înțelege e faptul că cineva își permite să ridice ștacheta fără să se întrebe dacă „săritorii” sunt capabili să sară peste ea, când o mulțime bugetivoră se hrănește cu „performanțele” unor atleți de ocazie.
Să punem osul la treabă tovarăși, că e mare nevoie. Hai să dăm mână cu mână ca să-l scoatem pe Dragnea din hora promisiunilor fără temei, că e păcat să-l lăsăm prins într-un joc pe care nu știe să-l joace… Aoleu, ce-am scos din tastatură: el e cel care cântă și noi suntem cei obligați să dansăm…
Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)
10 comentarii la “Osul și treaba…”
Ești un fraier, autorule. Suporterii lui Dragnea nu știu că un salariu minim îl costă pe „angajator”vreo optsprezece milioane de lei din ăia vechi în timp ce în contul angajatului ajung doar zece. Cifrele sunt aproximative…
Statul ăsta se pricepe să bage mâna-n buzunarul celor ce mai și produc, nimic de zis. Are de hrănit o armată de funcționari și o ceată de „asistați social”.
Noi ăștia de mai punem osul la treabă suntem niște proști. Muncim pentru ca unul ca Dragnea (și alții ca el) să se laude că, vezi Doamne, el dă. Faptul că PSD a „câștigat” ultimele alegeri demonstrează clar că e mai bine să stăm cu palma întinsă în loc să facem bătături.
Să ne trăiască social-democrația, că mare nevoie avem de ea. Să moară toți „capitaliștii” ce îndrăznesc să spună că pentru a prospera e nevoie de bășici în palme!…
Daca tot te tii socialist, sau ma rog, social-democrat, ar trebui impozitata averea si nu munca.
Aoleu, de muncă spuneai? Vezi că-ți sar în cap tovarășii! Să mă ierte românii care muncesc aproape pe gratis în România…
Eu zic, domnule Marius, să citești mai cu atenție rândurile scrise de mine. Dacă matale ai înțeles că sunt socialist („sau, mă rog, social-democrat”) e treaba ta. De când mă știu sunt prieten cu munca și adversarul imposturii.
Mai are sens să scriu că nu duc lipsă de oponenți? E plină țara de mincinoși și leneși…
Am uitat de hoți, să-mi fie cu iertare…
Nu înțeleg de ce cititorii acestui blog nu-și dau cu părerea. Spuneți (scrieți) fraților ce credeți, că nu vă taie nimeni capul dacă vă spuneți/scrieți cuvântul.
Sau sunteți din categoria celor care tac fiindcă nu au ce spune? Nu cred…
Cand am spus “socialist”, m-am referit la Dragnea, nu la tine, Francisc. Imi pare rau ca n-ai inteles. Impozitand munca, nu faci altceva decat sa pui piedici creeri de noi locuri de munca.
Masura este una ipocrita si din pacate populatia nu a inteles asta, crezand ca, ce bine le-a facut PSD-ul cu marirea salariului minim. Daca prin cresterea salariului minim, statul ar fi vrut ca cetateanul sa aiba mai multi bani in buzunar, atunci ar fi trebuit sa scada proportional si cotele de contributie in asa fel incat majorarea salariala sa mearga in buzunarul angajatului. Ori, asa cum a facut-o statul acum, n-au facut altceva decat sa creasca sumele care vor fi incasate de stat din impozitarea suplimentara a muncii. Plus ca, o buna parte din economie, cel mai probabil va trece in zona gri …
Eu tac, fiindca, voi cei care postati aici sau cititi sunteti convinsi ca articolul prezinta situatia. Din pacate, marea majoritate a alegatorilor nostri, conform ultimului recensamant peste 40% sunt semidocti sau semianalfabeti (adica ori n-au pic de educatie, ori pot citi dar nu inteleg ceea ce citesc) sunt multumiti cu promisiunile si cu unele masuri luate de tovarasa Vasilescu, asa ca de fapt n-am cum sa-mi aduc contributia la “luminarea celor multi si muncitori”…
Bun si interesant articolul, Francisc! Asa-l consider eu. Ca unii (sau altii) nu-l prea inteleg, asta-i treaba lor. La fel de la obiect si pertinente sunt si comentariile d-lor Andrei si, respectiv, Mihai Traian care, fara… ocolisuri si menajamente, au pus, cum se mai spune, punctul pe I!

In ce ma priveste, deocamdata tac, atat de pe pozitia cititorului, dar si a scriitorului (de) pe acest blog! Convingerile, ce tin in exclusivitate de e-ul meu, le pastrez pentru mine! Acum, cel putin, nu le voi face publice…