Ordine în… dezordine!

Dan Puric Ordine în... dezordine!

Cât de stupidă e ordinea făcută de om şi cât de frumoasă este viaţa făcută de Dumnezeu!” – (Dan Puric)

M-am întrebat și nu odată, de ce nouă, românilor, ne place să ne tot cantonăm la un anume subiect, aspect sau domeniu?! Îl aflăm, eventual îl și vedem, îl mediatizăm și-l disecăm în ‘n variante și bucăți, până ce ne plictisim după care, inerent, îl uităm. Însă fără a schimba ceva! Ce urmează? Simplu: altceva! Procedeul, practica, obiceiul sau cum vreți să-i mai spuneți, se tot repetă întocmai ca și-o rețetă primită pentru tratarea unei afecțiuni pe care dacă o respecți (e vorba de rețetă), te ajută și te vindecă de suferință. În cazul de față însă, din păcate, nimic nu se vindecă. Dimpotrivă, se cronicizează și, cu ajutorul “neprecupetit” al presei de toate genurile, proliferează prin asa-zise metastaze! Deci din presupusa ordine care, să zicem, că era, apare… dezordinea! Cu urmările binecunoscute, unele anticipate dar nicicând stopate sau eradicate.

Ei, după acestea toate, iată acum și câteva concretizări mult așteptate. Cu totul aleatoriu (întâmplător) mă voi referi la cele oarecum de dată recentă sau dintr-un trecut, paradoxal (!), ceva mai apropiat. Este suficient să vă reamintesc de câtă monedă să bătut în săptămânile și zilele premergătoare Referendumului pentru familie! Păreri și… născociri, povești de adormit copii, opinii pro și contra susținute și de Ponta, inclusiv de Tăriceanu, Dragnea și Năstase, nu, nu cel cu multe case, ci Iliuță, tenismanul, recordmanul la soții, ca și precedentii lui, dați pe-atunci exemple vii pentru… tradiționalele familii! Toate erau de mult aflate, se cereau și repetate?! Așa că, spuneți-mi și dv., s-a schimbat ceva? Totul a rămas așa. Cum a fost…

Cu peste o luna în urmă, în nordul Mehedintiului, la Baia de Aramă, vă mai amintiți probabil, a apărut, la fel de super mediatizat “cazul Sorina”, fetița aia, de 8 sau 9 anișori, dată în adopție unei familii de români ce-și au domicilul acum în America. Deși sub aspectul legaltătii (aprobată sau blamată, în funcție de interese sau preferințe) treaba era în ordine (excepție făcând doar procedura total greșită cu care s-a acționat la… răpire!), prin tradiție a apărut dezordinea generală! Și acum, după atâta timp, zurba-i mare și în floare. Fie în justiție, în familii și localități, ba chiar și între țări, pe cale diplomatică, de fapt aproape peste tot, că să nu mai vorbim de presă, acolo unde subiectul, respectiv “cazul Sorina”, continuă să fie dezbătut pe toate fațetele! Dovadă, între multe altele, sunt și imaginele care însoțesc articolul și pe care vă invit să le vizionați.

Exemplul de mai sus, cum v-am mai spus, a proliferat. Ca la un semnal, cazuri similare au apărut spontan, brusc, instantaneu de odată și pe la Timișoara, prin Caraș-Severin și Olt, în Mehedinți cât și probabil în ale locuri încă ne înscrise-n… “concurs”! Întocmai ca și pe la sfârșitul iernii, atunci când, tot ca la o comandă, au început să apară mai peste tot, asa-zișii medici, dar fără studiile cerute, asistente de tot felul, numite “voluntare” și “stomatologi” recrutați, chiar dotați cu cabinete și aparatură corespuzătoare, din rândul unor… potcovari sau tinichigii! “Minunile” au fost tot amplu mediatizate și la fel de comentate, pe o față și pe alta, până ce-o să apară alta! Adică, altă “minune” de tocat și de dezorganizat! De ce oare? Cui folosește? Asta mă întreb și eu, mereu. Așa cum precizam de fapt chiar în primele rânduri ale articolului pe care fie ca-l citiți, îl veti citi ori ba.

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Ordine în… dezordine!”

 • ... a scris la 12 iulie 2019, 19:33   [#1]

  Marc, eu unul nu l-aș mai cita vreodată pe Dan Puric!

  Iar azi ne ține lecții de morală…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 iulie 2019, 20:17   [#2]

  Am văzut cândva câteva păreri ale domnului Puric și mi s-au părut la locul lor. Nu știam atunci ce hram poartă…

  În prezent urmăresc în fiecare zi postările lui Sabin Gherman și ale lui Mălin Bot. Nu mă întrebați de ce…

  Sunt și eu unul dintre românii ce nu încap în tiparele social-democrației propovăduite de acești tovarăși…

  Aș scrie mai multe da’ nu e indicat. Bip, bip, bip…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 iulie 2019, 20:34   [#3]

  Am reușit să mă exprim alambicat! Când am pomenit de „tovarăși” nu mă gândeam în niciun caz la domnul Sabin sau la domnul Mălin, ci la tovarășii care ne conduc de trei decenii.

  Pentru „domniile” lor, bip-ul repetat nu e suficient. Pe ăștia trebuie să-i bip în fiecare secundă a existenței…

 • marc
  ... a scris la 12 iulie 2019, 20:36   [#4]

  Sincer iti spun Dane, zau, nu stiam toate acestea despre Puric! Acum le-am aflat…

 • marc
  ... a scris la 12 iulie 2019, 20:44   [#5]

  Tu,Francisc,trebuie sa stii ca cel putin eu iti simt lipsa!Da,cred,esti ocupat cu treburi poate mult mai atragatoare si rentabile,dar totusi incearca sa nu ne prea …neglijezi!,,Rade” o…berica si-o sa vezi ca-ti va veni pofta si de scris si comentat! Daca nici noi n-o facem,atunci cine?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 iulie 2019, 21:28   [#6]

  Te asigur că „rasul” berii face parte din normalitatea în care trăiesc, Marc. Ce drac’ de trăire ar fi aia în care să-ți astâmperi setea doar cu apă chioară?

  Și da, sunt ocupat! C-așa-i pe la țară în vară. Țăranii ca mine au treabă: vaca din grajd și porcii din coteț te întreabă de ce nu îi hrănești…

  Orice asemănare cu bovinele din guvern și cu suinele din Parlament e absolut întâmplătoare…

 • Anonim
  ... a scris la 14 iulie 2019, 15:03   [#7]

  Nici n-as fi gândit altfel!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?