Originalitate…

bun venit in romania fixati va ceasul cu 50 de ani in urma Originalitate...

Democrație á la România…

Motto: „România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
- citat din articolul 1, aliniatul 3 din Constituția României -

O vorbă din popor spune că „Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și-n traistă”. O altă zicere spune că „ce-și face omul cu mâna lui e lucru manual”. Și mai e una care spune că „dacă ești prost, stai în banca ta”. Dar peste toate înțelepciunile populare e stăpână vorba că „hoțul neprins e negustor cinstit”. Și, Doamne iartă-mă, hoți neprinși travestiți în negustori cinstiți avem cu duiumul…

Și uite-așa ne-am pomenit că trăim într-o „democrație absolută” în care niște tovarăși cu antecedente totalitare au devenit (cu voia noastră) stăpâni. Ei sunt deținătorii adevărului și noi suntem pigmeii chemați să îi susținem.

Mare lucru și „democrația” asta! Poporul suveran își impune voința! …

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Originalitate…”

 • ... a scris la 4 mai 2019, 23:07   [#1]

  @Francisc, toate zicerile astea populare își trag seva din felul de a fi al românilor….

  Și că tot m-ai “stârnit”, mi-am adus aminte de-o altă zicere “populară” ce sună așa: “Cum e turcul (e) și pistolul“.

  E doar o constatare…

 • ... a scris la 4 mai 2019, 23:15   [#2]

  Da’ până-n coadă nu mă-ncearcă vreun sentiment de fericire intensă nici când -- privind către nord -- întorc capul spre stânga. Iar către dreapta de-l întorc e jale totală, parcă-mi vine să mă mut pe altă planetă… Auzisem că sunt ceva zboruri către Marte… Da’ parc-aș vrea și mai departe, Marte încă mi se pare prea aproape de mizeria ce-a împânzit planeta albastră…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 mai 2019, 0:17   [#3]

  Lasă-l pe turc și pistolul lui în pace, nene Dan. Problema nației noastre nu e nici turcul și nici pistolul, ci tovarășii ăștia ce ne tot conduc spre o „democrație” în care ei sunt stăpânii adevărului absolut și noi suntem masa de manevră.

  Mă rog, unii dintre noi…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 mai 2019, 0:23   [#4]

  P.S.: Tare mult îmi place că te-ai băgat (în sfârșit) în vorbă cu mine…

 • marc
  ... a scris la 5 mai 2019, 11:04   [#5]

  Cam rar, dar nici altii nu exceleaza!…Motivele,cuzele etc etc se stiu.Le-am tot nominalizat,explicat(in acceptia mea)si…Atat!Urmarea?Se vede,nu?

 • EU, Nea Oshu
  ... a scris la 10 mai 2019, 3:53   [#6]

  Aia cu “… e lucru manual” nu-i vorba populara, ci-i poanta dintr-un banc, pentru ca zicala, chiar daca are variatiuni de exprimare, acestea conduc spre acelasi inteles si anume, “in cele mai complicate si mai de nerezolvat incurcaturi, omul singur se baga”, astfel avem: “ce-si face omul cu mana lui, e bine facut”, sau “ce-si face omul cu mana lui, nici dracul nu desface”, sau “omul cu mana lui face batul cu care sa fie batut”, s.a. Cat despre ironia cu “democratia absoluta”, in care “alesii” dicteaza muzica, pe care “poporul suveran” are obligatia sa danseze, aceasta critica as intelege-o daca as sti ca dvs. domnule Francisc ati tanji dupa sistemul democratiei socialiste. Spun asta pentru ca ceea ce dvs. criticati, este tocmai sistemul democratic occidental caruia, doua dintre principiile pe care se fundamenteaza acesta, anume “principiul mandatului reprezentativ” si “principiul statului de drept”, ii determina consecinta ca “cei alesi”, in perioada “mandatului reprezentativ” dobandit in alegeri, sa exercite suveranitatea in numele poporului, dar potrivit propriilor convingeri(orice mandat imperativ fiind nul), cu posibilitatea de a fi sanctionati prin vot la urmatoarele alegeri(sa nu mai fie alesi) pentru eventualele abateri de la promisiunile electorale. In democratia socialista, strategia de conducere a statului era (pretins) ajustata la vointa populara, prin controlul permanent exercitat asupra executivului si legislativului de catre “partidul unic” in care masurile se luau(chipurile) pe baza unor ample dezbateri populare si a deciziilor adoptate prin vot in cadrul diferitelor organizatii ale partidului, sau integrate de catre acesta. In sistemul democratic occidental mecanismul de ajustare a conducerii statului la vointa populara se face prin mecanismul “alegerilor libere”, functionarea acestuia fiind asigurata de “pluripartidism”, conceptul fiind aidoma principiului potrivit caruia, “nu ai voie sa-ti bati nevasta, pentru ca nu-ti place cum gateste, cu scopul de a o face sa-ti gateasca pe plac, ci ai doar posibilitatea sa-ti incerci norocul cu alta”! Cam atat!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 mai 2019, 19:39   [#7]

  De ce să-ți bați nevasta, nene Oshu? Dacă nu-ți place modul în care gătește bucatele, te însori cu alta, nu-i așa?

 • EU, Nea Oshu
  ... a scris la 12 mai 2019, 0:45   [#8]

  Domnule Francisc, mie-mi place tot ce gateste sotia mea si nu numai! In privinta “majoritatii parlamentare”, nu am nicio dezamagire, pentru simplul motiv ca nu am avut nicio asteptare, nici de la PSD-ALDE, dar nici de la “resturile”(sic!) de partide, neparticipand la vot, astfel ca, in aceasta privinta, eu nu am pe cine sa inlocuiesc si slava Domnului ca-i asa, pentru ca oricum nici n-aveam cu cine. Spun aici toate astea, doar pentru a-mi prezenta pozitia in contextul subiectului propus de dvs. in postare, insa in comentariul anterior m-am limitat doar la a face precizarea ca ceea ce va deranjeaza pe dumneavostra nu este o abatere de la “sistemul democratic occidental”, ci este chiar scopul acestuia, adica “de la un tur de alegeri la altul, alesii conduc tara dupa cum ii taie capul, poporul avand obligatia sa le respecte cuvantul(legea) intocmai”, acest lucur fiind asigurat de combinarea celor doua principii, “mandatul reprezentativ” si “statul de drept”, ambele fiind “de esenta democratiei occidentale”. Cat despre raspunsul la intrebarea “de ce sa-ti bati nevasta,… de vreme ce-o poti inlocui cu alta”(la vot, desigur), dumneavoastra trebuie sa va dati singur raspunsul, nu sa ma-ntrebati pe mine…!
  Daca va e mai simplu “la-ntelegere”, reformulati intrebarea cu “de ce sa-ti injuri nevasta…”(sau guvernul)!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?